Zwanger in de zomer? Dan heb jij wat aan deze tips!

Zwangerschap & Baby By jul 26, 2019 No Comments

Zwanger in de zomer? Dat is niet altijd een feestje. Normaal gesproken zou je misschien lekker bakken in de zon, een terrasje pakken en genieten van de hitte. Maar als je zwanger bent is dat vaak net even anders. Heb jij veel last van de hitte en ben je opzoek naar verlichting? Dan hebben wij tips voor je!

Doe rustig aan tijdens een zwangerschap in de zomer

Over het algemeen genomen is het al verstandig om niet teveel en te druk te doen als je zwanger bent. Al helemaal niet als je hoogzwanger bent en het is hartje zomer. In de middag, wanneer de zon het sterkst is kun je bijvoorbeeld heerlijk een dutje doen, of met de beentjes omhoog op de bank liggen is ook fijn. Zwanger in de zomer betekent ook echt rustig aan doen tijdens de laatste loodjes. Pak de momentjes van rust, want hoe cliché ook… Je zult ze nodig hebben en kunt er nu nog van genieten.

Zwanger in de zomer? Drink veel!

Ook erg belangrijk! Drinken moeten we allemaal doen. Als je zwanger bent heb je al meer vocht nodig, en met de hete dagen helemaal! Veel drinken hydrateert je lichaam. Minpuntje is dat je misschien nog vaker naar de WC moet. Sorry! Maar je zorgt dan in ieder geval goed voor jezelf, de baby en je vochtbalans. Zwanger zijn is hard werken, zwanger zijn in de zomer ook!

Het beste kun je gaan voor thee (zit je misschien niet helemaal op te wachten in de hitte) of water. De zoete dranken met suiker moet je zoveel mogelijk laten staan. Maar… je kunt bijvoorbeeld heerlijk een watertje met een smaakje maken. Denk daarbij aan vers fruit in het water. Heerlijk in een grote fles of karaf in de koelkast en een ijsklontje erbij!

Eet zo min mogelijk eten met zout

We weten het, een beetje zout en peper op het eten is best lekker! Maar zout zorgt er ook voor dat je lichaam het vocht meer zal gaan vasthouden. Als je zwanger bent heb je al een grote kans dat je lichaam vocht gaat vasthouden en nog meer is dan echt niet prettig. Als je handen, voeten en enkels nog niet opgezwollen zijn van de hitte kan dit door teveel zout toch komen of als je er al wel last van hebt kan het nog erger worden. Tip: Doe ringen voor de hitte alvast af als je lichaam vocht vast houdt. Zo voorkom je dat je ringen de vingers niet afknellen als je zwanger in de zomer bent.

Zorg voor een koele woning en slaapkamer

Zorg dat je woning zo koel mogelijk is. Met warme dagen is het goed om ramen en deuren dicht te houden. Doe de zonwering naar beneden en sluit gordijnen en rolgordijnen. Heb je rolluiken aan de buitenkant van je woning? Doe deze dan ook dicht. Als het buiten is afgekoeld kun je de alles open zetten. Doe dit natuurlijk niet als het in de woning 20 graden is en buiten 25. Het moet buiten wel koeler zijn. Lukt dit niet? Leen of schaf een waaier, ventilator of airco aan. Check deze tips om je huis koel te houden!

zwanger in de zomer

Koel in bed

Slapen met een dikke buik is al lastig. Op een gegeven moment kun je je draai niet meer vinden, slaap je eindelijk moet je plassen en is opstaan al teveel. Ben je zwanger in de zomer? Dan kan het nog vervelender zijn. Om toch goed te kunnen slapen is het belangrijk dat je kamer koel is. Lukt dit niet? Probeer eens een ventilator met daarvoor een fles water die je hebt laten bevriezen in de vriezer. Ik vond het heerlijk! Ga voor beddengoed van katoen en een koud washandje in je nek of op je voorhoofd is ook erg fijn!

Toch even buiten zitten?

Snappen we! Ook als je zwanger bent wil je genieten van het mooie weer! Ten eerste, smeer je goed in! Een zwangerschapsmasker wil je niet. Zorg dat je niet vol in de zon zit en draag eventueel een luchtig hoedje. Zit je in de tuin? Zet de ventilator aan het verlengsnoer en zet die dicht bij je, niet te dicht maar wel zodat je er gemak van hebt. Ook kan het erg fijn zijn om je voeten in water te hebben.

Zo koel je lekker af. En ook een zwembad in de tuin is echt geen overbodige luxe hoor, zo kun je lekker badderen, blijf je lekker koel. Zorg wel dat je niet in de volle zon zit, maar in de schaduw of plaats een parasol.

Kleed je cooool

Je kunt je heel cool kleden hoor, zwangerschapskleding is in deze tijd er mooi. Maar zorg ook dat die kleding KOEL is. Losse en dunne jurkjes en tuniekjes zijn een echte musthave tijdens de hete dagen! Ga voor losse stoffen en kies dan voor of katoen of linnen. En een mooie bijkomstigheid: Je buik zal prachtig uitkomen!

En als je de hitte echt niet meer aankunt:

Ga naar de supermarkt! Natuurlijk ga je daar niet een hele dag bivakkeren, maar in de supermarkt is het altijd lekker koel! Kan echt een uitje zijn aan het eind van je zwangerschap in de zomer hoor! Kun je meteen die lekkere ijsjes meenemen!

zwanger in de zomer

 

Heb jij nog tips?

 

Zwanger in de zomer

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.