DIY Vaderdag: Een fotoslinger boven zijn bureau

Mama & Kinderen By jun 10, 2018 No Comments

Ja hoor. 10 juni. Daar is ie weer : Vaderdag in België! Wil je volgend jaar echt eens een keer leuk uit de hoek komen? Ik heb daar het ideale idee voor uitgewerkt! Lott en ik gingen samen aan de slag en toverden een prachtige slinger voor boven papsi zijn bureau. Mooi, origineel, persoonlijk & leuk voor de portemonnee!

Wat vier jij op Vaderdag?

Vaderdsg

Wij zijn het soort gezin dat het hele jaar kleinigheidjes voor elkaar doet. Stiekem een briefje in de boekentas, een verrassingskaartje tussen de werkagenda, wat lekkers bij de koffie, of gewoon is een goeie aai over de bol en een snelle massage tussendoor.

Ik denk dat ik voor ons hele gezin mag spreken wanneer ik zeg dat die kleine dingetjes het wel echt gewoon doen. Maar dat wil wel zeggen dat ik op dagen zoals Vaderdag lekker even alle registers moet opentrekken! Want al die kleine dingetjes… dat is bij ons de normale gang van zaken.

Wat vieren wij? Wij vieren hoe gelukkig we samen zijn. We vieren dat Lott steeds iemand heeft om op terug te vallen. We vieren dat ik, mama dus, een bondgenoot heeft, een partner. Wij vieren niet zomaar Vaderdag. Wij vieren ons leven!

Vaderdag: een dubbel feest

Ook een beetje feest voor mama & papsi

Zoals ik reeds vertelde vieren wij deze dag ons samenzijn. Vaderdag en Moederdag zijn ook dagen waarop Philippe en ik elkaar geschenkjes geven die we voor onszelf nooit zouden kopen. Dingen die we eigenlijk niet nodig hebben maar waarvan de ander weet dat we er ontzettend blij mee zouden zijn. Daar durven we soms wel eens wat geld in steken. Wij hebben tijden van hele zwarte sneeuw gekend, toen was dat veel minder. Nu zijn dit momenten waarop we de ander extra gunnen wat hij stiekem in z’n hartje wilt. Dat is ook meer een geschenkje tussen partner. Van mama aan papa, laat ons zeggen.

Philippe’s grote jackpot dit jaar? Tickets voor een festival waar hij erg graag heen wou. Gaan we lekker samen heen, en even alle remmen los. Maar dàt is nou eigenlijk helemaal niet waar Vaderdag om draait. Dat is een swing die het hier in huis heeft gekregen. Dat is zo gegroeid in de tijd dat we niet konden kiezen wat we wilden en we elkaar toch die extra’s wilden gunnen. Nu is het een lekkere gewoonte, en wat mij betreft mag ze blijven!

Maar vooral feest voor papsi en Lott

Zoals jullie wellicht weten, of niet weten : de Vaderdag die we hier thuis met het hele gezin vieren, vieren we met Lott’s pluspapa. Hij kreeg lang geleden de eretitel “Papsi”. Als er één man rondloopt op deze aardbol die zijn vaderrol tot in de puntjes vervuld : dan is het deze kerel wel! Wat ben ik stapelgek op ‘m!

Op Vaderdag vieren we de band die hij en Lottje met elkaar hebben. Ze verliezen elkaar geen seconde uit het oog, en het zijn twee grote deugenieten. Om deze band extra in de bloemetjes te zetten maken we steeds een creatief en persoonlijk cadeau. Ik probeer steeds zo origineel mogelijk uit de hoek te komen. Hoeveel jaren me dàt nog gaat lukken is nog maar de vraag.

Lott’s knalgeschenk van dit jaar : Een zelfgemaakte fotoslinger

Wij maakten met zijn tweeën een mooie fotoslinger om boven Papsi’s bureau te hangen. Nu hij studeert spendeert hij vele dagen achter zijn bureau maar ook wanneer hij afgestudeerd is, zal hij nog vele uurtjes spenderen bij zijn tekenprogramma’s waar hij helemaal door bezeten is. Wat is er dan beter dan die bureau-ruimte helemaal gezellig te maken met een persoonlijke slinger?!

Stap 1 : Print of teken de letters van het woord dat je wil vormen met de slinger

Logischerwijze gingen wij voor Vaderdag voor het woord : Papsi! Het zou waarschijnlijk nog veel leuker zijn mocht je deze letters samen tekenen en inkleuren. Maar wegens tijdsgebrek heb ik toch maar lekker voor de printer gekozen! Gewoon even googlen, copy-paste-print.

Stap 2 : Organiseer een fotoshoot met je oogappeltje

Voor Lott en mij is dit absoluut geen opgave. Ik doe niet liever dan foto’s trekken van haar schattige snoet, en zij doet niet liever als zich op de rode loper wanen. Zo gezegd, zo gedaan. We verzonnen samen nog wat attributen die we wilden meenemen en weg waren we.

Van de slappe lach, tot in de brandnetels trappen. Het werd een heus avontuur. Maar wees niet bang. Op een half uurtje heb je dat klusje waarschijnlijk ook wel geklaard. Ik vind het vooral leuk om Lott zelf ideeën te laten aanbrengen. Die foto’s zijn meestal ook gewoon de mooiste. Zo wilde ze deze fotoshoot-namiddag even ‘de schone slaapster’ zijn.

BELANGRIJK! Let erop dat je al je foto’s in dezelfde stand neemt; liggend of staand. Anders wordt het moeilijk om een leuke slinger te maken!

Stap 3 : Druk de foto’s af, of laat ze afdrukken

Ik liet mijn foto’s afdrukken bij Blokker in een printautomaat. Heel erg eenvoudig, kost je niet die dure inkt van je eigen printer en op enkele minuutjes tijd heb je je foto’s mee naar huis. Ik printte trouwens 8 foto’s voor €3!

Stap 4 : Bevestig de foto’s aan een touw

Ik koos voor een zwart/wit gekleurd touw. Het rolletje kocht ik bij Zeeman; in een pakketje van 3 rolletjes voor 0,99 cent. Helemaal prima! 🙂

Met een perforator maakt ik gaatjes in de foto’s zodat ik ze eenvoudig kon bevestigen. Deze laatste stap heeft me dan ook maar enkele minuten gekost.

Vandaag vroeg uit de veren en ontbijtje voor meneer. Lekker wat kletsen aan de de ontbijttafel over de heerlijke groepen die komen optreden op het festival en over hoe waanzinnig Lott er weer uitziet op de mooie foto’s die we maakten. Ik hou ervan. Zo lekker samenzijn!

Wat heb jij gedaan voor Vaderdag vandaag?

 

 

 

 

 

 

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.