rouwkrans

Hoe kies je de geschikte rouwkrans?

Gezondheid By okt 22, 2022 No Comments

Het kiezen van een rouwkrans kan soms best lastig zijn. Vooral wanneer je iemand niet zo heel erg goed kent. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat je doet wat de overleden mooi had gevonden en natuurlijk de nabestaanden ook. Om ervoor te zorgen dat je de juiste rouwkrans kiest, is het belangrijk om de volgende stappen te doorlopen. Het is namelijk voor de meesten geen alledaagse bezigheid, waardoor het een enorm moeilijke keuze kan zijn. Dus om je hierbij te ondersteunen, hebben we een aantal praktische tips die je hierbij kunnen helpen. Er is natuurlijk niets zo vervelend als met lege handen te staan of om iets te kiezen waarvan je niet zeker weet of dit wel gewenst is. Om vervelende en ongemakkelijke situatie te voorkomen, zijn deze tips zeker handig om goed in je op te nemen.

De wens van de nabestaanden

Wanneer je wat dichterbij de familie van de overledene staat, is de kans groot dat je ongeveer wel weet wat de wensen zijn. Respecteer deze daarom ook altijd. Weet je het nu niet zo goed, dan is het helemaal niet vreemd om te vragen. Er zijn namelijk rouwkransen in allerlei soorten en maten. Je kunt het namelijk beter vragen, dan dat je iets op eigen initiatief doet, wat achteraf misschien niet helemaal bleek te voldoen aan de uiteindelijke wens van de familie. Om er dus voor te zorgen dat er geen vervelende situatie kan ontstaan en om de wens van de nabestaanden en ook de overleden te respecteren, is het belangrijk te weten wat er van je gevraagd wordt.

Vraag de bloemist

Voel je je bezwaard om het de familie te vragen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon om advies vragen bij de bloemist waar je je rouwboeket zou willen laten maken. Een rouwboeket kopen is namelijk niet iets wat je vaak doet en een bloemist maakt er natuurlijk wel heel veel. Door de bloemist te vragen wat gepast is, voorkom je dat je misschien achteraf spijt krijgt van je keuze. Heb je nu wel een idee wat je graag zou willen, maar vind je het lastig om onder woorden te brengen, dan kun je natuurlijk ook kijken of je bepaalde afbeeldingen op het internet kunt vinden. De creativiteit van een gemiddelde bloemist is namelijk dusdanig, dat ze exact weten wat jij dan bedoeld.

Ken je plek

Op het moment dat je een rouwboeket wilt sturen, dan is het belangrijk dat je weet wat je plek is. Dat is absoluut niet vervelend bedoeld, maar wel belangrijk om rekening mee te houden. De plek op de kist is namelijk tenzij anders overlegt een plek die wordt gebruik voor de familie van de overledene. Vaak komt hier een prachtige rouwdruppel, met een lint met persoonlijke boodschap. Het is dus ook niet gepast om als collega, vriend of kennis gebruik te maken van deze plek. Een bloemist zal dit overigens ook altijd afraden op het moment dat je vraagt om het maken van een rouwdruppel. Een bloemist weet namelijk als geen ander hoe belangrijk en ook persoonlijk deze plek is.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.