Ook zo gek op een wijntje? Kies eens een wijnpakket van de wijnbeurs!

Geplaatst door

De kerstdagen komen er aan, met kerst is het bij ons een tijd vol gezelligheid, lekker eten en drinken. Van Wijnbeurs mocht ik een kerst wijnpakket uittestten.  Ik ga je vertellen welke soorten er allemaal in zitten en waar je ze heerlijk mee kunt combineren! 

De wijnen uit het kerst wijnpakket

In het kerst wijnpakket zitten 12 flessen wijn, van in totaal 6 verschillende soorten. In dit kerst wijnpakket vind je rode en witte wijnen. De druiven die in deze wijnen zitten gaan van Chardonnay tot Syrah. Ik zal nu eerst alle wijnen benoemen uit het wijnpakket kerst en helemaal onderaan vind je daarna de winactie!

De rode wijnen uit dit kerst wijnpakket zijn:

Tradition Tiara Réserve Personelle 2017

Deze wijn is zeker mijn favoriete rode wijn uit dit pakket en komt uit Frankrijk. De Tradition Tiara Réserve Personelle heeft een warm purperrode/zwarte kleur. Deze wijn is krachtig en toch romig, volsappig en zacht van smaak. 

Deze wijn is heerlijk te drinken bij gegrild vlees of heerlijk kruidige stoofpeertjes. Hij is nu perfect op dronk en oplegbaar tot 2027. De druifsoorten die gebruikt worden om deze wijn te maken zijn Syrah(60%) en Greneche(40%).

La Bestia Governo

De La Bestia Governo is een wijn die uit Italië komt. Met zijn massief roodpaarse kleur en zwarte kern is dit een prachtige wijn die ook nog eens een heerlijke geur heeft. Denk hierbij aan romig eiken, kers, cassis, choco & pruim.

kerst wijnpakket

Een wijn die gelaagd en complex van smaak is met zwarte bessen, donkere chocolade, specerijen en een vleug vanille. Maar zeker met de juiste frisse tonen voor een ultieme balans. 

Deze wijn is heerlijk bij pasta’s. Natuurlijk met Parmezaanse kaas. Ook bij een heerlijk stuk vlees, het liefst rosé of rood, zoals een entrecote. La Bestia doet zijn naam eer aan, het is echt een beest van een wijn! 

Op dronk tot 2022 en de druiven die zich in deze beestachtige wijn bevinden zijn Sangiovese (72%) & Merlot (28%)

Palacio de Arganza 2015

Een wijn die perfect in balans is, deze wijn uit dit prachtige kerst wijnpakket heeft een stevige, donkere, Bordeauxrode kleur. 

kerst wijnpakket

Een sappige wijn waarbij alles in balans is dankzij een zachte structuur. In deze wijn vind je veel lagen van onder andere chocola, vruchten met kruidige ceder tot aan een vleugje rokerig eiken. 

Perfect te combineren bij kip, kalf en pasta. Ook zeker heerlijk bij gedroogde spaanse ham zoals een Serrano ham of Iberico ham. 

De druifsoort in deze wijn is de Mencia(100%) en de wijn is op dronk tot 2025.

De witte wijnen uit dit kerst wijnpakket zijn:

Aurelia Vino Frizzante Bianco

Een heerlijk sprankelend aperitief! Ik houd er van! De mooie gouden fijne belletjes zijn alles wat het oog wil hebben. Een bruisende, sprankelende wijn met een fris toch droge afdronk. 

kerst wijnpakket

Heerlijk te combineren bij gerookte kip of bijvoorbeeld lichte voorgerechtjes. Deze wijn komt uit Italië en is op dronk tot 2020. De druifsoorten waar deze wijn van gemaakt is zijn:

*Glera 

*Pinot Bianco

*Pinot Grigio

*Chardonnay

kerst wijnpakket

 

La Pauline Les Fêtes 2017

Een verfrissende, doch droge Sauvignon Blanc met een lichtgele tot groene kleur. De geur citrus komt goed naar voren. Een pure Sauvignon met de smaak van grapefruit, een vleugje perzik en groene appeltjes. 

Heerlijk te combineren wij wit vis en natuurlijk schaal- en schelpdieren. Ook zeker erg lekker bij een frisse salade met geitenkaas of een heerlijk stukje geitenkaas bij de ‘borrel’.

Deze wijn komt uit Frankrijk en bevat 100% Sauvignon Blanc druiven. Heerlijk op dronk tot 2021.

Blackhawk Chardonnay 2017

Deze wijn heeft een erg mooie licht goudgele kleur. Ruikt zeer intens en exotisch. De geuren van ananas, perzik en citrus komen zeker terug in deze wijn. De smaak is krachtig en het exotische fruit proef je zeker terug. 

Dit is een perfecte wijn voor bij zalm of gamba’s, maar ook zeker niet te missen bij wit vlees met een lekkere romige saus. Deze wijn komt uit de Verenigde Staten en de druif die deze wijn bevat is de Chardonnay druif (100%). De wijn is op dronk tot 2021.

kerst wijnpakket

Wat vind ik nu van dit kerst wijnpakket?

Zoals je denk ik al wel gemerkt hebt ben ik erg enthousiast over dit kerst wijnpakket. Het zit boordevol variatie, is bij veel verschillende gerechten te serveren en de wijnen zijn stuk voor stuk erg lekker. Hoewel ik liever wit drink dan rood, heb ik nu een rode wijn gevonden die helemaal bij me past en echt een favoriet geworden is, namelijk de: Tradition Tiara Réserve Personelle 

(GESLOTEN) Winactie kerst wijnpakket

Zoals gezegd mag ik ook een kerst wijnpakket weggeven ter waarde van 
€89,88. Met dit pakket kom je de feestdagen zeker goed door, geloof me! 

Hoe je kans maakt? Ga ik je vertellen!

 • Natuurlijk dien je een reactie achter te laten. Dit kan onder deze blog, maar ook op ons Facebook bericht!
 • Extra lootje x2 ? Like  en dee lons Facebookbericht
 • Tag iemand die ook zeker aan deze super toffe winactie mee moet doen!
 • Actie loopt tm 20 december 22.00 uur. Winnaar krijgt omstreeks 22.30 uur een mailtje.
kerst wijnpakket

69 reacties

 1. Dat zou hier heel goed van pas komen.
  Eerst vrijdag de verjaardag van mijn man, dan 1e kerstdag met zijn kinderen
  en 2e kerstdag met mijn kinderen en eens in de 5 jaar moeten we het
  nieuwjaarsdiner verzorgen voor mijn zus en broers met aanhang en ja
  daar zijn we dus dit jaar voor aan de beurt.
  Ik waag graag een kansje.

 2. Dat is een fijn pakket zeg! Die zou ik heeeel goed kunnen gebruiken. Met het kerstdiner bij mijn ouders thuis is het namelijk traditie dat iedereen iets maakt. Mijn moeder verdeelt wie de soep, voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht maakt en daarna mogen we het zelf weten. Nu is het zo dat mijn zusjes onwijs goed kunnen koken, en dat ook leuk vinden. Ik daarentegen, ben een ramp in de keuken en ik vind er geen bal aan (ure werk voor iets dat in 10 minuten op is). Dit jaar duurde het al heel erg lang voordat ik doorkreeg wat ik moest maken en uiteindelijk kwam de aap uit de mouw; gezien mijn geleverde liflafjes van afgelopen jaren, hoef ik dit jaar niks te maken. Ik mag de wijn regelen ? Hoe tof zou het zijn als ik met dit pakket aan kom zetten! We zijn trouwens met 13 volwassenen, dus er zullen best een aantal flessen genuttigd gaan worden ?
  Ik heb trouwens geen Facebook, maar volg je natuurlijk wel op Instagram

 3. Wat een geweldige actie!!?? Persoonlijk erg benieuwd naar de Governo, maar ze zouden allemaal goed van pas komen!. Dit jaar vieren we namelijk Kerst met de familie bij ons thuis!?? Super gezellig! We maken allemaal 1 gerecht zo dat niet 1 iemand heel de avond in de keuken staat! Wat iedereen maakt is een verassing.?Ik ben verantwoordelijk voor het hoofdgerecht en omdat het bij ons thuis is ook voor de drank. ??Maarja… wijn moet natuurlijk bij het gerecht aansluiten, het complimenteren! Met dit pakket zit er voor ieder gerecht vast een heerlijke wijn tussen ??

 4. Nou dit is nog eens een leuke winactie! Ook leuk om te lezen wat je zelf van de wijnen vindt. Ik wil graag een vriendin verrassen die ik jaren niet gezien heb en doordat onze kinderen bij elkaar in de klas kwamen elkaar weer gevonden hebben! Onze mannen drinken vooral bier dus zo kunnen wij wel eventjes vooruit. Genoeg voor vele gezellige avondjes!

 5. Ow yeah ik doe graag mee met deze winactie…kan ik bij bijna iedere gang een mooie wijn presenteren tijdens t kerstdiner.
  Of maak ik dan toch de keuze om met mijn partner in wine een proefavond (en) te gaan plannen.
  Plannen ten over dus…??

 6. Oeh, dat klinkt goed.
  Gezien ons kook thema voor dit jaar met de kerst, wijn is, zou dit pakket natuurlijk helemaal in het thema passen.
  De foto’s volgen natuurlijk als ik hem mag winnen. 🙂

 7. Momenteel ben ik bezig verschillende wijnen te ontdekken. Vooral de witte, de rode lust ik niet. Die zou ik cadeau doen aan mijn ouders. Lekker hoor een chardonnay!

 8. Lekkere wijn voor mijn gasten, daar maak ik graag kans op, ik heb op FB dit bericht geliked en gedeeld 🙂
  Volgen doe ik allang.

 9. 45 jaar als paar bij elkaar dat verdiend een feestelijk gebaar, verras mijn lieve man maar met dit heerlijke exemplaar #duimenmaar

 10. wat een leuke blog en krijg er nu ook helemaal zin in.
  Mag nu weer wijn drinken dus helemaal leuk.
  Ben ook liever een wit drinker maar na deze blog te heb gelezen spreekt mij de rood ook echt aan.
  Ben er zeer benieuwd naar en.hopelijk mag ik ze proberen

 11. Wat een heerlijke winactie! Een wijnpakket wat geweldig terecht zou komen in een familie vol wijndrinkers! ik maak daarom graag kans.

 12. Wat een pakket vol diverse soorten wijn! Ik kan me voorstellen dat je van iedere wijn enorm hebt genoten. Ik zou niet weten welke mijn favoriet is, maar ik neig sneller naar een witte dan een rode wijn. Tof dat je een pakket weggeeft aan je lezers.

 13. Hmm lekker! Vieren elk jaar kerst met vrienden die ook hun eigen wijn maken dus zou top zijn om hun te verrassen met een paar andere wijntjes ??

 14. Ik was altijd een echte bierliefhebber maar heb door mijn vrouw wijn leren drinken, het zou wel heel leuk zijn hier samen met de feestdagen van te mogen genieten!

 15. Gun dit pakket met pret.
  Mijn moeder en oma die zit jaar heel wat ellende hebben doorgemaakt.
  Ik gun hun x dit moois om te genieten.
  Omdat altijd voor me klaar staan.

 16. Een kerst zonder lekkere wijn is als Sinterklaas zonder pepernoten. Wat zou dit mooie pakket uitstekend passen bij ons uitgebreide kerstmenu. Lekker bij de verschillende gangen een ander wijntje! Ik maak dus graag kans!

 17. Oef, mooi pakket.
  Jammer dat ik met mijn medicijnen geen alcohol mag drinken.
  Maar ik heb een stel hele goede vrienden en die zou ik graag verrassen met dit mooie wijnpakket.
  Zij staan altijd voor ons klaar, van daar.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee.

 18. Wat een heerlijke actie ❤?❤ De Palacio de Arganza 2015 ken ik nog niet en zou ik wel eens willen proeven? Dit pakket zou geweldig van pas komen als wij voor de feestdagen met 14 man samen gaan komen! Er zitten verschillende wijnliefhebbers en kenners bij die we hiermee kunnen verrassen ??

 19. Oh heerlijk zeg, dit pakket! Ik zou beginnen met de bubbels, de Aurelia vino frizzante bianco; daarna de chardonnay want we gaan 1 dag gourmetten met kerst. De andere dag gaan we met mijn gezin eten bij mijn opa en oma (wat een geluk heb ik toch, 79 en 81 jaar oud en ik kan nog nog samen kerst kunnen vieren met ze), die houden wel van rode wijn, dat neem ik dan mee naar hen.
  De overige flessen komen bij andere gelegenheden op tafel, in deze feestmaand komt dat wel goed 🙂

 20. Jeej wat super deze lekkere actie!!? Ik ben dol op Chardonnay maar verder helaas weinig kennis van wijn. Ik zou het geweldig om dit pakket met de feestdagen op tafel te kunnen zetten als heel de familie komt eten!!???? We zijn met een grote groep en hebben een uitgebreid buffet met salades, vis en vlees.? Fijn dat er dan bij ieder gerecht een juist wijntje geschonken kan worden!Jammie ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *