Zingen met kinderen, doe jij het?

Mama & Kinderen By aug 22, 2018 No Comments

Zingen, ik vind het heerlijk. In de auto bleer ik lekker mee, onder de douche ook en als ik door het huis aan het poetsen ben gaat het ook lekker! Niet dat ik een zangstem als een nachtegaaltje heb, maar hé, je kunt niet alles hebben! Zingen met kinderen is leuk, vroeger vond ik het zelf erg fijn als mijn moeder met me zong of de leuke liedjes die we op school leerden, ook kinderen voor kinderen zong ik moeiteloos mee. Nog steeds trouwens. Zingen met kinderen is ook erg leuk trouwens, mijn kids zijn er gek op.

Zingen voor je kinderen.

Met mijn eigen kinderen zing ik ook geregeld een stukje. Is toch erg gezellig hoor! Toen Merel nog een baby was zong ik erg veel voor haar. Ze werd er kalm van als ze onrustig of verdrietig was. Ook als ik geen idee had waarom ze het op een bléren zette zong ik voor haar. Alsof de liedjes als vanzelf uit mijn mond kwamen rollen. Het maakte haar rustig, en mij ook.

Zingen met kinderen

Mijn kinderen zijn best muzikaal aangelegd, alle 3 worden ze rustig van muziek, maar ook ze in de auto de hele rit meezingen met nummers die op de radio te horen zijn. Ook kinderen voor kinderen en k3 is erg in trek. Bleer ik gezellig met ze mee. Zingen met kinderen in de auto lijkt bij ons soms een beetje gek. Vooral als we met z’n 3tjes los gaan en we stil staan voor de stoplichten. Ziet er vast vreemd uit! Maar hé, dat mag de pret niet drukken!

Slaapliedjes

Elke avond voor het slapen gaan krijgen ze een slaap liedje, dat kan zijn; slaap kindjes slaap, maar ook een zelf verzonnen liedje. Niet dat ik ontzettend creatief ben hoor, we verdraaien het slaap kindje slaap gewoon een beetje in:

Slaap Brammetje slaap, daar buiten loopt een dino. Een dino die heel erg sterk is, maar ook gek op vis is. Hij kust je goede nacht en hij houdt de wacht. Slaap lekker lieverd!

Ook de kleinste is gek op muziek

Emma is nu 11 maand oud en kan ook ontzettend genieten van muziek. Ze wiebelt op haar lontje heen en weer op de muziek, maar ook klapt ze vol enthousiaste me mee. Als ik liedjes voor haar zing verschijnt er een grote lach op haar mond en begint ze te kirren van plezier. Of ze lacht mijn zangkunsten uit, wie zal het zeggen;) ?

Zingen met kinderen

Wat is jullie favoriete liedje om te zingen met kinderen?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.