kinderen uit logeren

Kinderen uit logeren, 12x waarom ik het heerlijk vind!

Geplaatst door

Af en toe gaan onze kinderen uit logeren bij de opa’s en oma’s. Ze vinden dit heerlijk, en eerlijk is eerlijk, ik vind het ook heerlijk! Ze doen leuke dingen, gaan naar het bos, de kinderboerderij en worden goed verwent. Natuurlijk houd ik van mijn kinderen, ze zijn met Mark het belangrijkste in mijn leven.  Maar o, wat vind ik het soms fijn als de kinderen uit logeren zijn.

Ik heb er geen moeite mee als de kinderen uit logeren gaan.

Ik heb eigenlijk nooit moeite gehad met de kinderen uit logeren doen. Er zijn mensen die dit wel lastig vonden of vinden, maar ik heb er nooit problemen mee gehad. Onze kinderen loslaten hoort er een beetje bij vind ik. En af en toe uit logeren gaan vinden onze kinderen super leuk. ze genieten bij de opa’s en oma’s en ze zijn in goede handen. Het liefst bellen ze elke week minstens 1x naar de oma’s om te vragen of ze mogen logeren.

Merel: van oma mag het eerder hoor mama!!!

Terwijl de kinderen uit logeren zijn kan ik:

 1.  Uitslapen tot hoe laat ik maar wil. Met 2 kleine kinderen kan dit niet, ik ben vroeg uit mijn mandje want: Merel moet naar school en Bram is een ontzettend vroege vogel. Dat is in het weekend en vakanties niets anders met hem, helaas.
 2. Genieten van de rust in ons huis. En zodra ze weer terug zijn kan ik ook weer genieten van de gezellige drukte.
 3. Lekker lang en uitgebreid douchen wanneer ik dat wil. Ik hoef niet te wachten tot ze slapen zodat er niet iemand in de douche staat. Ik kan de deur open laten als ik dat wil en de muziek lekker hard aan laten staan. O en dan zo hard mogelijk meebleren he!!
 4. Lekker series kijken op Netflix, wat lekkers er bij en lekker laat naar bed. Ik kan toch uitslapen!!
 5. Op visite in plaats van visite hebben, want je zit met de kinderen die op tijd naar bed moeten.
 6. Eten wat en wanneer ik wil zonder dat er (terwijl ik super stil doe om niet op te vallen)  een kleine aasgier naast me staat en ook wat wil hebben.
 7. Lekker met Mark een keer buiten de deur eten!
 8. Zelf wat bakken of uitproberen zonder om de minuut te horen: MAMAAAAA, is het al klaar? Mag ik beslag? Mag ik proeven? 
 9. Ongestoord winkelen, dit zonder dat ik op mijn kindjes hoef te letten en ze uit de kledingrekken hoef te trekken.
 10. Eten voor de tv op de bank, want dat mag natuurlijk niet wanneer de kinderen thuis zijn. Is niet eerlijk he!
 11. Lekker makkelijk eten. Een pizza, shoarma, patat… Dat in plaats van een uur in de keuken moeten staan is af en toe toch zo relaxed en verfrissend.
 12. Mezelf zijn en voelen, even geen; MAMAAAAAAA waar is dit? Waar is dat? Ik heb pijn, ik wil een koekje…. Gewoon even rust, een momentje voor jezelf

 

En als ze dan thuis komen weer optimaal genieten van alle dingen die ze wel doen. Lekker knuffelen en alle verhalen aanhoren die ze te vertellen hebben!

 

Uit logeren, doen jullie kinderen dat wel eens? En vinden ze het ook zo leuk?

 

 

24 reacties

 1. Als oma heb ik de kleinkids 1x in de 14 dagen een zaterdag en zondag. Niet omdat dat moet, maar omdat de kleintjes en ik dat heerlijk vinden. Ik heb het zelf aan mijn dochter voorgesteld en die vond het toen ok en nu ze eraan gewend is, zalig 🙂 . Zo zijn we allemaal helemaal happy.

 2. Mijn dochtertje is nu 6 jaar, en ik laat haar eigenlijk nooit zomaar logeren. Ik kan haar moeilijk uit handen geven, maar dat heeft ook een beetje te maken met de zorg er omheen. Ik vind het gewoon ook erg moeilijk om haar niet om mij heen te hebben.

 3. Eigenlijk gaat mijn dochter nooit meer uit logeren (ze is om het weekend bij der vader maar dat is natuurlijk geen logeren), vroeger deed ze dat wel regelmatig bij oma’s & opa’s x

 4. Die van mij gaat heeeeeeel zelden uit logeren en dat vind ik altijd weer moeilijk haha! Maar het is idd wel relaxed uitslapen, hoewel ik haar gezang dan in de ochtend wel echt mis, dat is mijn wekker

 5. Ik mis ze echt vreselijk als ze weg zijn, maar geniet van die momenten met mijn man lekker eten in bed, TV veel te hard, en gewoon even lekker wij te zijn met zijn tweetjes

 6. Ik kan mij indd goed voorstellen dat je af en toe rust wil. Ik heb het zelf ook ook, vooral omdat Chelsey nogal druk kan zijn en HEEL VEEL praat haha. Alleen wij laten haar niet vaak logeren. En als ze het wil, geeft ze het zelf aan en als ze uit logeren gaat is het alleen bij mijn oma. Verder logeerd ze eigenlijk nergens. Dit weekend gaat ze voor het eerst een HEEL weekend, zodat wij eens een keer samen naar de camping toe kunnen. Ben heel benieuwd hoe dit gaat. Normaal we het 1 nachtje slapen en dan kwam ik haar weer halen en nu gaat ze van vrijdag tot zondag avond. Ben benieuwd. Maar je hebt in alle dingen gelijk en herken mezelf er in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *