koopzegels

Waarom je meteen koopzegels moet gaan sparen!

Besparen & Budget By jan 17, 2019 5 Comments

Zoals je misschien weet heeft sparen bij de bank tegenwoordig nauwelijks nog zin. De rente die je krijgt is mega laag, je hoeft nog net niet te betalen om te sparen. Koopzegels sparen is een goede manier om wat extra geld te sparen. Lees snel verder voor de uitleg

”Spaart u koopzegels?”

De kans is groot dat de caissière in de supermarkt je deze vraag stelt. Kans is groot dat je antwoord met een ”nee, bedankt”. Toch zou je er eens over moeten nadenken, want zeer waarschijnlijk merk je het niet of nauwelijks tijdens het afrekenen. Ondertussen spaar je mooi!

koopzegels

Koopzegels, beter dan sparen op de bankrekening

Zoals gezegd; de rente is dramatisch. Dat is natuurlijk voor iedereen, behalve de banken, zonde. Want zeg nu zelf, sparen is een fijn idee. Daarom is koopzegels sparen een goed alternatief. Het kan je wel tot 6% rente opleveren. Fijn toch?

Zo werkt het

Per euro die je uitgeeft kun je een koopzegel voor een klein bedrag kopen. De koopzegel(s) plak je in het bijbehorende boekje en wanneer je die vol hebt en inlevert, krijg je het betaalde bedrag en een rente ervoor terug.

De rente over koopzegels

Niet alle supermarkten bepalen dezelfde berekening voor de boekjes met koopzegels en hun rente. Daarom hebben we hier een handig overzicht voor je gemaakt:

Winkel
Koopzegel per bedrag
Kosten koopzegel
aantal zegels volle spaarkaart
Opbrengst volle spaarkaart
Winst in €
Rente
Coop
1 per €0,50 aan boodschappen 5 cent per zegel 500 € 26 per volle spaarkaart € 1 4%
AH
1 per €1 aan boodschappen 10 cent per zegel 490 € 52 per volle spaarkaart € 3 6,1%
Jumbo
1 per €1 aan boodschappen 10 cent per zegel 250 € 26 per volle spaarkaart € 1 4%
Plus
1 per €1 aan boodschappen 2 cent per zegel 200 € 6 per volle spaarkaart € 2 50%

 

Waarom zou je nu koopzegels gaan sparen?

Veel mensen merken de kosten voor een koopzegel niet tijdens het afrekenen. Wanneer je dat al hebt, spaar je dus onbewust al meer. Merk je het wel en past het in je budget? Ook dan is het kopen van deze zegels een prima manier om te sparen. Natuurlijk moet je er in investeren door de koopzegels te kopen, maar in het laagste geval krijg je toch een euro rente per 25 euro. Krijg je bij geen één bank. Het mooiste is natuurlijk om de boekjes op te sparen en het eventuele gespaarde geld bij een vakantie te doen of een andere duurdere uitgave.

Spaar jij al koopzegels?

koopzegels

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

5 Comments

 1. Francine schreef:

  Hi maddy,
  Ik lees met heel veel plezier al je blogs en kan me vaak vinden in je verhaal. Toch jammer dat als ik eens een wat kritische reactie plaats omdat ik het er niet mee eens ben, mijn reactie uit het niets na een kwartier ineens verwijderd is….

  Zoveel mensen, zoveel meningen.

  1. Maddy schreef:

   Dag Francine, dank voor je berichtje. Een reactie is niet verwijderd. Ik zal vanavond even kijken of die misschien nog onder wachtend ( soms moet het eerst goedgekeurd worden) of in de spam box staat. Natuurlijk krijg je daar dan een antwoord op.

 2. Maddy schreef:

  Dag Francine,
  Ik kan jouw reactie gewoon zien… Maar om op je reactie terug te komen:

  Het is mijn bedoeling om over te laten komen hoe je ongemerkt kunt sparen. Oke, de beloning is misschien geen 50 euro per boekje, maar toch is het een hogere rente dan die bij de bank.

  Nadeel is dat je helaas niet heel grote bedragen waren kunt in een keer, voordeel is wel dat het ongemerkt gaat. Heb jij bijv per maand 1 boekje vd jumbo vol, dan is dat 26 euro. Die 26 × 12 = 312 euro per jaar die je ongemerkt spaart. Toch een leuk bedrag voor tijdens een week vakantie lijkt me. Wanneer je dit ongemerkt spaart is dat toch zeker mooi meegenomen.

 3. Kimberly schreef:

  Ik spaar sinds kort koopzegels van de Plus. Je geeft 4 uit en krijgt er 6 voor terug. Toch leuk, en idd dat krijg je niet van de bank. Ik ga het een heel jaar opsparen en gebruik het dan voor cadeautjes in de december maand.

  1. Maddy schreef:

   Dat is inderdaad een mooi doel van je! Wij gebruiken het meestal ook voor de decembermaand, of als extratje voor bij de vakantie. Toch altijd een mooi bedrag wat je ongemerkt bij elkaar spaart wanneer je alles bij elkaar optelt. 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.