Mijn baby is geen baby baby meer. Emma 3 maand!

Zwangerschap & Baby By dec 29, 2017 5 Comments

Baby’s ik ben er gek op! En natuurlijk helemaal op mijn eigen lieve schattige baby, Emma! De tijd gaat alleen zo ontzettend snel. Ze is alweer zoveel veranderd en zoveel gegroeid. Soms wou ik dat ik de tijd even stil kon zetten.

Mijn liefde voor baby’s.

Baby’s zijn zo lief, klein, mooi. Licht als een veertje, je kan er heerlijk mee knuffelen. Ik vind ze gewoon heerlijk. ENhoud gewoon van baby’s, ik wil zo veel mogelijk knuffelen, lekker wandelen en gewoon genieten. Waar het vandaan komt, geen idee, maar ik ben gewoon gek op baby’s. Ik vind ze allemaal mooi en lief.

Toen Emma geboren werd.

Emma werd geboren toen ik precies 40 weken zwanger was. En wat was ik er klaar mee zeg. Zielsgelukkig was ik dan ook toen de bevalling eindelijk begon. Raar eigenlijk dat je gelukkig kan worden van die helse pijn. En helse pijn die had ik deze keer hoor, thuis bevallen zonder pijnbestrijding ging bij Bram prima. Het deed wel pijn natuurlijk, maar ja het viel eigenlijk ook wel mee. Nou bij Emma niet. Mijn bevalling duurde iets minder dan 2 uur en dat laatste uur.. jezus ik dacht dat ik dood ging. Emma was 50 cm en woog 3270 gram bij de geboorte.baby

3 maand verder.

Emma is nu 3 maand en een kleine week. Wat is ze al veranderd en jeetje wat is ze gegroeid zeg! Emma is een flinke baby en ze houdt van een lekker fles. Dat is haar ook wel aan te zien, soms noem ik haar mijn kleine Hollandse welvaart ;).  Emma weegt nu iets meer dan 6,5 kg en is al 63 cm. Haar gewicht is dan ook wel wat boven de lijn. Maar he!! Heerlijk toch, voor t eerst een kind waar ze bij het consultatie bureau niet over zeuren dat ze te klein is en te weinig weegt.  En als ze eenmaal kruipt en loopt gaat het er vanzelf wel af. Ik houd er van! Ze is alleen geen baby baby meer, het word echt een klein mensje, die het temperament van haar mama zeker heeft meegekregen. Ze weet wat ze wil en wanneer ze dat wil.

Eigenlijk gaat het me te snel.

Emma wil al van alles en kan het nog niet. Is erg frustrerend hoor, als je wil zitten en dat kan je nog niet zelf. Bram en Merel waren ook erg vlug met dingen, zo liep Merel al met 10 maand oud door de kamer te rennen. Emma wil nu al zitten, dat kan ze niet maar proberen dat doet ze. En dat gaat me gewoon te snel. Ik wil dat ze nog even lekker mijn kleine baby blijft. Niet zo snel in alles is als haar grote broer en zus. Tuurlijk heeft dat ook de positieve kanten. En ik hoop niet dat ze achter loopt in haar ontwikkeling, begrijp me niet verkeerd. Maar iets minder snel dan die andere 2 zou ik niet heel verkeerd vinden.baby

Snel met doorslapen.

Wat ik dan wel weer heeeeeeerlijk vind, is dat Emma snel is met doorslapen. De laatste fles gaat er om een uur of 11 in en dan slaapt ze als ik haar niet wakker maak tot een uur of 9. En dat is lekker in de vakantie kan ik je zeggen. Emma was erg vroeg met doorslapen. Toen ze 1 maand was sliep ze al zo’n 7 a 8 uur per nacht. Dat is heel verwend dat besef ik me maar al te goed. Dit is mede gelukt door de Puckababy en die kan ik dan ook iedereen aanraden. Ik ben haar erg dankbaar dat ze zo snel al doorsliep want ik was zo oververmoeid. Ik had tijdens de zwangerschap al een ontzettend ijzertekort en na de zwangerschap was dat niet veel beter. Slapeloze nachten helpen dan ook niet meer. Ze lijkt op d’r moeder denk ik… Gek op slapen!!baby

 

Ben jij ook zo gek op baby’s ?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

5 Comments

 1. marjolein schreef:

  Wat een blije, lieve foto’s Heerlijk om naar te kijken en je hebt gelijk dat het zo snel gaat. In 3 maanden veranderd er zo intens veel!

 2. marlies schreef:

  Wat heerlijk. Baby’s zijn zo ontzettend leuk en schattig. Wel bizar dat het zo snel gaat.

 3. Susan schreef:

  Ah wat een schatje. Ik ben over een weekje uitgerekend, kan echt niet wachten! Ben ook zo’n baby-fan…

 4. Stefaan BlogVivant schreef:

  Het gaat snel! geniet van de mooie momenten!

 5. MamaPlaneet schreef:

  Baby’s zijn schattig maar ik heb mijn portie al gehad. Tegenwoordig vind ik het leuk, vooral als ik ze weer mag teruggeven aan eigen papa en mama.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.