Carnavalsoutfit van vandaag! Carnaval op school

Mama & Kinderen By feb 09, 2018 1 Comment

” De hele week hebben we hier al slapeloze nachten. Deze week is het carnaval en wat brengt dat een spanning mee zeg!! Merel wat wil jij worden? Weet ik niet mam. Ik denk er nog even over na. Misschien moeten we wat nieuws halen? Dat dacht ik dus niet Merel, je hebt een hele verkleedkist vol, je hebt zoveel gekregen afgelopen jaar om je te verkleden. Bram heeft zijn carnavalsoutfit de hele week al klaarliggen, regelmatig aangehad ook.. En vandaag is het dan eindelijk zo ver! Het is vandaag carnaval op school!”

Wat een spanning en sensatie.

Alles wat ‘speciaal’ is op school, of anders dan anders, daar krijgen mijn kids de zenuwen van. Gezonde zenuwen hoor, het is zo spannend, we hebben er zoveel zin in. Beetje jammer dat Merel dan weer een aantal nachten uit bed moest komen omdat ze het zo spannend vond en er zoveel zin in had. Om 3 uur s’nachts op dinsdag nacht: Mam, is het al bijna vrijdag? Dan hebben we carnaval op school….

Mam, ik weet niet wat ik aan wil.

Gevalletje teveel keus.. Merel is gek op verkleden, op haar verjaardag kreeg ze wat, voor sinterklaas en als we een rommelmarkt zijn en ze ziet verkleedkleding dan wil ze het liefst van haar gekregen centjes een verkleedpak uitzoeken. Merel heeft dus een hele verkleedkist vol, maar welke carnavalsoutfit doe je dan aan? Dat bleek moeilijker dan gedacht. Vlinder? Elfje? Clown? Zeemeermin? Of toch prinses?

Bram is heerlijk makkelijk.

Geef hem iets om te verkleden en het is prima. Het liefst stoer, maar als ik niets zou kopen zou hij ook prima een prinsessenjurk aan doen. Het gaat hem om het feestje, het verkleden en welke carnavalsoutfit daar bij hoort zou hem uiteindelijk worst wezen.

Bram kreeg wel een nieuw pak.

Bram kreeg dan wel een nieuwe carnavalsoutfit. Gemeen he? Je mag geen onderscheid maken. Bram had nog 1 verkleedpak en dat zat nogal strak en hij had last van hoog water. Dit jaar geen superman maar Ninja Turtle. Dat had deze koopjeszieke mama toch goed gevonden. In de uitverkoop bij de H&M, met wat kortingscodes voor 10 euro nog wat.

carnavalsoutfit

Gistermiddag.

Bram ging spelen bij een vriendje, Merel wist eindelijk wat ze worden wou. Prinses… Oke, op zoek naar de accesoires… Natuurlijk nergens te bekennen.. En een prinses heeft wel handschoenen bij de jurk mam, ook oorbellen, een ketting en van die ‘mooie’ grote ringen.. Dus in de auto met mijn 2 favoriete meiden naar de Action. Daar kochten we wat spulletjes om de outfit compleet te maken, nog wat glitterspray erbij en de carnavalsoutfit kon niet meer stuk.

 

Lees ook: Een carnavalspakje voor een baby.

 

Voorbereidingen en klaarmaken.

Ik zag het al zo gebeuren, spul kwijt, alles ligt overal waar het niet moet liggen en te laat op school.. Dat ging me dus niet gebeuren. Gisteravond hebben we alles uitgestald op tafel zodat ze na het ontbijt meteen de outfit aankonden. Merel dr haar had ik gevlochten zodat ze krullen zou hebben, want een prinses heeft krullen mam… Oke, 20 kleine vlechtjes vanmorgen met mijn ogen op half 6 uithalen.. Top! Haar nageltjes hadden we gisteravond al gelakt, gelukkig!! Bram was zo klaar, heerlijk zo’n jongen! Merel moest natuurlijk dr hoofd vol glitters, oogschaduw, lippenstift… Je kent het wel!

Eindelijk klaar!

Merel en Bram klaar, Emma klaar.. Ruiten van de auto krabben, o shit! Zelf nog in de kleren, hup snel klaarmaken, ruiten krabben en dan snel naar school.. O, jongens wacht! De camera!!

Gezelligheid op school!

Op school is het mooi aangekleed, de carnavalsmuziek schalt door de gangen en lokalen, het is 1 groot feest. De één heeft een nog mooiere carnavalsoutfit dan de ander en alle kinderen vermaken zich.

carnavalsoutfit

Vinden jouw kinderen carnaval op school ook zo leuk? Welke carnavalsoutfit werd het?

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Inge schreef:

    Wat is Bram stoer! Maar Merel is wel echt een prachtige prinses! ?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.