naar school

De eerste schooldag van Depp, weer naar school

Mama & Kinderen By aug 22, 2018

Zo, mama zit op de bank. Joey is nog bij opa en oma dus wij hadden vandaag alle tijd om samen rustig aan de eerste schooldag te beginnen en weer naar school te gaan.. Eigenlijk ben ik al een paar dagen bezig met de voorbereidingen. Om voor mijzelf rust in mijn hoofd te creëren heb ik onze dagroutine gedetailleerd opgeschreven en in de keuken opgehangen. Alle dingen die ik niet mag of kan vergeten staan erin. Dat zijn dingen zoals, als ik Depp in bed leg, kleren voor de volgende dag klaarleggen, plassen voor we de deur uit gaan en rugzak meenemen. Klinkt kinderachtig maar voor mij, of ons, lijkt het te werken.

Op tijd naar bed..

Goed, gisteravond probeerde ik Depp op tijd in bed te krijgen maar dat was niet echt gelukt. Hij vond het toch ook allemaal wel heel spannend dus kwam een paar keer uit bed. Zijn zusje was er niet dus hij sliep alleen op zolder. Daarom mocht hij in ons bed inslapen en heb ik hem vannacht in zijn eigen bedje gelegd.

Volgens schema!

Vanmorgen ging mijn wekker redelijk vroeg voor ons doen, om half acht. Mijn man heeft een blessure aan zijn knie dus onze nachten zijn nogal gebroken door zijn pijn en onrust. Maar toch lukte het me om op te staan, kijkend naar mijn routine en alles wat ik gisteren al had gedaan zat ik nogal ruim in mijn tijd met maar een, slapend, kind. Ik ben Depp wakker gaan maken maar hij wilde niet naar school want hij was moe. Uiteindelijk is hij via ons bed toch beneden gekomen omdat ik hem over mijn schouder gooide en aan tafel zette met zijn ontbijt. Alles volgens schema. We hadden zeker een half uur over dus hij mocht even een filmpje kijken waarna we dan toch naar school vertrokken. Vanaf ons huis is dat zeker drie minuten fietsen.

naar school

Mama was overbodig

Waar Depp zijn school vorig jaar nog drie kleuterklassen had, zijn dat er nu nog maar twee. Depp heeft dus nieuwe juffen die hij gelukkig wel al een beetje kende en veel nieuwe kindjes in de klas. Het buurjongetje van opa en oma waar Depp al jaren mee speelt nu ook bij hem in de klas.

Bij Depp op school hebben ze een inloopkwartiertje, nadat hij de juf een hand geeft kan hij gaan spelen. En dan nemen we rustig afscheid. Maar Depp had zijn vriendje, knuffel én een zandbak dus eigenlijk was ik niet meer nodig. Alleen had ik dat wel even nodig. Wat is dat toch dubbel om hem zo zelfstandig te zien, trots op zijn zelfstandigheid en ontwikkeling, een beetje verdrietig omdat hij zo groot wordt en niet meer mijn kleine mannetje is. Deze zomer is hij zo gegroeid, letterlijk en qua ontwikkeling. Waar is dat kleine mannetje heen? Wanneer is hij zo gegroeid, heb ik het wel goed gedaan? Hoe ziet zijn toekomst eruit?

Maar Depp zit fijn op school, ‘Dag mama!’ En ik zit alleen thuis op de bank met de beentjes omhoog. En nu? Even weer wennen aan de rust, regelmaat en routine. Ik heb er zin in!

 

Author