zonneallergie en zonnebank

Zonneallergie en zonnebank, mijn ervaringen.

Gezondheid By apr 13, 2018 1 Comment

Het mooie weer komt er weer aan en ik ben er gek op! Hoe meer zon en hoe warmer, hoe beter!! Helaas hebben de zon en ik ook een haat liefde verhouding. Hoewel ik er echt heel gek op ben, heeft mijn velletje er soms wat last van en krijg ik last van zonneallergie. Is niet fijn mensen, geloof me! De zonnebank is in de wintermaanden mijn beste vriend. Zonneallergie en zonnebank? Lees verder voor mijn ervaringen.

Smeersel, pillen en ander gedoe

Al van jongs af aan heb ik er mee te maken. Zonneallergie. Ik kan je vertellen, het is verschrikkelijk! Het jeukt ontzettend, zo erg dat je als kind blijft krabben en je hele huid naar de haaien gaat. Bij de eerste warme dagen met zon was ik al de pineut. Dokters bezoekjes heb ik vaak gehad voor zonneallergie. Omdat ik ook last van hooikoorts had kreeg ik hooikoorts pillen voorgeschreven. Hielp natuurlijk helemaal niet voor de zonneallergie. Andere pillen tegen allergische reacties hielpen ook niet. Homeopathische bolletjes voor onder de tong? Nee ook geen resultaat. Zalf van de dokter? Nee.. Totdat ik hormoonzalf kreeg, maar dat kun je ook niet onbeperkt blijven smeren want dan houdt je geen huid over. Niets hielp en in de zomer was mijn nek vuurrood met honderden bultjes, ook mijn armen, knieholten en buik zaten er helemaal onder.

Zonneallergie is gewoon K*T

Ik voelde me vaak een lopende allergie. Last van hooikoorts, waar ik nu gelukkig aardig overheen gegroeid ben. En dan de zonneallergie. Het is voor een volwassene niet prettig, maar voor een kind is het gewoon verschrikkelijk. Als kind blijf je krabben.

Zonneallergie en zonnebank?

Als je ouder wordt wil je nog wel eens wat dingen uitproberen. Zo ook de zonnebank. Eigenlijk begon het als een momentje voor mezelf, maar toen kwam ik er achter dat door het gebruik van de zonnebank mijn zonneallergie ook een stuk minder werd. Zonneallergie en zonnebank kunnen dus erg goed samen gaan. Voor mij is dit echt de oplossing geweest!

Een momentje voor mezelf

Soms heeft een mama gewoon een relax momentje nodig. Een momentje voor mezelf noem ik het. Hier in het dorp ga ik in de wintermaanden zo’n 2 keer per maand onder de zonnebank hier in het dorp. Super fijne zonnebanken die erg modern zijn en de service is er gewoon erg goed. Dit doe ik om de zonneallergie de kop in te drukken. Ik ga in de winter onder de zonnebank en zonneallergie daar heb ik in het voorjaar en de zomer geen last meer van. Hoe ik dit zeker weet? Ik heb het ivm de zwangerschap van Bram overgeslagen. Dat jaar had ik dus meteen weer last van zonneallergie. Ik vind dus dat zonneallergie en zonnebank prima gaan en het echt een oplossing voor mij is.

zonneallergie en zonnebank

Relaxen en een mooi kleurtje

Ik vind onder de zonnebank gaan echt heel erg fijn. En soms ga ik er in het voorjaar of de herfst ook wel even onder. Even relaxen en je krijgt er nog een mooi kleurtje van ook. Met de 2 keer per maand in de winter blijft dit kleurtje ook natuurlijk. Ook leveren deze zonnebanken niet alleen UV-A straling, maar ook UV-B. Dit is de straling die er voor zorgt dat je huid Vitamine D aanmaakt.

Graag vermeld ik er wel even bij dat dit echt mijn ervaringen zijn, dat dit niet voor iedereen die last heeft van zonneallergie DE oplossing zal zijn. Wil je het toch proberen? Smeer je dan zeker goed in, dit is erg belangrijk of je nu wel of geen last van zonneallergie hebt. Ook is het verstandig om de eerste paar keren onder de lichtste zonnebank te gaan.

Ga jij weleens onder de zonnebank?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Nee eigenlijk nooit. Maar fijn dat het voor jou zo’n prettig relax moment is!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: