Mijn broer, alles waar ik ooit om vroeg.

Vrouw By feb 06, 2018 3 Comments

Er zijn een paar mensen in mijn leven die ik voor geen miljoen meer zou willen missen, en eentje daarvan is mijn broer!

Gisteren beleefden we een memorabele avond in de zetel, en dat kon ik echt niet voor jullie achterhouden!

Inge, de ondernemer van kleins af aan

Ik ben altijd nogal een ondernemer geweest en dat zullen mijn ouders zeker hebben gemerkt.

Jaren, jaren heb ik de oren van mijn ouders hun hoofd gezeurd,ik moest en zou en hond krijgen. Die heb ik dan ook gekregen. Een witte hond, zwarte spikkels op zijn oren en potdoof. Maar lief was hij wel.

Nadat we dat euveltje weg hadden gewerkt kon mijn volgend grote project beginnen. Er zijn zo van die dingen waar je als kind jaren naar kan verlangen, een kinderdroom, de ultieme vervulling. Voor mij was dat: een broertje krijgen.

Ik was 9 toen ik het heuglijke nieuws vernam, “Ik kreeg ECHT een broertje!” De dag dat hij geboren werd, heb ik de hele nacht gehuild in bed, tranen van geluk.

Eindelijk, mijn eigen broer!

Maar God, wat heb ik dat klein mormel vervloekt. Het was echt een superfijne pop, maar zo’n pop heeft dus geen aan/uitknop. Nee,nee ik ga niet overdrijven. Mijn broer en ik zijn eigenlijk vanaf dag 1 heel erg close geweest.

Behalve toen die ene keer, toen ik 14 was en hij 4 en hij zo nodig moest gaan verklappen aan mama dat hij sigaretten had gevonden in mijn jas. De horror. “Ik moest die bijhouden voor een vriendin, mam!”

Nu zijn we beiden volwassen en als ik echt diep bedroefd ben of echt met iets zit dan is er een haventje waar mijn bootje altijd binnen kan varen, waar het veilig is: mijn broer.

Broer-zus-avond

de voorraad

Gisteren was het broer en zus hoogdag. We vierden samen het hoogtij van de Vlaamse en de Nederlandse televisie, jawel, temptation island!

De nodige snacks erbij en we maakte er een spelletje van: elke keer als er een lichaamsdeel werd genoemd moesten we drinken. Geen cola nee, Cava en Pina Colada. Ja. Heel goed plan hoor, volwassen broer en zus. Borsten,billen, hoofd, hand, hand, hoofd: “Je staat al drie slokken achter!”

Na 21 minuten programma (doorgespoelde reclame niet bijgerekend) was de eerste fles cava er al aan en werd de temptation hier in de zetel bijna werkelijkheid. Roepen, brullen, tieren : “Wie denken ze wel dat ze zijn?!”

TEMPTATION BEGINT!

Maar ik ben hier niet door te jengelen over temptation. Dat doet Maddy wel voor jullie.

Heel even weer 16

Joris is 9 jaar jonger dan mij. Dat merk je wel aan de activiteiten die we gisteren planden. Je zou dat kunnen zien als een kloof tussen ons. Een generatiekloof als het ware. Maar niets is minder waar.

Joris houdt me jong en toen mijn ogen gisteren aan het tollen waren in mijn hoofd van de hoeveelheid alcohol die aan een waanzinnig tempo naar binnen moest, kon ik echt even alles loslaten.

Dag wereld! Ik ga even naar wonderland! Mijn Joriswonderland!

“We all need a gay best friend.”

Dat gezegde kennen we allemaal, niet? Wel ik heb dan ook nog eens het geluk dat mijn gaybestfriend mijn broer is. Echt waar,dames. We all need gaybestfriendbroer!

Mijn broer geeft mij een veilig gevoel. Wat er ook gebeurt, er is niets dat ons uit elkaar zal drijven. En wat er ook gebeurt er is altijd een plaats waar ik terecht kan: bij mijn broer.

Hoe is jouw relatie met broer(s)/zus(ssen)?

 

 

Author

3 Comments

 1. Emma schreef:

  Dat klinkt als een heerlijk avondje! Wat moet het heerlijk zijn zo’n avond met je broertje! Koester dat!!!

  1. Inge schreef:

   Dat doe ik, ten volle! 🙂 ❤️

 2. mckleuver schreef:

  Pina Colada, lekker! Ik heb een hele goede band met mijn zus. Het is vaak erg gezellig.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.