Zou ik de kindertablet die wij hebben aanraden? | Review |

Mama & Kinderen By mrt 07, 2018 3 Comments

Kinderen en technologie, je kunt er eigenlijk niet meer omheen. Op school leren ze vanaf groep 1 al op tablets en computers werken. Dat klinkt misschien vroeg, maar zo is de tijd nu eenmaal. Onze kinderen kregen vorig jaar een kindertablet voor de verjaardag. Onze ervaringen er over lees je hier.

Een kindertablet voor de verjaardag

Jaren geleden toen Merel nog een baby was riep ik van de daken dat ze echt geen tablet kreeg als klein kind. Ze was 4 en had een tablet. Standvastig he, goed standpunt! Op school werken ze er mee en het leek ons ook wel goed voor de ontwikkeling. Af en toe een spelletje op de tablet. Beiden kregen ze dat jaar een Kids Tablet 4 van AXXO.

[bol_product_links block_id=”bol_5a9e7434836b6_selected-products” products=”9200000059355592″ name=”kindertablet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

De kids Tablet 4 van AXXO

De kindertablet van AXXO voelt dun en licht aan. En ziet er op zich mooi uit. Het display is mooi en werkt goed. De tablet van AXXO was in die tijd verkrijgbaar in de kleuren roze en blauw. Echt op kinderen gericht dus. Het is geen dure tablet, ik geloof dat wij er rond de 100 euro voor betaald hebben toen die tijd, nu is hij stukken goedkoper. Ook is hij vrij simpel in het gebruik.

Stevig of niet?

Wat ik echt een minpunt vind is dat er geen extra beveiligingshoes omheen zit. Je zou zeggen dat de tablet tegen een stootje zou moeten kunnen omdat deze speciaal voor kinderen is, maar dat is niet zo. Na een week viel de tablet van Merel en hij lag al in twee stukken, je kunt de tablet dan wel weer in elkaar klikken en het scherm barst niet, maar goed in elkaar krijg je hem nooit meer. Na vele keren proberen.

kindertabletOok gaan de knopjes in beide tablets snel loszitten. Gevolg is dat ik door de hele kamer kon zoeken naar een miniscuul klein knopje van circa 1 centimeter lang en 2 mm breed.

kindertablet

Ook de batterij duur valt vies tegen. In het begin kan de tablet zo’n 2 á 3 uur mee, maar na 3 maanden kon de tablet al na een uur weer aan de lader. De laders zijn overigens ook niet om over naar huis te schrijven, die begeven het vrij snel. Gelukkig zit er dan wel weer een poortje aan zodat je de tablet met je telefoonlader kunt opladen. Het geluid wat uit de speaker komt vind ik ook niet voldoende.

Niet Nederlands in gebruik

Waar het bij een kindertablet handig is dat de spelletjes etc in het Nederlands zijn is dat niet zo. De voertaal van deze kindertablet is Engels. Nu spreken ze dankzij Dora een aardig woordje over de grens, maar dit is toch echt te moeilijk.

Kinderomgeving

De kinderomgeving van deze tablet is beveiligd met een simpel rekensommetje. Gericht op kinderen van de leeftijd 3 a 4 jaar. Als ouder kun je het wachtwoord ook veranderen.

Camera

Er zit aan de voorkant een camera op en aan de achterkant. Leuk denk je dan, kunnen ze zelf foto’s maken. Heel leuk, maar je hoeft ze niet te laten ontwikkelen. Ze zijn ontzettend wazig.

Spelletjes

Er staan echt heel veel spelletjes op. Helaas zijn deze beperkt in gebruik. Je moet ze namelijk na een 1e of 2e level in de app aankopen aanschaffen. Weer een minpunt voor mij. Ook staan er spelletjes op die ik echt niet geschikt vind voor kinderen van 3 á 4 jaar. Zoals Clash of Clans.

Mijn mening?

Soms is goedkoop duurkoop. Dat heb ik met deze kindertablets ondervonden. Ik denk dat je uit mijn verhaal wel kunt halen dat ik deze tablet niet snel zou aanraden. Eigenlijk gewoon niet. Ze zitten nooit met de tablet omdat hij gewoon niet goed functioneert. Doet niet wat je verwacht en de accu gaat steeds sneller leeg en het opladen duurt steeds langer.

Hebben jouw kinderen een kindertablet? En heb jij een tip voor de juiste tablet voor Merel en Bram? Wel handig voor in het vliegtuig als wij op vakantie gaan ;).

 

 

 

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

3 Comments

  1. Kim schreef:

    Wij hebben voor onze jongste dochter een normale acertablet gekocht. Nooit spijt van gehad. Ze heeft nu bijna een jaar en hij doet het geweldig. Heeft een speciale kids stand. Je kan filmpjes downloaden en aantal spelletjes zijn zonder wifi te spelen. Hier zijn we echt heel blij ermee. Ook heel fijn de “kinderomgeving” is helemaal in het Nederlands

  2. Rory schreef:

    Wij hebben een (oude) iPad en een vrij nieuwe mini iPad. Die laatste gaat mee op vakantie. Ze mag (net 6 jaar) niet lang op de tablet, maar in het vliegtuig is het wel handig. Al combineer ik dat met fysieke spelletjes, een Bobo-boekje, kleine kadootjes. En gewoon kletsen, heen en weer lopen and such. Klinkt niet zo best van de kindertablet trouwens.

  3. Nicole Orriëns schreef:

    Superfijne review! Ik denk dat je hier veel ouders mee helpt. Goed om te weten dat deze tablet het geld dus niet waard is.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: