luiertas

20 dingen die je moet meenemen in de luiertas!

Zwangerschap & Baby By okt 29, 2018 No Comments

Door schade en schande wordt men wijs, toch? Nadat mijn dochter gisteren een hele fles pap retour gaf in de auto van een vriendin, realiseerde ik me helaas dat ik mijn luiertas niet meer zo op orde had. Meestal ben ik met de kinderen onderweg naar opa’s en oma’s of mijn zusje, plekken waar ze alles hebben om de kindjes te verzorgen. Als we naar de stad gaan is mijn motto, als ik het vergeten ben, koop ik het wel. Op de snelweg, in een auto is dát helaas geen optie. Dus hierbij een lijst met spullen die je in je luiertas moet hebben!

Dit neem je mee in je luiertas!

Wat er eigenlijk in mijn tas had moeten zitten en ik er nu dus in stop. Ik ben redelijk chaotisch, dus ik stop alles er extra in zodat ik alleen de tas mee hoef te nemen en deze niet iedere dag hoef in te pakken. De kleren die ze dus in geval van een ongelukje aan krijgen zijn dan helaas niet de allermooiste.

 1. Billendoekjes, overal voor inzetbaar.
 2. Hetzelfde geldt voor de hydrofiele doeken.
 3. Setje schone kleren, inclusief romper en sokken.
 4. Een plastic tasje om de vuile kleding en of doeken in te kunnen doen.
 5. Schone luiers, zelfs die ben ik wel eens vergeten!
 6. Sudocreme, vooral rondom het krijgen van tandjes. Zo zielig die kapotte billetjes!
 7. Luierzakjes, dan kan je de luier ook gewoon overal weggooien.
 8. Schone en droge drinkfles met eventueel babyvoeding.
 9. Flesje met water.
 10. Joey drinkt nog pap, dus ik heb voor de zekerheid een pyjamapapje in de tas, deze zijn toch lang houdbaar. Je kan ook een drinkpakje houdbare melk meenemen maar dan moet de pap weer ergens anders in. Dat vind ik irritant geknoei.
 11. Kinderparacetamol.
 12. Indien nodig, reserve speen en uiteraard een speenkoord met naam.

Voor de oudere kindjes:

 1. Klein flaconnetje met aanmaak limonade. Zo kan je van ieder glas water ranja maken.
 2. Kleurpotloden. Bij de Action heb ik voor een paar cent een klein broodtrommeltje, zie foto, gekocht en daarin nemen we kleurpotloden en een puzzel mee. Dan kan Depp zich overal vermaken. Ziplock zakjes werken uiteraard ook prima.
 3. Extra batterijen voor als hij iets meeneemt waarvan de batterijen op zijn of, zo verwend als Depp is iets nieuws krijgt waar ze in moeten.
 4. Een liga of sultana oid.
 5. Schoon onderbroekje. You never know.
 6. Pleisters. Bij de Action, ja ja, gaan we weer, hebben ze van die setjes met ontsmettingsdoekjes, pleisters etc. Altijd handig om bij de hand te hebben! Er zitten zelfs blarenpleisters bij.
 7. Handendesinfectant, ze zitten overal aan dat is goed voor de weerstand. Maar zelfs ik heb zo mijn grenzen.
 8. Een paar losse euro’s, als je kind groot genoeg is om in een winkelwagentje te kunnen maar nog niet kan staan is het heel fijn om te weten dat je altijd een euro bij de hand hebt. Het is onmogelijk om alles af te zoeken met een kind in je armen en de aardige meneer bij de Albert Heijn met zijn daklozenkrant is toch niet de meest ideale oppas. Wederom, al doende leert men.

En als we dan toch bezig zijn

Een setje naaigaren uit het hotel. Neemt amper ruimte in en je zal zien dat je het een keer nodig hebt. En oh ja, paracetamol voor jezelf, als je het huis uitgaat met kleine kinderen is de kans op hoofdpijn aanwezig…

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.