Ook zo gek op een wijntje? Kies eens een wijnpakket van de wijnbeurs!

Eten & Drinken By dec 17, 2018 56 Comments

De kerstdagen komen er aan, met kerst is het bij ons een tijd vol gezelligheid, lekker eten en drinken. Van Wijnbeurs mocht ik een kerst wijnpakket uittestten.  Ik ga je vertellen welke soorten er allemaal in zitten en waar je ze heerlijk mee kunt combineren! 

De wijnen uit het kerst wijnpakket

In het kerst wijnpakket zitten 12 flessen wijn, van in totaal 6 verschillende soorten. In dit kerst wijnpakket vind je rode en witte wijnen. De druiven die in deze wijnen zitten gaan van Chardonnay tot Syrah. Ik zal nu eerst alle wijnen benoemen uit het wijnpakket kerst en helemaal onderaan vind je daarna de winactie!

De rode wijnen uit dit kerst wijnpakket zijn:

Tradition Tiara Réserve Personelle 2017

Deze wijn is zeker mijn favoriete rode wijn uit dit pakket en komt uit Frankrijk. De Tradition Tiara Réserve Personelle heeft een warm purperrode/zwarte kleur. Deze wijn is krachtig en toch romig, volsappig en zacht van smaak. 

Deze wijn is heerlijk te drinken bij gegrild vlees of heerlijk kruidige stoofpeertjes. Hij is nu perfect op dronk en oplegbaar tot 2027. De druifsoorten die gebruikt worden om deze wijn te maken zijn Syrah(60%) en Greneche(40%).

La Bestia Governo

De La Bestia Governo is een wijn die uit Italië komt. Met zijn massief roodpaarse kleur en zwarte kern is dit een prachtige wijn die ook nog eens een heerlijke geur heeft. Denk hierbij aan romig eiken, kers, cassis, choco & pruim.

kerst wijnpakket

Een wijn die gelaagd en complex van smaak is met zwarte bessen, donkere chocolade, specerijen en een vleug vanille. Maar zeker met de juiste frisse tonen voor een ultieme balans. 

Deze wijn is heerlijk bij pasta’s. Natuurlijk met Parmezaanse kaas. Ook bij een heerlijk stuk vlees, het liefst rosé of rood, zoals een entrecote. La Bestia doet zijn naam eer aan, het is echt een beest van een wijn! 

Op dronk tot 2022 en de druiven die zich in deze beestachtige wijn bevinden zijn Sangiovese (72%) & Merlot (28%)

Palacio de Arganza 2015

Een wijn die perfect in balans is, deze wijn uit dit prachtige kerst wijnpakket heeft een stevige, donkere, Bordeauxrode kleur. 

kerst wijnpakket

Een sappige wijn waarbij alles in balans is dankzij een zachte structuur. In deze wijn vind je veel lagen van onder andere chocola, vruchten met kruidige ceder tot aan een vleugje rokerig eiken. 

Perfect te combineren bij kip, kalf en pasta. Ook zeker heerlijk bij gedroogde spaanse ham zoals een Serrano ham of Iberico ham. 

De druifsoort in deze wijn is de Mencia(100%) en de wijn is op dronk tot 2025.

De witte wijnen uit dit kerst wijnpakket zijn:

Aurelia Vino Frizzante Bianco

Een heerlijk sprankelend aperitief! Ik houd er van! De mooie gouden fijne belletjes zijn alles wat het oog wil hebben. Een bruisende, sprankelende wijn met een fris toch droge afdronk. 

kerst wijnpakket

Heerlijk te combineren bij gerookte kip of bijvoorbeeld lichte voorgerechtjes. Deze wijn komt uit Italië en is op dronk tot 2020. De druifsoorten waar deze wijn van gemaakt is zijn:

*Glera 

*Pinot Bianco

*Pinot Grigio

*Chardonnay

kerst wijnpakket

 

La Pauline Les Fêtes 2017

Een verfrissende, doch droge Sauvignon Blanc met een lichtgele tot groene kleur. De geur citrus komt goed naar voren. Een pure Sauvignon met de smaak van grapefruit, een vleugje perzik en groene appeltjes. 

Heerlijk te combineren wij wit vis en natuurlijk schaal- en schelpdieren. Ook zeker erg lekker bij een frisse salade met geitenkaas of een heerlijk stukje geitenkaas bij de ‘borrel’.

Deze wijn komt uit Frankrijk en bevat 100% Sauvignon Blanc druiven. Heerlijk op dronk tot 2021.

Blackhawk Chardonnay 2017

Deze wijn heeft een erg mooie licht goudgele kleur. Ruikt zeer intens en exotisch. De geuren van ananas, perzik en citrus komen zeker terug in deze wijn. De smaak is krachtig en het exotische fruit proef je zeker terug. 

Dit is een perfecte wijn voor bij zalm of gamba’s, maar ook zeker niet te missen bij wit vlees met een lekkere romige saus. Deze wijn komt uit de Verenigde Staten en de druif die deze wijn bevat is de Chardonnay druif (100%). De wijn is op dronk tot 2021.

kerst wijnpakket

Wat vind ik nu van dit kerst wijnpakket?

Zoals je denk ik al wel gemerkt hebt ben ik erg enthousiast over dit kerst wijnpakket. Het zit boordevol variatie, is bij veel verschillende gerechten te serveren en de wijnen zijn stuk voor stuk erg lekker. Hoewel ik liever wit drink dan rood, heb ik nu een rode wijn gevonden die helemaal bij me past en echt een favoriet geworden is, namelijk de: Tradition Tiara Réserve Personelle 

(GESLOTEN) Winactie kerst wijnpakket

Zoals gezegd mag ik ook een kerst wijnpakket weggeven ter waarde van 
€89,88. Met dit pakket kom je de feestdagen zeker goed door, geloof me! 

Hoe je kans maakt? Ga ik je vertellen!

 • Natuurlijk dien je een reactie achter te laten. Dit kan onder deze blog, maar ook op ons Facebook bericht!
 • Extra lootje x2 ? Like  en dee lons Facebookbericht
 • Tag iemand die ook zeker aan deze super toffe winactie mee moet doen!
 • Actie loopt tm 20 december 22.00 uur. Winnaar krijgt omstreeks 22.30 uur een mailtje.
kerst wijnpakket

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

56 Comments

 1. Iny schreef:

  Ik wil ze heel graag uitproberen!

 2. Nancy schreef:

  Ik heb er nu al zin in!??

 3. Anne-Laura schreef:

  Oeh klinkt allemaal erg lekkee, ik doe mee!

 4. Jacqueline van de Manakker schreef:

  Dat zou hier heel goed van pas komen.
  Eerst vrijdag de verjaardag van mijn man, dan 1e kerstdag met zijn kinderen
  en 2e kerstdag met mijn kinderen en eens in de 5 jaar moeten we het
  nieuwjaarsdiner verzorgen voor mijn zus en broers met aanhang en ja
  daar zijn we dus dit jaar voor aan de beurt.
  Ik waag graag een kansje.

 5. Iris schreef:

  Dat is een fijn pakket zeg! Die zou ik heeeel goed kunnen gebruiken. Met het kerstdiner bij mijn ouders thuis is het namelijk traditie dat iedereen iets maakt. Mijn moeder verdeelt wie de soep, voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht maakt en daarna mogen we het zelf weten. Nu is het zo dat mijn zusjes onwijs goed kunnen koken, en dat ook leuk vinden. Ik daarentegen, ben een ramp in de keuken en ik vind er geen bal aan (ure werk voor iets dat in 10 minuten op is). Dit jaar duurde het al heel erg lang voordat ik doorkreeg wat ik moest maken en uiteindelijk kwam de aap uit de mouw; gezien mijn geleverde liflafjes van afgelopen jaren, hoef ik dit jaar niks te maken. Ik mag de wijn regelen ? Hoe tof zou het zijn als ik met dit pakket aan kom zetten! We zijn trouwens met 13 volwassenen, dus er zullen best een aantal flessen genuttigd gaan worden ?
  Ik heb trouwens geen Facebook, maar volg je natuurlijk wel op Instagram

 6. Katrien van den Heuvel schreef:

  Wat een geweldige actie!!?? Persoonlijk erg benieuwd naar de Governo, maar ze zouden allemaal goed van pas komen!. Dit jaar vieren we namelijk Kerst met de familie bij ons thuis!?? Super gezellig! We maken allemaal 1 gerecht zo dat niet 1 iemand heel de avond in de keuken staat! Wat iedereen maakt is een verassing.?Ik ben verantwoordelijk voor het hoofdgerecht en omdat het bij ons thuis is ook voor de drank. ??Maarja… wijn moet natuurlijk bij het gerecht aansluiten, het complimenteren! Met dit pakket zit er voor ieder gerecht vast een heerlijke wijn tussen ??

 7. alexa schreef:

  ah wat heerlijk, doe mij ook die flesjes maar hoor! YUM! Zou nu bijna een glas inschenken op kantoor.

 8. Lincy Verhees schreef:

  Nou dit is nog eens een leuke winactie! Ook leuk om te lezen wat je zelf van de wijnen vindt. Ik wil graag een vriendin verrassen die ik jaren niet gezien heb en doordat onze kinderen bij elkaar in de klas kwamen elkaar weer gevonden hebben! Onze mannen drinken vooral bier dus zo kunnen wij wel eventjes vooruit. Genoeg voor vele gezellige avondjes!

 9. Sanne schreef:

  Ow yeah ik doe graag mee met deze winactie…kan ik bij bijna iedere gang een mooie wijn presenteren tijdens t kerstdiner.
  Of maak ik dan toch de keuze om met mijn partner in wine een proefavond (en) te gaan plannen.
  Plannen ten over dus…??

 10. Francis Boom schreef:

  Wat lijkt me dit leuk en lekker om dit te winnen. Doe daarom graag mee

 11. Natalie schreef:

  Oeh, dat klinkt goed.
  Gezien ons kook thema voor dit jaar met de kerst, wijn is, zou dit pakket natuurlijk helemaal in het thema passen.
  De foto’s volgen natuurlijk als ik hem mag winnen. 🙂

 12. Inge schreef:

  Ik doe graag mee. En als ik win, krijgt Iny ook een fles 🙂

 13. Dorian van Haren schreef:

  Mmmm… wat een feestelijk wijnpakket, ik kom graag een slokje wagen..?

 14. Bonnie schreef:

  Lekker hoor. Doe graag mee. Dat gaat wel op met de feestdagen haha

 15. Ling Choi schreef:

  Leuke manier om kennis te maken met verschillende soorten wijn. Leuk om kado te krijgen en weggeven.

 16. Patries schreef:

  Jummie! Lijkt me handig voor de kerstdagen ?

 17. Marian Zw schreef:

  Dat is een super actie zeg, op deze manier probeer je ook eens wijnen die je normaal nooit zou nemen. Ik doe graag mee

 18. Mieke | mieksmind schreef:

  Momenteel ben ik bezig verschillende wijnen te ontdekken. Vooral de witte, de rode lust ik niet. Die zou ik cadeau doen aan mijn ouders. Lekker hoor een chardonnay!

 19. Corinne de Graaf schreef:

  Dat lijken mij zeer goede wijnen.
  Ik waag graag een kansje!

 20. ingrid schreef:

  wat een super gaaf deze win actie. doe graag mee

 21. Lisette Kleiweg schreef:

  Lekkere wijn voor mijn gasten, daar maak ik graag kans op, ik heb op FB dit bericht geliked en gedeeld 🙂
  Volgen doe ik allang.

 22. elisabeth maria martina schreef:

  45 jaar als paar bij elkaar dat verdiend een feestelijk gebaar, verras mijn lieve man maar met dit heerlijke exemplaar #duimenmaar

 23. Erika panjer schreef:

  wat een leuke blog en krijg er nu ook helemaal zin in.
  Mag nu weer wijn drinken dus helemaal leuk.
  Ben ook liever een wit drinker maar na deze blog te heb gelezen spreekt mij de rood ook echt aan.
  Ben er zeer benieuwd naar en.hopelijk mag ik ze proberen

 24. Thomas Culinair Foodblog schreef:

  Hoewel ik zelf voornamelijk speciaalbier drink, gaat een goede wijn er zeker ook wel in. Dat past prima bij de mooie gerechten van Kerst.

 25. Minke schreef:

  Wat veel keus! Ik doe nirt mee. Zelf lust ik geen wijn en ken bijna niemamd die wijn drinkt haha. Of niet in mijn bijzijn. Dat kan ook natuurlijk.

 26. Stephanie schreef:

  Mmmm, ik drink super graag wijn! Wit, rood of rosé, maakt me niet uit. Ik doe graag mee met deze wedstrijd 🙂

 27. Silkeblogs schreef:

  Wat een superleuke actie!
  Ik drink zelf eigenlijk niet veel, maar voor de feestdagen is het wel lekker om eens een glaasje wijn te proeven! Ik doe graag mee met de winactie =D

 28. Irma ten Napel schreef:

  Mmmm lekker die wil ik wel proberen tijdens het kerstdiner! 😀

 29. mckleuver schreef:

  Helaas drink ik geen wijn, maar aan de reactie te zien een hoop vrouwen wel ;p
  Hele fijne feestdagen! 🙂

 30. Renata Feyen schreef:

  Das wel een heel leuke winactie – heb het bericht op mijn pagina gedeeld ook 🙂

 31. Joanne schreef:

  Wat super leuk ! Wij zijn dol op een wijntje. Ik doe dus zeker mee 😉

 32. Mientje Lok schreef:

  Wat een heerlijke winactie! Een wijnpakket wat geweldig terecht zou komen in een familie vol wijndrinkers! ik maak daarom graag kans.

 33. Suzanna schreef:

  Wat een pakket vol diverse soorten wijn! Ik kan me voorstellen dat je van iedere wijn enorm hebt genoten. Ik zou niet weten welke mijn favoriet is, maar ik neig sneller naar een witte dan een rode wijn. Tof dat je een pakket weggeeft aan je lezers.

 34. Hanneke schreef:

  Hmm lekker! Vieren elk jaar kerst met vrienden die ook hun eigen wijn maken dus zou top zijn om hun te verrassen met een paar andere wijntjes ??

 35. nele schreef:

  ik doe graag mee, mijn schoonvader is een echte wijn freak, dit zou een super cadeautje zijn voor hem.

 36. Melissa schreef:

  Ben geen wijn drinker maar ze klinken wel heel erg goed.

 37. Blog & Beauty schreef:

  Ik vind een wijntje wel lekker, maar drink relatief weinig. Daarom laat ik dit aan me voorbij gaan. Iedereen die meedoet wens ik veel succes.

 38. Saskia schreef:

  Tof pakket! Dar doe je een wijnliefhebber altijd wel een plezier mee.

 39. Sjoerd hendrikse schreef:

  Ik was altijd een echte bierliefhebber maar heb door mijn vrouw wijn leren drinken, het zou wel heel leuk zijn hier samen met de feestdagen van te mogen genieten!

 40. lodi schreef:

  o wauw nou hier doe ik graag aan mee hoor, echt een wijn liefhebber 🙂

 41. Nadia schreef:

  Heerlijk! Ik doe mee… ik houd wel van een wijntje, zeker tijdens de feestdagen. Gezellig met mijn moeder en zusjes. De heren zijn toch aan het bier 😉

 42. Nicole Orriëns schreef:

  Ik ben zelf niet zo’n wijnliefhebber, maar anders lijkt me dit een heerlijk pakket om van te proeven en te genieten.

 43. Cindy schreef:

  Gun dit pakket met pret.
  Mijn moeder en oma die zit jaar heel wat ellende hebben doorgemaakt.
  Ik gun hun x dit moois om te genieten.
  Omdat altijd voor me klaar staan.

 44. Verena schreef:

  Wat een leuke actie! Ik hou alleen zelf niet zo van wijn, dus ik laat deze actie even voorbij gaan. Succes iedereen!

 45. kiki hasselton schreef:

  oe, leuk! ik doe graag mee.

 46. Jannemiek Hanszens schreef:

  Een kerst zonder lekkere wijn is als Sinterklaas zonder pepernoten. Wat zou dit mooie pakket uitstekend passen bij ons uitgebreide kerstmenu. Lekker bij de verschillende gangen een ander wijntje! Ik maak dus graag kans!

 47. Balou schreef:

  Ik drink nooit wijn, maar lief dat je een winactie doet!

 48. Oma Will schreef:

  Oef, mooi pakket.
  Jammer dat ik met mijn medicijnen geen alcohol mag drinken.
  Maar ik heb een stel hele goede vrienden en die zou ik graag verrassen met dit mooie wijnpakket.
  Zij staan altijd voor ons klaar, van daar.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee.

 49. Marcelina de Boer - Walma schreef:

  Aah wat een leuke actie zeg! Mijn man is gek op wijn, dus ik doe zeker mee om kans te maken voor hem. Hij drinkt graag rood in de winter en wit in de zomer, maar hij mag ook graag met wijn koken bijv. Ik doe dus mee om hem te verrassen 🙂

 50. Karen schreef:

  Wat een heerlijke actie ❤?❤ De Palacio de Arganza 2015 ken ik nog niet en zou ik wel eens willen proeven? Dit pakket zou geweldig van pas komen als wij voor de feestdagen met 14 man samen gaan komen! Er zitten verschillende wijnliefhebbers en kenners bij die we hiermee kunnen verrassen ??

 51. tamara schreef:

  Wel een heel leuk pakket om te winnen, ik drink zelf helemaal geen alcochol dus laat het aan mij voorbij gaan

 52. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  Wat een leuke winactie! De wijnen klinken erg goed. Met kerst zijn ze zo op haha!

 53. Melanie schreef:

  Jeej wat super deze lekkere actie!!? Ik ben dol op Chardonnay maar verder helaas weinig kennis van wijn. Ik zou het geweldig om dit pakket met de feestdagen op tafel te kunnen zetten als heel de familie komt eten!!???? We zijn met een grote groep en hebben een uitgebreid buffet met salades, vis en vlees.? Fijn dat er dan bij ieder gerecht een juist wijntje geschonken kan worden!Jammie ??

 54. mckleuver schreef:

  Wijn is niet persé mijn favoriete drank. Ik heb het zelfs nog nooit gedronken, maar iets zoets gaat er zeker in.

 55. Lindsey Beljaars schreef:

  Oh dit lijkt me fantastisch om uit te proberen!!

 56. tamara schreef:

  Als je van wijn houd is zo een pakket natuurlijk wel heel leuk

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.