De favoriete activiteiten in de sneeuw van mijn kinderen

Mama & Kinderen By jan 30, 2019 No Comments

Vorige week was er al wat sneeuw maar ook vandaag wordt er sneeuw verwacht. Hoewel ik liever binnen geniet van het uitzicht naar een wondere witte wereld trekken mijn kindjes er natuurlijk graag op uit. Vandaag deel ik leuke activiteiten in de sneeuw die mijn kinderen geweldig vinden.

Sleeën

Hoe kan het ook anders zul je misschien denken.. Sleeën is voor de allerkleinsten al leuk, maar Merel is nu 6 en ze vindt het nog steeds geweldig. Bram is een jaar jonger en ook hij is dol op sleeën. Zelf op de slee zitten maar ook de slee trekken vinden ze erg leuk. Samen met de kinderen uit de buurt genieten ze volop. Ook onze kleine Emma heeft veel plezier wanneer ze op de slee zit.

activiteiten in de sneeuw

Iglo bouwen

Wanneer er voldoende sneeuw ligt willen ze nog erg graag een iglo maken. Tot op heden zijn we er een aantal keer aan begonnen maar bleef er helaas niet genoeg over. Maar mocht je een mooi stuk grond rond je huis hebben dan is het zeker het proberen waard!

Sneeuwpoppen maken

Dit kan natuurlijk missen. Als het sneeuwt en de sneeuw blijft liggen is dit toch wel een van de activiteiten in de sneeuw die altijd uitgevoerd moet worden. Een wortel als neus, een muts en shawl en bij het missen aan knopen liggen er in de tuin in het bierdoppen bakje altijd wel wat bierdopjes die als ogen en mond kunnen dienen.

activiteiten in de sneeuw

Sneeuw engelen maken

Ook zeker een must do op het lijstje van activiteiten in de sneeuw. Natuurlijk zijn de kindjes goed ingepakt en is het erg prettig wanneer ze een een skibroek en jas aan hebben. Zo kunnen ze heerlijk in de sneeuw liggen, de armpjes en benen spreiden en sluiten en een heuse sneeuwengel maken.

Volg de voetstappen verstoppertje

Niets leukers dan verstoppertje. Ze zetten elkaar op het verkeerde been door zoveel mogelijk passen te zetten en de zoektocht op die manier zo moeilijk en spannend mogelijk te maken.

Sneeuwballen gooien

En ja, ook het gooien met sneeuw of sneeuwballen hoort er bij. Niet te hard en zeker niet op langskomend verkeer. Op elkaar mag dan wel, maar niet in het gezicht  en niet te hard.

activiteiten in de sneeuw

Schaatsen op straat

Wij wonen in een erg rustige straat, een straat waar het erg snel glad wordt. Met de slee over de weg en ook schaatsbewegingen maken alsof je schaatst is voor de kinderen erg leuk. Natuurlijk wel meteen de stoep op wanneer er een auto aan komt rijden.

 

Wat zijn de activiteiten in de sneeuw die jouw kinderen leuk vinden?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.