11x wat je bijna zou vergeten als je moeder wordt

Mama & Kinderen By mei 24, 2019 No Comments

Wanneer je thuis kleine kinderen hebt kan je soms het gevoel hebben in één grote bubbel te leven. Wanneer je moeder wordt verandert je leven in één klap op een manier die je nooit had verwacht. Je had er misschien voorstellingen van, maar eigenlijk komt niets daarvan in de buurt. Het kan intens genieten zijn, denk aan dat heerlijk ruikende kleintje, dat lachende koppie. Maar ook kan de volwassen wereld op momenten helemaal wegvallen. Alles verandert nu eenmaal, zo voelde het tenminste voor mij. En daardoor vergeet je dingen gewoon. Bijvoorbeeld waar je vroeger voor de kinderen, zo druk mee was.. Maar dat is niet alles, we hebben een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je bijna zou vergeten sinds je moeder bent:

 

 1. De krant lezen, een tijdschrift van begin tot eind uitlezen. Welke moeder heeft daar nu tijd voor? Wie denkt daar überhaupt aan na alle dingen die je op een dag doet.
 2. Hoe het voelt en is, om alleen naar de toilet te gaan. Met kleine kinderen is dat haast onmogelijk. Ontspannnen? Echt niet!
 3. Hoe het is om 7 dagen per week op pumps te lopen. Zonder pijnlijke voeten. Man, man, als ik nu 1 dag op pumps loop zijn mijn voeten dood. En zie je het al voor je? De marathon achter je kinderen aanrennen op pumps?
 4. Hoe het voelt om een wit shirtje aan te hebben en die aan het eind van de dag nog steeds wit te hebben.. Zelfs camouflage kleding blijft niet gecamoufleerd hier.
 5. Hoe een opgeruimde tas er uit ziet. Na verloop van tijd zal je waarschijnlijk je eigen tas als combi-luiertas gaan gebruiken. Er zullen dus luiers in zitten, speentjes, speelgoed, billendoekjes, zakjes voor de vieze luiers, een fles die is gaan lekken.. en ga zo maar door…
 6. Wanneer je moeder wordt zou je bijna vergeten hoe het is om spontaan de deur uit te kunnen. Heerlijk je portemonnee, sleutels en telefoon mee en gaan met die banaan. Gewoon hup, er uit! Dat gaat nu echt niet meer, check, check, dubbel check en dan nog dingen vergeten.
 7. Hoe het is om te beslissen op het laatste moment om niet te koken maar uit eten te gaan. Heerlijk met je lief dat terrasje pakken en naar huis gaan wanneer jullie willen. Hier is dat echt TE lang geleden.
 8. Hoe het dorp of de stad er uit ziet als het donker is. De geur, de kleur, de geluiden.. Ja, geen idee, meer.
 9. Hoe het voelt om mega veel vrije tijd te hebben. Je weet wel, op een vrije dag ging je lekker de stad in. Terrasje, winkeltje in, winkeltje uit. Op naar de volgende, terrasje pikken, olijfje hier, drankje daar.. Die vrije dag ziet er nu zo uit: kinderen klaar maken, ontbijten, naar school brengen, in huis bezig, boodschappen, kind ophalen, zwemles, eten koken, eten, kind douchen of in bad, pyjama aan, het godganselijke slaapritueel en dan denk je dat je met de beentjes om hoog kan, nee hoor! Eerst nog als een wervelwind door ’t huis.
 10. De laatste mode? Mode voor kinderen, dat ken je dan wel weer. Voor de kinderen er waren kon je zo als model van de catwalk stappen, nu kun je je opgeven voor een make-over. Als je moeder wordt gaat de prioriteit meer naar de kleding van je kroost dan naar je eigen kleding. Want, waarschijnlijk heb ook jij je kledingkast vol met kleding van voorgaande jaren waar dan elke keer een klein selectief stapeltje bij komt en je kind een volle nieuwe kledingkast per seizoen krijgt..
 11. Hoe een huis zonder speelgoed er uit ziet. Helemaal als je vrienden ook allemaal kinderen hebben. Ik zag er laatst 1. Je weet wel, zo’n kinderloos huis. Zo’n huis wat perfect is, zo netjes, zonder vieze kinderhandjes..

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.