babykleding

Kinderkleding – Merken of Basic?

Mama & Kinderen By mei 01, 2018 4 Comments

Vandaag was ik de was aan het opruimen en keek ik eens goed naar de kledingkasten van de kindjes. Eigenlijk kwam ik wel tot de conclusie dat er een klein fortuin aan kinderkleding in hun kasten hangt. Ik ging bij mijzelf na, waarom vind ik dit zo belangrijk?

Vroeger waren we niet van de merken

Bij ons thuis vroeger waren we helemaal niet van de merken. Mama zorgde ervoor dat wij er altijd goed en verzorgd bij liepen. Maar dat had niets te maken met merken. Waarom komt dan toch mijn voorliefde voor Petit Bateau, McGregor, Levis en Tommy Hilfiger vandaan?

Komt het door mijn depressie?

Eigenlijk denk ik dat het te maken heeft met mijn depressie. Daardoor heb ik de kinderen in mijn ogen niet de liefde en aandacht kunnen geven die ik wilde. Heb ik dat dan omgezet in kleding en spullen? Ik denk het. Als je de verzameling Koeka, Duplo, speelgoed en puzzels hier in huis bekijkt is ook dat niet gering.

Marktplaats en kinderkleding

Toen Depp een baby was kocht ik heel veel Ralph Lauren pakjes voor hem op marktplaats. De zomerpakjes van polo stof vond ik echt fantastisch. Veel van zijn kleding heb ik later ook weer goed kunnen verkopen. Dat speelt denk ik ook wel een rol. Merkkleding is best wel waardevol, ook tweedehands. Hier in de buurt is een tweedehands kinderkleding winkel, als ik zie wat zij vragen voor die kleding dan valt mijn mond open van verbazing.

Aanbiedingen van kinderkleding

Bij Joey ben ik ook op marktplaats begonnen met het kopen van kleding. Vooral Petit Bateau was een favoriet. Maar op een gegeven moment werd ik gewezen op een sale van Petit Bateau bij een grote verkoopsite. De prijzen die daar werden gevraagd lagen niet veel hoger dan de tweedehands kleding op marktplaats. Voor mij was de keuze snel gemaakt. In plaats van tweedehands kleding ging ik op de aanbiedingen letten. Het gebeurde me niet veel maar ik heb wel eens via Marktplaats spullen gekocht waar ik achteraf niets mee kon. Spullen die ik koop gaan door naar mijn nichtje en daarna weer de verkoop in. Ik verkoop alleen maar spullen die echt nog helemaal mooi zijn en zonder vlekken. Zo stom dat sommigen dat niet doen!

Goed zoeken loont!

Door goed te zoeken naar mooie aanbiedingen lopen mijn kinderen er super leuk bij maar betaal ik nooit de hoofdprijs. Ik weet nu wanneer er waar een sale is en waar ik goedkoop mooie kleding kan inkopen. Ik vind het ook heerlijk om het savonds het internet af te struinen naar mooie aanbiedingen. Daarom ben ik ook een Facebookpagina begonnen om deze aanbiedingen te delen. Zo betaal ik bijvoorbeeld voor een romper van Petit Bateau 3 a 4 euro per stuk, nieuw. En Depp zijn Tshirts van Levi´s kosten ongeveer een tientje per stuk, een nieuwe spijkerbroek van hetzelfde merk kost me 25 euro. Als je kijkt wat je bij de Hema al kwijt bent voor kinderkleding, denk ik dat ik een goede deal heb!

Zoek jij ook naar leuke dealtjes als het gaat om kinderkleding?

Author

4 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Omdat we vijf kinderen hadden kreeg ik best vaak kleding. Mensen dacht blijkbaar dat het bij ons goed van pas kwam, en dat was natuurlijk ook wel zo. Zelf kocht ik vooral bij Zeeman en Wibra.

 2. kaylee schreef:

  Dat denk ik ook zeker! Kinderkleding hoeft niet duur te zijn – als je maar goed zoekt!

 3. mieke | mieksmind schreef:

  ik heb geen kinderen dus ik hoef me daar nog niet mee bezig te houden. maar vooral voor jonge kinderen zou ik niet teveel merk kleding kopen want ze groeien er zo uit

 4. MC Kleuver schreef:

  Kinderen of niet, ik hoef niet zo nodig merkkleding. Als het maar fijn zit en er een beetje verzorgd uitziet. Dan is het dikke prima.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.