belang van magnesium

Het belang van magnesium

Gezondheid By jan 08, 2023 No Comments

Magnesium is een mineraal dat van nature voorkomt in veel voedingsmiddelen en is belangrijk voor het goed functioneren van ons lichaam. Maar wat is magnesium precies en waarom is het zo belangrijk, wat is het belang van magnesium? In dit artikel leggen we het je uit.

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat voorkomt in veel voedingsmiddelen, zoals noten, zaden, volkoren granen, groene bladgroenten en donker chocolade. Het is ook aanwezig in sommige dranken, zoals water en koffie. Magnesium is een van de belangrijkste mineralen die ons lichaam nodig heeft en is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties in ons lichaam.

Hoe werkt magnesium?

Magnesium helpt om energie te produceren en is nodig voor de opname van andere mineralen, zoals calcium, kalium en fosfor. Het is ook belangrijk voor het goed functioneren van onze spieren en zenuwen. Bovendien kan magnesium helpen bij het verminderen van spanning en het verbeteren van de slaap.

In welke vorm kan ik magnesium als supplement innemen?

Er zijn verschillende manieren om magnesium als supplement in te nemen. Magnesiumsupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals capsules, tabletten en poeder. Wat de beste magnesium tabletten zijn of welke vorm van magnesium voor jou werkt is een kwestie van onderzoek doen.  Sommige mensen kiezen ervoor om zelfs magnesiumolie te gebruiken, wat een vloeistof is die op de huid kan worden aangebracht. Andere opties zijn magnesiumchloride, dat in tablet- of poedervorm verkrijgbaar is, en magnesiumsulfaat, ook wel bekend als Epsomzout.

Er zijn verschillende vormen van magnesium supplementen beschikbaar, waaronder:

  • Magnesiumoxide: Dit is een goedkope vorm van magnesium en wordt vaak gebruikt als laxeermiddel. Het is echter minder goed opneembaar in het lichaam dan andere vormen.
  • Magnesiumcitraat: Dit is een vorm van magnesium die goed wordt opgenomen door het lichaam en wordt vaak gebruikt als een laxeermiddel.
  • Magnesiumglycinaat: Dit is een vorm van magnesium die goed wordt opgenomen door het lichaam en wordt vaak gebruikt om spierkrampen te verminderen.
  • Magnesium-L-threonine: Dit is een relatief nieuwe vorm van magnesium die goed wordt opgenomen door het lichaam en kan helpen om stress te verminderen en de geest te kalmeren.
  • Magnesiumchloride: Dit is een vorm van magnesium die goed wordt opgenomen door het lichaam en wordt vaak gebruikt om de huid te verzachten en te hydrateren.

Hoewel het innemen van magnesium via supplementen kan helpen om de hoeveelheid magnesium in het lichaam te verhogen, is het belangrijk om de aanbevolen dosis te volgen en advies te vragen aan een arts of een gekwalificeerd gezondheidsprofessional voordat je begint met het nemen van een supplement.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.