En we zijn weer begonnen met school en het gewone leven.

Mama & Kinderen By sep 04, 2018 No Comments

Op televisie, het internet en de verschillende blogs die ik graag lees had ik het al aan zien komen. Om ons heen was een groot deel van Nederland alweer begonnen aan het gewone leven, de kinderen zijn ook hier inmidels weer begonnen met school. Terwijl wij in Frankrijk nog genoten van het strand, de zon en het goeie leven op de camping, werd hier in Nederland weer en wind getrotseerd om op de eerste schooldag te komen…

Terug naar het gewone leven

Maar ook wij uit Noord Nederland zijn teruggekomen uit Frankrijk, onze kampeerzooi is alweer zo goed als opgeruimd en maandagmorgen stond hier het taxibusje om half acht alweer voor de deur! Inmiddels zijn we hier ook weer begonnen met school, maar de spanning was zondagavond enorm groot, buikpijn, hoofdpijn en dorst. Allemaal zijn ze de revue gepasseerd en ik denk dat het zéker tien uur was voordat hier in huis alle kinderen sliepen… Want wat is het spannend zo’n eerste dag na een lange zomervakantie! Weer een nieuw jaar met nieuwe gebeurtenissen.

Vinden ze mij straks stom?

Een nieuwe chauffeur in het taxibusje, wellicht een nieuwe route en andere kinderen in het busje. En is alles op school nog hetzelfde? Zou ik de weg overal nog weten en zijn de regels nog hetzelfde? Vinden de andere kinderen mijn nieuwe rugtas ook zo geweldig? Of vinden ze mij straks ineens stom?

Om half zeven stond de wekker en het opstarten viel me zwaar… Het was nog een beetje donker en het voelde verschrikkelijk vroeg! Ik vond mezelf enorm zielig, maar ik heb het toch gedaan!! Ik ben opgestaan, heb de kinderen wakker gerammeld en ben beneden bezig gegaan met dingen als ontbijt, thee en de vaatwasser… Langzaam, héél langzaam kwam ons huis tot leven. Half zeven, dat is toch ook geen tijd?!!!

Wakker blijven!

Ik moest mezelf echt bij de les houden, hoeveel broodtrommels is het ook alweer op maandag? En moest hij nou wel of geen drinken mee? Welke dagen zijn tostidag? En ik moest onze lieve grote jongen twee keer terug naar boven sturen. Eén keer omdat hij een camping-korte-broek aan had (ben ik de enige moeder die speciale campingkleding heeft?) en even later wilde hij naar school met een dikke trui, zó koud is het ook nog niet… ?

Geen zorgen, het is gelukt hoor! Om kwart over zeven zaten we met z’n allen helemaal klaar, ontbijt gegeten, tanden gepoetst, klaar om deze eerste schooldag na de zomervakantie te beginnen… En toen… Tja, toen moesten we wachten…. Met z’n allen hadden we het over de zomervakantie en hoe fijn het geweest is! “Weet je nog in dat ene zwembad?” “Oh ja en op dat marktje in dat dorpje met die man met die grappige baard!” Samen lachten we en was er even tijd om te vergeten dat de harde realiteit vandaag weer ging beginnen…

To do…

Terwijl het busje weg reed onze straat uit, klikte ik de laptop aan. Voor het eerst sinds het begin van de zomervakantie was ik er klaar voor om mijn mail op het grote scherm te lezen. Ik had een enorme to do list voor de dag, maar inmiddels heb ik er maar de week-to-do van gemaakt. Het blijkt dat er zich in zes weken behoorlijk wat werk opstapelt en ik heb op maandag slechts een beginnetje kunnen maken…

Ik barst van de nieuwe plannen, ideeën en voornemens. Meer nog dan in januari heb ik voornemens, zo wil ik het gevoel dat we als gezin samen hadden vast houden, ook tijdens het werkende-schoolleven…  Het wij-samen-kunnen-de-wereld-aan – gevoel, het wij-horen-bij-elkaar… Ik wil als gezin meer tijd maken om zomaar zonder planning, tijd te hebben voor leuke dingen. Maar terwijl ik die eerste dag achter mijn laptop zat, liep langzaamaan mijn agenda vol en er is weer begonnen met school.

Wat zijn jullie plannen en goede voornemens na deze geweldige zomervakantie?

Liefs Emma

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.