kraamcadeau

Geboorte traktatie, beschuit met muisjes of modern?

De geboorte traktatie beschuit met muisjes wordt in Nederland meestal gegeten als er een baby geboren is. Kom je op kraamvisite dan zit er een dikke vette kans in dat jij dat aangeboden krijgt van de kraamverzorgster.

Beschuit met muisjes zijn altijd in.

Beschuit met muisjes is tijdloos, niet iedereen is er dol op maar het is eigenlijk wel het standaard hapje dat je krijgt als je op kraamvisite gaat.

Trakteren op school met een geboorte traktatie

Broers en zusjes mogen natuurlijk trakteren op school als ze een broertje of zusje gekregen hebben. Maar is een beschuit met muisjes dan ook handig? Als ik juf of meester zou zijn zou ik echt niet blij zijn als ik al die beschuitjes met muisjes in het klaslokaal zou hebben. Vooral de wat kleinere kinderen ( groep 1 en 2 ) krijgen het soms niet op, vinden het niet lekker of het is een gesmeer met al die muisjes. Met als resultaat het hele lokaal onder de muisjes.

Wij gingen voor een modernere geboorte traktatie.

Je zou je kindje ook iets anders kunnen laten trakteren. Zo kochten wij Nijntje koekjes, deden daar witte chocopasta op en ter decoratie een aantal muisjes.

geboorte traktatie

Tips van andere blogsters:

Charlotte zorgde ervoor dat ze een traktatie had die ze voor de tijd al klaar kon zetten. Hoe ze dat deed lees je hier.

Marjo had deze traktatie voor haar zoontje Finn, in haar blog lees je hoe je die maakt. Hij is super leuk en ook lekker!

Mahwish schreef een leuk artikel over de alternatieven met diverse soorten traktaties. Neem je ook bij haar een kijkje?

 

En mocht je nou voor een niet eetbare traktatie willen gaan dan kun je hier leuke alternatieven vinden.

geboorte traktatie

 

Wat vind jij een leuke geboorte traktatie?

21 reacties op “Geboorte traktatie, beschuit met muisjes of modern?”

  1. Die lange vingers kwam onze kraamverzorgster bij onze middelste dochter mee aanzetten. Even dopen in de broodboter en dippen maar.
    Wij hadden alleen niet het geduld er een strikje om heen te doen.

  2. Ziet er allemaal prachtig uit maar wat een werk allemaal. Ik geloof dat ik in die tijd een lange vinger in de chocopasta heb geduwd en vervolgens in de blauwe muisjes.

  3. In Belgiƫ geven wij meestal enkel doopsuiker of snoepjes bij de geboorte, maar ik vind de beschuiten met muisjes eigenlijk ook best wel leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.