vieze dingen die kinderen doen

5x vieze dingen die kinderen doen ( ja echt! )

Mama & Kinderen By mrt 14, 2019 2 Comments

Kinderen zijn kinderen en kinderen zijn nu niet altijd even hygiënisch. Ook al doen we nog zo ons best, kinderen doen nu eenmaal dingen waar we niet altijd even vrolijk van worden. Gelukkig weten we ook weer dat het er een beetje bij hoort en dat onze kinderen dit gaan afleveren. Dat hopen we althans! Hier delen we een niet zo heerlijk lijstje met 5 vieze dingen die kinderen doen:

1. Neuspeuteren & snot

Oke, er zijn volwassenen die dit tot op heden nog niet hebben afgeleerd, maar kinderen zijn er pro in. In de lijst ‘vieze dingen die kinderen doen’ mag deze echt niet missen: Neuspeuteren is voor kinderen om de één of andere reden iets wat ze moeten doen. De snotjes die ze uit hun neus peuteren gebruiken ze als hapje tussendoor, maar ook om de muur mee te decoreren. Ondertussen hoor jij jezelf weer eens zeggen: ‘Stuur je een kaartje als je boven bent?’

2. Alles als servet of zakdoek gebruiken

Neus snuiten? Nee joh! Lekker aan de bank afvegen, de broek van mama of de mouw van de trui. Kinderen vegen hun mond, neus en handen liever aan iets anders af dan aan een zakdoekje of servetje.

3. Eten van de grond af eten

Dit geld vooral voor de dreumesjes en peutertjes. Alles wat ze vinden gaat in de mond. O, daar ligt een stukje brood van vanmorgen? Lekker hoor! In de mond proppen. Ook de peuters en kleuters zijn natuurlijk niet vies van een snoepje wat op de grond ligt.

Lees ook: De meest hilarische kinderuitspraken

4. Spelen met geslachtsdelen

Tijdens het tv kijken, in de klas, aan tafel en zelfs tijdens het eten. Ja, geslachtsdelen zijn ontzettend interessant. Het liefst stoppen ze na het moment suprême ook even lekker eten in hun mond met dezelfde hand. Top.

5. WC papier

Zorg altijd voor genoeg WC papier in het kleine kamertje. Kinderen worden natuurlijk ouder en ooit breekt de tijd aan dat ze zelf hun billen willen gaan afvegen. Halleluja! zou je denken. Wanneer er niet genoeg papier ligt willen onze kinderen nog wel eens iets anders gebruiken om de billen af te vegen. Denk aan dat schattige handdoekje of hun eigen handjes. Of de broek gaat gewoon omhoog en je hebt een bruine onderbroek.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

  1. Oma Will schreef:

    Ik weet van mij moeder toen ik nog een peuter was , dat ik wormen at ( Als het geregend had, lagen er op ons trottoir altijd van die lange dunne wormen) en zand uit de zandbak. Brrr.
    Eet smakelijk zou ik zeggen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.