voordelen van gordijnen

De voordelen van gordijnen in de woonkamer

Huis & Tuin By jan 08, 2020 No Comments

Gordijnen zijn echte sfeermakers in je woonkamer. Ik heb altijd het gevoel dat zonder gordijnen het huis net niet helemaal af is. Naast dat gordijnen sfeer geven aan je woonkamer, hebben gordijnen natuurlijk meer functies en voordelen. Daarom heb ik een fijn overzichtje voor je gemaakt over de voordelen van gordijnen in de woonkamer.

Op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan ben je waarschijnlijk al in de oriëntatiefase. Iedereen heeft raambekleding voor de ramen en ook jij hebt dat natuurlijk nodig. Gordijnen komen in veel woonkamers voor, zijn namelijk erg geliefd, en dat is natuurlijk niet voor niets. Gordijnen staat mooi in je woonkamer en geven een knus gevoel. Kortom, ze maken je woonkamer echt af! Gordijnen hebben daarnaast ook nog andere voordelen en die lees je in deze blog:

Privacy

Eén van de grootse voordelen van gordijnen vind ik persoonlijk de privacy. Je hebt namelijk helemaal de controle over de inkijk in jouw huis. Je kunt ze dicht doen, helemaal open, op iets gesloten. Perfect!

voordelen van gordijnen

Gordijnen werken isolerend

Een van de voordelen van gordijnen in de woonkamer hebben, is dat je de temperatuur op peil kunt blijven houden. De dikkere soorten gordijnen hebben een heerlijke isolerende werking. Wist je dat er best veel kou door je ramen komt? Dit is erg goed tegen te gaan met plisségordijnen. En je zult het misschien al wel raden, ook overgordijnen hebben de eigenschap dat ze isoleren. In de winter houden ze de kou buiten en in de zomer weren ze de hitte. Top dus!

Lichtinval

Natuurlijk heb je een goed lichtplan in je woning, maar soms wil je ook genieten van het natuurlijke daglicht. Als je gordijnen als decoratie voor de ramen hebt, kun jij de lichtinval in jouw huis goed zelf bepalen. Kies je voor een dunnere stof waar ook licht doorheen komt, of ga je voor dikkere, verduisterende gordijnen? Gordijnen kun je openen- en sluiten op de manier hoe jij wilt, dus je kunt eindeloos spelen met de lichtinval.

Weg met die echo’s!

Wanneer je een ruime woonkamer hebt en deze redelijk minimalistisch hebt ingericht, kun je behoorlijk wat echogeluid in je huis hebben. Je hoort het gegalm van de kinderen net iets luider en ook wanneer je hakken draagt hoor je deze net iets beter. Iets wat we toch liever niet hebben. Met gordijnen is dit simpel op te lossen. Je verbetert de akoestiek in je woonkamer namelijk een heel stuk wanneer je gordijnen in de woonkamer hebt hangen. Of je de gordijnen nu gesloten of geopend hebt, dat maakt niet uit. Het maakt leefgeluid al een stuk rustiger en dat is natuurlijk wat je wilt.

Variatie

Een groot voordeel van gordijnen is dat je eindeloos kunt blijven variëren. Er zijn eindeloos veel stoffen, kleuren en patronen te verkrijgen. Ook in de dikte is de keuze reuze. Je hebt dus alle mogelijkheden van de wereld als het om variatie en gordijnen gaat. Je zult altijd een stof vinden die bij jouw interieur past!

Milieubewust

Naast dat je dus minder hoeft te stoken omdat gordijnen isoleren werken, ben je ook milieu bewust bezig doordat gordijnen tegenwoordig ook gemaakt worden van gerecyclde spullen. Tegenwoordig maken namelijk steeds meer leveranciers de gordijnen van plastic dat is aangespoeld uit de zee. De plastic spullen worden samen met een zachtere stof gespind om er gordijnen mee te maken.

Heb ik je al kunnen overtuigen van een mooi stel gordijnen in de woonkamer?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.