wieg

4 voordelen van een wieg ten opzichte van een ledikant

Zwangerschap & Baby By aug 19, 2018 No Comments

Alle jonge moeders weten het, nachtrust is belangrijk en niet te missen! Zowel voor jezelf als voor de baby. Hoe beter je baby in de nacht slaapt, hoe beter jij ook slaapt. Laat je de baby in het begin eerst in een wieg slapen of meteen in het ledikant? Hieronder lees je 4 voordelen om te starten met een wieg. Goed voor jouw nachtrust en die voor de baby!

Geborgenheid in de wiegvoordelen van een wieg

Een wie is een stuk compacter en biedt daarom je baby meer geborgenheid. Je zult begrijpen dat de baby in je buik ook niet al te veel ruimte had, toch was het 9 maand lang het huisje van je baby. Je baby voelde zich daar veilig en geborgen. Een klein bedje voelt daarom ook vaak fijner aan voor een baby. Voor baby’s zijn wiegen vaak comfortabeler en een stuk vertrouwder dan een ledikant. Dit omdat een ledikant in verhouding veel groter is.

wieg

Veiligheid

In een wieg heeft je baby dus een stuk minder ruimte, je baby heeft dus ook een stuk minder ruimte om te rollen en minder ruimte om vast komen te zitten tussen het beddengoed. Er is dus minder kans op een verstikking. Let op: op het moment dat je baby echt begint met rollen is het wel een pre om over te stappen op het ledikant. De kans bestaat anders dat je baby tegen de wandjes rolt met het gezichtje en hierdoor bestaat de kans dat je baby niet goed kan ademen. Dit wil je natuurlijk absoluut niet! Met bijvoorbeeld dit schommelwiegje zal je baby dan weer niet snel met het gezichtje tegen wantjes rollen.

Transporteren

Een wiegje is dus een stuk kleiner en lichter dan een ledikant. Helemaal als je voor een moseswiegje zoals de Leipold draagwieg gaat! Doordat een wieg lichter en kleiner is kun je deze een stuk makkelijker transporteren, bovendien is het een prachtig wiegje. Je kunt het wiegje bijvoorbeeld beneden neer zetten, op je eigen kamer of als je op visite gaat dump je de wieg in de auto en neem je hem mee.

wieg

Verschillende varianten

Wiegen zijn er in verschillende soorten en maten. Wiegjes die je mee kunt nemen zoals een draagwieg, hangwiegen zijn ook niet meer weg te denken zoals de Leander hangwieg.Maar ook schommelwiegjes en natuurlijk ook co-sleepers mogen we niet vergeten! Bij een co-sleeper, de naam zegt het al, schuif je de wieg aan je bed. Het grote voordeel van een co-sleeper is dat je ’s nachts gemakkelijk je baby kunt voeden en ‘halen’. Betekent ook meteen; extra nachtrust!

wieg

Hechting

Een wiegje kun je dus overal neerzetten waar je wilt. Ga je voor een moseswiegje dan verplaats je die heel makkelijk waar jij ook gaat. Bij een co-sleeper staat de wieg naast je. Natuurlijk wil je je baby veel bij hebben, daar is niets mis mee! Veel ouders slapen vooral in het begin, graag met de baby op de kamer. Dit kan zijn uit praktische bewegingen, maar ook met betrekking op de hechting. Als je baby zoveel mogelijk bij je in de buurt is, is dat natuurlijk erg goed voor de hechting tussen baby en ouder(s).

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.