vanzelfsprekend

10 x dit is vanzelfsprekend sinds je kinderen hebt

Mama & Kinderen By mrt 15, 2019 1 Comment

Wanneer je vader of moeder bent geworden zijn bepaalde situaties en handelingen vanzelfsprekend geworden. Waar je voordat je een ouder werd dingen als lastig, zwaar of zelfs een ‘no way!’  vond, zijn er dingen die nu als vanzelfsprekend gaan.

Ze zijn er ingeslopen en het is echt zo; als ouder word je nu eenmaal makkelijker in dingen. Zoals aan een luier ruiken of een poepluier verschonen zijn handelingen die eigenlijk heel normaal zijn geworden als je eenmaal kinderen hebt. Je hand draai je daar niet meer voor om. Zo zijn er nog heel wat dingen die vanzelfsprekend zijn sinds je kinderen hebt. Delen we natuurlijk hier met je!

1. Je zingt automatisch hardop mee met kinderliedjes.

Dat is natuurlijk niet het enige, zelfs als de kinderen niet in de buurt zijn of er geen kindermuziek op staat zing jij dat ene liedje wat je ó zo irritant vindt. Nog erger: wanneer je wakker wordt met de complete songtekst van een filmpje van Baby TV, K3 of zelfs sinterklaasliedjes.

2. Je denkt te veel aan je kinderen en te weinig aan jezelf

Je denkt namelijk 356.210 keer aan iemand anders per dag. Gaat vanzelf! Vanzelfsprekend toch 😉 ?

3. Je weet precies wat je 2-jarige bedoelt of wil zeggen

Baby, dreumes en peuter taal begrijp jij ineens als de beste. Je snapt wat ze zeggen en het vertalen er van is ook geen probleem. Is toch wat anders dan dat nichtje dat vroeger in geheimtaal tegen je sprak he?

4. De griep van vroeger, ervaar je nu als een verkoudheid

Toen je nog geen kinderen had kroop je in bed wanneer je de griep had. Nu doe je dat niet meer. Je móét er namelijk uit. Je bekommert je een stuk meer om je kroost dan om jezelf.

5. Geduld, geduld

Waar je vroeger misschien geen geduld had, leer je geduld te hebben wanneer je moeder bent geworden. Je realiseert je dat hoe strak je planning ook zijn kan, het zo maar in de soep kan lopen. Beter ben je hier dan wat relaxter in, dan zul je net zien dat het dan wel op rolletjes loopt 😉

Lees ook:5x vieze dingen die kinderen doen (ja echt!)

6. Je kledingkast slinkt in

Ook al neem je het jezelf voor om eens voor jezelf te gaan shoppen, want het is zo hoog nodig, je komt zeer waarschijnlijk weer met meer kleding thuis voor de koter dan voor jezelf.

7. Het wekelijkse etentje wordt een maandelijks, twee-maandelijks of halfjaarlijks etentje.

Waar je voordat je kinderen had geregeld met je lief uit eten ging doe je dat sinds de komst van je kinderen niet meer. Eigenlijk zonde, maar je hebt er de tijd en soms de puf ook niet meer voor. Schroom niet om opa en oma eens te vragen om op te passen. Vinden ze waarschijnlijk hartstikke leuk!

8. Zelfs wanneer je nooit een baan in de zorg geambieerd hebt kun je nachtzuster op je CV zetten

Oke, je zult geen infuus hoeven aan te brengen, maar die nachten zullen niet meer zijn wat ze geweest zijn. Een ziek kind, een kind dat niet wil slapen, een kind dat bang is. Kots met je handen opvangen die niet van jou is, alles doe je er met een handomdraai bij.

9. Vlekken

Waar je eerder pico bello in de kleren zat heb je nu de grootste moeite om je kleding vlekkeloos te houden. Een snotneus hier, een etensvlek daar en iets verderop een verfafdruk, om de klei nog te vergeten die op je achterwerk geplakt zit omdat er een stukje op de stoel lag.

10. Je bent ineens een stuk zachtaardiger

Waar je vroeger voor je kinderen had misschien best wel een mega stoer wijf was, ben je nu wat zachter geworden. Misschien kun je het zelfs niet meer droog houden tijdens de zielige dieren reclame. Natuurlijk kun je nog best stoer zijn en tevens streng voor je kinderen, maar je zult merken dat je echt wel wat zachter bent geworden in bepaalde dingen.

 

Komen deze punten je bekend voor of heb je misschien nog leuke aanvullingen? Laat het ons weten!

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.