winteruitjes

De leukste winteruitjes met kids

Vakantie & Uitjes By dec 22, 2017 2 Comments

Als moeder van 3 kinderen is er eigenlijk nooit een saai moment. Toch zijn we allemaal niet zo goed in het nemen van onze rust en gaan we er bijna ieder weekend wel met het hele gezin op uit. De kerstvakantie en andere winterse weekenden kunnen we ons goed vermaken, want er worden de leukste events georganiseerd zo aan het eind van het jaar. Mijn favoriete winteruitjes heb ik hieronder voor jullie verzameld.

winteruitjes

Sprookjeswinterland Enkhuizen

Sprookjeswonderland in Enkhuizen doet altijd even een winterslaap. Maar rond de feestdagen komt het park weer even helemaal tot leven en kun je hier genieten van een echt winterparadijs. Sprookjeswonderland heet dan Sprookjeswinterland, want het hele park is prachtig versierd met lichtjes en andere kerstversiering. Dit is een geweldig uitje voor ouders met jonge kinderen die niet zoveel geld willen uitgeven aan een pretpark. Lees er meer over op mijn blog. https://eengoedverhaal.nu/blog/sprookjeswinterland-in-sprookjeswonderland/

winteruitjes

Kerstmarkt Valkenburg

Wij zijn dol op kerstmarkten. Ik vind de sfeer fantastisch, de jongens zijn dol op de vele attracties en leuke koopjes en vriendlief kan zich er goed vermaken dankzij alle lekkere hapjes die er worden verkocht. De allermooiste kerstmarkt die we tot nu toe hebben bezocht is de kerstmarkt in Valkenburg. Door de hele stad vind je diverse feestelijke markten, maar waar je zeker even een bezoekje aan moet brengen is de ondergrondse kerstmarkt in de grotten. Sprookjesachtig mooi!

 

WinterEfteling

De Efteling is een van onze favoriete attractieparken. Tijdens de wintermaanden is het park omgetoverd tot een winterparadijs. Alle attracties en figuren zijn winters gekleed, er is een schaatsbaan en een ijspaleis en je kunt op bijna iedere hoek wel warme chocolademelk en hete erwtensoep kopen. Het is in de winter natuurlijk al vroeg donker en dan gaan alle lichtjes in de Efteling aan. De ideale timing om nog een extra rondje door het sprookjesbos te doen!

winteruitjes

 

Disney on ice

Hoog op mijn verlanglijstje staat nog een bezoekje aan de kerstshow: Disney on Ice. Onze kleine dame is daar nog te jong voor, maar ik weet zeker dat onze twee mannen het fantastisch zullen vinden! Shows van Disney zijn altijd spectaculair, dus ik weet zeker dat dit geen uitzondering zal zijn.

 

Tuincentra

Ieder jaar bezoeken we kerstshows in diverse tuincentra. De Intratuin slaan we nooit over en ook de kerstshow in tuincentrum De Boet in Hoogwoud is favoriet. Hier hebben ze een levende kerststal, overal bewegende poppen en de mooiste kerstversiering uitgestald, maar natuurlijk ook te koop. Hier kun je ook gezellig lunchen trouwens!

 

 

Wat zijn jouw favoriete winteruitjes?

 


Dit  artikel over winteruitjes is geschreven door Mirjam. 

Mirjam is tekstschrijver, moeder van 3 kinderen en blogger bij Een Goed Verhaal en The Baby Project.


 

winteruitjes

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

  1. Jeanine schreef:

    Wat leuk om te lezen. Kerstmarken vind ik ook echt gezellig! Ook tuincentra bezoeken wij graag. Alles is zo gezellig vlak voor kerst.

  2. Melissa krijns schreef:

    Ik vind het altijd heerlijk de kerstmarkten en tuincentra te bezoeken. Ook lijkt mij disney on ice geweldig

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.