Geen oranje op het WK. We missen veel!

Vrouw By jun 10, 2018 No Comments

Voetbal is een sport waar ik graag naar kijk. Komt Mark goed uit hoor, zo is het nooit een probleem als hij een hele avond kijkt. Hoe teleurgesteld was ik, en velen met mij toen oranje in 2016 niet op het EK stond. Ik vond het gewoon verschrikkelijk. En nu het juni 2018 is begint het WK volgende week. Weer een eindtoernooi waar oranje schittert, schittert in afwezigheid. Ook nu geen oranje op het WK. We missen veel..

Het feest en de gezelligheid

De pleinen staan vol, de cafe’s zijn oranje gekleurd en zelfs de straten zijn versierd. Dat beeld, dat beeld hebben we als het Nederlands elftal op een eindtoernooi staat. Het is gezellig, het is feest, supporters van verschillende clubs vergeten de strijd en staan allemaal achter hetzelfde team. De meest verschrikkelijke outfits worden uit de kast getrokken, het kan niet oranje genoeg zijn, zelfs de nagels worden er op gelakt. Op de pleinen en cafe’s zingen we met z’n allen het volkslied mee en staan gespannen te kijken. Juichen als een gek als Nederland scoort en vliegen zelfs volkomen ombekenden in de armen. Zo gaat dat, als het Nederlands elftal meedoet aan een WK of EK. Ook dit jaar zullen we het niet meemaken en dat vind ik zo ontzettend jammer.

geen oranje op het wk

De omzet van de horeca, supermarkten en detailhandel

Zou je misschien een worst wezen, maar de ondernemers lopen een flinke omzet mis. De spullen die gekocht worden zijn bij elkaar allemaal opgeteld, goed voor een omzet van zo’n 200 miljoen euro. En dan heb ik het alleen nog maar over de detailhandel. De horeca is misschien nog wel het meest de dupe, de horeca loopt namelijk zo’n 350 miljoen euro mis. Voor die ondernemers is het toch wel erg spijtig. Maar ook voor ons, want ja.. ook ik had weer allerlei oranje prullaria gekocht, ook wij hadden als we oppas hadden minimaal één wedstrijd in de kroeg gekeken. Dat gevoel, van saamhorigheid, blijdschap, misschien wel even voor heel even intens geluk.. dat lopen we mis.

Toen ik nog in de horeca werkte

Jaren heb ik in de horeca gewerkt, ik kan je vertellen.. Als oranje een wedstrijd moet spelen op een eindtoernooi is dat het allermooiste werk ooit! Oke, niet als je in een restaurant staat bij de mensen die geen voetbal willen kijken, maar op een plein of in de kroeg? Dat lieve mensen is fantastisch! Toen ik bedrijfsleider was in het meest mooie cafe ooit, waar ik met zoveel liefde heb gewerkt, niet eens het gevoel had dat ik aan het werk was en een super leuke binding met de cafe bezoekers had, toen toverden we het hele cafe om. Het was vanbinnen en vanbuiten helemaal oranje! Zelfs de drankjes werden aangepast als Nederland scoorde. We waren goed voorbereid.

oranje op het WK

Kijken we naar het WK?

Geen oranje op het WK, betekent dat dan ook dat we geen WK voetbal gaan kijken? De meeste mensen die ik gevraagd heb kijken wel. Al is het het natuurlijk wel met een ander gevoel. Maar voor wie zijn ze dan? Velen zijn voor onze buren, de Belgen. Ook kiezen er een aantal voor een underdog of Duitsland. Ik was tijdens het EK 2016 gecharmeerd van Ijsland. Ijsland had nog nooit eerder op een eindtoernooi gestaan geloof ik. En de supporters, die vond ik gewoon geweldig! Hoewel ik natuurlijk ontzettend baal dat ons oranje er niet staat, er geen oranje op het WK is.. kijk ik gewoon. Voor wie ik ben? Ik gun het onze buren de Belgen zeker! Denk ook dat teamlid Inge daar blij mee is 😉 ! Ik zal dus met haar mee juichen als ze scoren!

 

Baal jij ook zo dat er geen oranje op het WK is? Voor wie ben jij nu?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.