kinderen uit logeren
Mama & Kinderen

Kinderen uit logeren, 12x waarom ik het heerlijk vind!

Af en toe gaan onze kinderen uit logeren bij de opa’s en oma’s. Ze vinden dit heerlijk, en eerlijk is eerlijk, ik ook! Ze doen leuke dingen, gaan naar het bos, de kinderboerderij en worden goed verwent. Natuurlijk houd ik van mijn kinderen, maar wat is het soms fijn als de kinderen uit logeren zijn.

Kinderen logeren bij opa en oma

Ik heb eigenlijk nooit moeite gehad wanneer de kinderen logeren gaan bij opa en oma. Er zijn mensen die dit wel lastig vonden of vinden, maar ik heb er nooit problemen mee gehad. Onze kinderen loslaten hoort er een beetje bij vind ik, en af en toe uit logeren gaan vinden onze kinderen super leuk. Ze genieten bij de opa’s en oma’s en ze zijn in goede handen. Het liefst bellen ze elke week minstens 1x naar de oma’s om te vragen of ze mogen komen logeren.

Wanneer de kinderen logeren bij opa en oma kan ik:

 1.  Uitslapen tot hoe laat ik maar wil. Met 3 kleine kinderen kan dit niet. Ik ben vroeg uit mijn bed want de kinderen zijn ook altijd vroeg. Op Emma na dan, die is wel van het uitslapen.
 2. Genieten van de rust in ons huis. En zodra ze weer terug zijn kan ik ook weer genieten van de gezellige drukte.
 3. Lekker lang en uitgebreid douchen wanneer ik dat wil. Ik hoef niet te wachten tot ze slapen zodat er niet iemand in de douche staat. Ik kan de deur open laten als ik dat wil en de muziek lekker hard aan laten staan. O en dan zo hard mogelijk meebleren he!!
 4. Lekker series kijken op Netflix, wat lekkers er bij en lekker laat naar bed. Ik kan toch uitslapen!!
 5. Op visite in plaats van visite hebben, want je zit met de kinderen die op tijd naar bed moeten.
 6. Eten wat en wanneer ik wil zonder dat er (terwijl ik super stil doe om niet op te vallen)  een kleine aasgier naast me staat en ook wat wil hebben.
 7. Lekker met Mark een keer buiten de deur eten!
 8. Zelf wat bakken of uitproberen zonder om de minuut te horen: MAMAAAAA, is het al klaar? Mag ik beslag? Mag ik proeven? 
 9. Ongestoord winkelen, dit zonder dat ik op mijn kindjes hoef te letten en ze uit de kledingrekken hoef te trekken.
 10. Eten voor de tv op de bank, want dat mag natuurlijk niet wanneer de kinderen thuis zijn. Is niet eerlijk he!
 11. Lekker makkelijk eten. Een pizza, shoarma, patat… Dat in plaats van een uur in de keuken moeten staan is af en toe toch zo relaxed en verfrissend.
 12. Mezelf zijn en voelen, even geen; MAMAAAAAAA waar is dit? Waar is dat? Ik heb pijn, ik wil een koekje…. Gewoon even rust, een momentje voor jezelf

 

En als ze dan thuis komen weer optimaal genieten van alle dingen die ze wel doen. Lekker knuffelen en alle verhalen aanhoren die ze te vertellen hebben!

 

Uit logeren, doen jullie kinderen dat wel eens? En vinden ze het ook zo leuk?

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

15 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.