Van thuisblijfmoeder naar werkende moeder

Mama & Kinderen By feb 10, 2019 No Comments

Bij alle drie mijn kindjes ben ik het eerste jaar thuis gebleven en was ik dus thuisblijfmoeder. Toen Bram een jaar was ging ik weer aan het werk. Toen ik zwanger was van Emma verloor ik mijn baan en ik besloot om ook het eerste jaar van Emma thuis te blijven. Het maakt niet uit of je werkende moeder of thuisblijfmoeder bent, veroordelen doe mensen je, en daar zal ik ook even kort en bondig op in gaan. Nu ben ik weer aan het werk. Hoe dat is en wat ik er van vind? Lees daarvoor vooral verder.

Thuisblijfmoeder zijn is lekker luieren

Toch? Een thuisblijfmoeder heeft de hele dag tijd om te doen waar ze zin in heeft, het huishouden doet zichzelf wel, de kinderen zorgen voor zichzelf en een thuisblijfmoeder heeft de hele dag tijd om lekker te netflixen.

Is natuurlijk de grootste onzin! Lekker veroordelend. Maar, toch zijn er genoeg mensen die er zo over denken. Ook zijn er mensen die je lui vinden, het belachelijk vinden dat je niet ‘wilt’ werken en het ongeëmancipeerd vinden. Ik vind het heel geëmancipeerd wanneer je bewust de keuze maakt om juist te gaan werken of juist thuisblijfmoeder wilt zijn.

Een opmerking die Mark ooit naar zijn hoofd kreeg :

Ik zou er echt niet tegen kunnen als mijn vrouw thuis zou zitten bij de kinderen.

Goed, hier zal ik verder geen woorden aan vuil maken…

Ik vond het heerlijk om de momenten in de eerste jaren van mijn kinderen mee te maken en zou het zo over doen. Totaal geen spijt van. Ondertussen deed ik Meer met Mama er met ontzettend veel liefde bij en blijf ik dat doen!

Maar geloof me, het gaat echt niet altijd over rozen en soms kun je de kinderen achter het behang plakken. Het kan ontzettend zwaar zijn en ik vind dat het zijn van een thuisblijfmoeder of thuiswerkende moeder ontzettend wordt onderschat.

Hoewel ik mijzelf dan thuisblijfmoeder noemde hierboven, was en ben ik ook gewoon aan het werk voor Meer met Mama. Dus thuiswerkende moeder is misschien beter gekozen. Al zien bepaalde mensen dat toch anders, want thuiswerken is in hun ogen hetzelfde als thuisblijven en dus de hele dag Netflixen.

Weer aan het werk voor een werkgever

Hoewel het mijn droom is om mijn boterham met Meer met Mama te verdienen ben ik nu toch weer aan het werk.

Ik werk nu 16 uur in de week en dat is een stuk minder dan dat ik voor de zwangerschap van Emma deed. Toen werkte ik met gemak 24 tot 32 uur. Als ik nog meer zou willen had dat ook gekund. Hoewel dat natuurlijk lekker verdienen is wou ik dat absoluut niet meer. Alle respect voor de moeders die dat doen, maar ik wil geen 4 dagen in de week van mijn kinderen missen plus dat ik er de puf niet meer voor had. Dat was met 2 kindjes. Nu zijn er 3 kindjes en zie ik dat helemaal niet meer zitten.

Ik kreeg een baan aangeboden en heb aangegeven minimaal en maximaal 16 uur te willen werken. Mark heeft op vrijdag ouderschapsverlof dus op vrijdag werk ik in ieder geval.

Hoe ik het weer vind om aan het werk te zijn? Ik doe het om geld te verdienen, maar niet omdat ik het zo fantastisch vind. Ben ik heel eerlijk in. Als ik thuis kom ben ik helemaal kapot, kan ik eten maken, de kinderen knuffelen en naar bed doen en in huis bezig. Natuurlijk wil ik nog het één en ander tikken voor Meer met Mama en nog even gezellig bij Mark zitten. Op mijn werkdagen zitten er gewoon te weinig uren in de dag.

Toen ik bedrijfsleider in de horeca was kon ik niet wachten om weer aan het werk te gaan, ik genoot er intens van en werkte wel 70 tot 80 uur in de week. Met plezier! Maar toen had ik dan ook nog geen kinderen.

En nu, ik heb dr gewoon geen zin in. Ook echt voor geen meter. Ik kan echt wel leukere dingen verzinnen om te doen en mijn tijd beter invullen. Maar er moet natuurlijk ook brood op de plank komen en eerlijk is eerlijk, soms is het ook wel fijn om even niet te hoeven moederen.

Hoe nu verder?

Dat ik weinig plezier uit mijn werk haal is denk ik wel duidelijk. Begrijp me niet verkeerd, ik heb het erg gezellig met collega’s maar ik heb ’s morgens gewoon geen zin om naar het werk te gaan.

Om 06.15 uur sta ik op en maak ik mezelf klaar. Vervolgens het ontbijt voor de kinderen, ik haal ze uit bed en ze kleden zich aan en eten het ontbijt op. Ik maak de schooltasjes klaar en daarna doe ik ze de haren en poetsen ze de tanden. Ondertussen maak ik Emma helemaal klaar en is het alweer tijd om de jassen en schoenen aan te doen, want ik moet ze naar opa en oma brengen. Om 07.35 uur moet ik weer bij het werk oor de deur staan dus het is flink aanpoten.

Het spookte al een tijdje door mijn hoofd, en het is ook een droom die ik wil en moet najagen… Het inschrijven bij de kamer van koophandel. Naast mijn werk dat ik 16 uur per week uitvoer ga ik Meer met Mama inschrijven bij de kamer van koophandel. Is natuurlijk geen garantie om hier mijn vaste werk van te maken, maar niet geschoten is altijd mis.

Hierdoor hoop ik meer opdrachten binnen te kunnen halen. Want ja, bedrijven haken toch sneller af op samenwerkingen wanneer je geen kvk inschrijving hebt.

Wat gaat er veranderen op Meer met Mama?

Wanneer Meer met Mama is ingeschreven bij de KVK is het niet de bedoeling om iets te veranderen. Doordat ik toch 16 uur moet inleveren om bij mijn werkgever aan het werk te gaan zullen er momenteel geen 2 blogs per dag meer online komen. Soms 1 en soms een dag niet. Ik doe het met alle liefde, maar ik heb er soms de tijd even niet voor.

Over een tijdje zal ik jullie een update geven over hoe het dan gaat!

Liefs,

Maddy

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.