werkkamer inrichten

Werkkamer inrichten: de leukste inspiratie en tips op een rijtje

Huis & Tuin, Zakelijk By okt 24, 2022 No Comments

Werk jij regelmatig thuis? Dan is het natuurlijk niet ideaal om iedere keer aan de eettafel te moeten zitten. Vooral niet wanneer de rest van het huis ook thuis is, zorgt dit voor enorm veel ruis en kans op afleiding. Het is dus verstandig om je eigen werkkamer in te richten, zodat je een volledige eigen ruimte hebt waar je aan het werk kunt en waar je ook niet kunt worden gestoord door anderen. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen dat alleen een bureau en een bureaustoel natuurlijk niet per definitie bijdragen aan een sfeervolle ruimte, hebben we een aantal tips voor je die je werkkamer een stuk gezelliger en ook sfeervoller kunnen maken. 

Je bureau en bureaustoel

Ondanks het feit dat het niet de meest sfeervolle items zijn in een werkkamer, zijn ze wel ontzettend belangrijk. Zorg er daarom dus ook voor dat je investeert in een goede bureaustoel, zodat je gedurende de dag goed en comfortabel kunt zitten. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een stuk productiever bent, maar ook dat je geen lichamelijk klachten krijgt. Een goede bureaustoel kenmerkt zich door het feit dat je deze niet alleen in hoogte kunt verstellen, maar ook de rugleuning, armleuningen en allerlei andere vlakken kunt verstellen. Zo zorg je ervoor dat de stoel exact kan worden afgesteld op jouw lichaamshouding.

Woonaccessoires

Uiteraard hoef je je werkkamer echt niet zo in te richten zoals je dit ook bij je woonkamer hebt gedaan. Toch is het wel leuk om het idee te hebben dat je in een gezellig en sfeervolle ruimte aan het werk bent. Niet voor niets kiezen bedrijven er daarom dus ook steeds vaker voor om het kantoor zo in te richten, dat je een huiselijk gevoel krijgt. Om er nu voor te zorgen dat je praktisch en ook decoratief met elkaar kunt combineren, is het aan te raden om voor het opbergen van je spullen een archiefkast bij Lockerkasten-shop.nl te kopen. Het is dan wel aan te raden om te kiezen voor een wat lager model, zo hoog als een dressoir ongeveer. Zo kun je de bovenkant van het lockerkast gebruiken voor onder andere een leuke vaas met droogbloemen of een ander pronkstuk wat je graag zou willen laten zien.

Ga voor een plant

Planten zorgen voor sfeer en gezelligheid. Toch is dit niet de enige reden waarom je zou moeten kiezen voor een plant in je werkkamer. Zo zorgt een plan namelijk ook voor zuurstof en het zuiveren van de lucht. Vooral wanneer je niet de mogelijkheid hebt om een raam open te zetten voor frisse lucht, is een plant essentieel. Je zult namelijk al snel merken dat je wat vermoeider wordt naarmate de dag vordert. Dit komt namelijk doordat het aandeel zuurstof in de lucht steeds minder wordt, waardoor je lichaam steeds meer moeite heeft om voor de volle honderd procent te kunnen functioneren. Dus heb jij nog geen plant, dan is het tijd om er direct eentje aan te schaffen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.