“WIE is die vrouw?!!”

Geplaatst door

Daar sta je dan op het schoolplein, zomaar verzeild in een gesprek over de juf van je kind met een moeder (dat zal ze toch wel zijn?) die je voor jouw gevoel nog nooit hebt gezien…. Blijkbaar weet ze wel wie jij bent, anders zou ze deze vertrouwelijke ontboezemingen toch niet doen? Tijdens het gesprek draait je hoofd op volle toeren waardoor je ook dit gesprek maar voor de helft meekrijgt…Op de fiets terug naar huis denk je: “WIE is die vrouw?” In gedachten ga je alle kinderen langs uit de klas van je kind, alhoewel je kent ook nog steeds niet alle kinderen…

Aangezien mij dit vaker dan eens is overkomen én ik wil voorkomen dat ik die moeder ben. Die moeder die wel tegen je praat maar je durft haar al lang niet meer te vragen wie ze nou eigenlijk is… Speciaal daarom ga ik me aan jullie voorstellen! Een beetje ongemakkelijk vind ik het wel moet ik eerlijk zeggen, want jezelf voorstellen aan je eigen laptopscherm is best gek. Ik weet natuurlijk ook niet wie jullie zijn, ik heb jullie reacties gelezen en van sommige onder jullie heb ik wel eens een blog gelezen, maar kennen… En wát zouden jullie van mij willen weten? Want wie ben ik? Wie is die vrouw?

Vriendenboekje van ‘die vrouw’

Naam: Emma

Leeftijd: Ergens in de 30

Gezinssamenstelling: Bijna tien jaar getrouwd met mijn allerliefste man, de rots in mijn branding en samen zijn we pleegouders. Op dit moment wonen er een jongen van 8 en een meisje van 1 bij ons.

Woonplaats: Een prachtig groen én aardig vergrijsd dorp in het noorden van ons land

Werk: Ik ben alle dagen thuis voor onze pleegkinderen. Daarnaast zorg ik als gastouder voor twee kindjes op drie dagen.

Mijn ultieme droom: Die is uitgekomen, mijn droom was om mama te worden! Mijn nieuwe droom is nu een groot gezin met een keukentafel waaraan iedereen inclusief aanhang altijd welkom is…

Dit heb ik in huis als je langskomt: Thee, koffie, fruit en als ik van te voren weet dat je komt, zal ik iets lekkers voor je bakken!

Bijna niemand weet dat ik: Stiekem een enorme verzamelaar ben, maar ik heb mezelf geleerd ook enorm goed op te ruimen en organiseren dus het valt niet op…

Je kunt mij wakker maken voor: Een knuffel van ons kleinste wondertje, sushi, vuurwerk en om op vakantie te gaan!

Ik word chagrijnig van: Te lang geen zon, te lang geen eten en te lang geen leuke dingen doen met vriendinnen

Mijn favoriete ontbijt: Zo’n rond hard bolletje met roomboter, zalm en tuinkers, maar dat eet ik bijna nooit. Mijn doordeweekse ontbijt is brood met pindakaas en thee.

Lievelingsfilm: Curly Sue, een prachtige film! Als ik de muziek hoor krijg ik al kippevel!

 

Wie is die vrouw? Lees verder

Dertig Dillema’s, wat kies ik?

 1. Goed boek of een goede film?
  Absoluut een goed boek, ik vind het heerlijk om te lezen maar deed het niet meer zoveel… Daarom wil ik dit jaar weer meer lezen! Iemand nog een boekentip dit ik niet mag missen?
 2. Kunnen vliegen of onzichtbaar zijn?
  Onzichtbaar zijn denk ik! Lijkt me heerlijk om af en toe gewoon even tot rust te kunnen komen, niemand die je roept of een appél op je doet. Even heerlijk op de bank liggen zonder dat iemand me ziet!
 3. IJs of chocola?
  Chocola zonder twijfel!!!
 4. Zomer of winter?
  Winter als het gesneeuwd heeft en Erik gaat schaatsen met de kinderen en ik ergens onderweg sta met warme choco of zelfgemaakte snert….
 5. Wintersport of zonvakantie?
  Zonvakantie in de lente, liefst naar Italië waar op dat moment natuurlijk al die prachtige klaprozen bloeien!
 6. Hond of kat?
  Ik heb een kat al zo’n twaalf jaar
 7. Facebook of twitter?
  Facebook!!! Twitter heb ik al een paar keer geprobeerd, maar ik begrijp het denk ik gewoon niet zo goed… Ik om nooit tot de geweldige gesprekken of inzichten waarover ik hoor, de grappige berichten mis ik en het nieuws…. Tja, dat vind ik ook wel via andere kanalen…
 8. Koffie of thee?
  Thee, ik drink de hele dag thee, ieder moment van de dag hou ik van een lekkere kop thee! Rooibos Spices van Lipton is mijn absolute favoriet, maar die kun je helaas nergens kopen… (De gouden tip zal worden beloond!!!) Maar als savonds de kinderen in bed liggen en het huis is weer enigszins in orde, dan geniet ik gráág van een heerlijke Latte Macchiato!
 9. Nick of Simon?
  Simon!
 10. Camping of Hotel?
  Camping, als je eenmaal alles helemaal klaar bent, hoef je de hele vakantie helemaal niks meer! Je zit voor je tent met een goed boek en wat lekkers te drinken en je bent aan het kamperen! In een hotel vind ik heerlijk voor een weekendje weg met manlief alleen…
 11. Roken of niet?
  Absoluut niet!
 12. Zwemmen of zonnen?
  Zwemmen! Ik hou van zwemmen! In de zee, een meer of een kanaal, maar ook zwembaden binnen én buiten, subtropisch of helemaal niet zo tropisch ik ben er gék op! Natuurlijk het allerliefst naar een prachtig blauwe oceaan bij zonnig weer óf naar Center Parcs!
 13. Bril of lenzen?
  Bril, lenzen wel een tijdje geprobeerd maar mijn ogen zijn daar helaas niet voor gemaakt…
 14. Ketchup of Curry?
  Na jaren curryfan te zijn geweest, eet ik sinds kort ketchup bij tosti’s! Ik geloof het zelf bijna niet!
 15. Bord- of kaartspel?
  Spelletjes!!! Het maakt mij niet uit of het een leuk kaartspel is zoals bijv. Afzakken, Uno of pesten, of een bordspel als Levensweg, scrabble of kolonisten…
 16. Normale frisdrank of light?
  Geen frisdrank en als het dan écht moet dan de Coca Cola van de Mac Donalds zonder ijs.
 17. Pinnen of cash?
  Pinnen, ik ben zo iemand die nooit contant geld in huis heeft, tot irritatie van alle collectanten…
 18. Tattoo of niet?
  Geen tattoo, geen piercing, geen gekkigheden…
 19. Bellen of appen?
  Appen. Hoewel ik enorm hou van bellen en kletsen, is appen gewoon handiger omdat mensen op hun eigen moment kunnen reageren.
 20. Fietsen of lopen?
  Fietsen eigenlijk vooral omdat het sneller gaat én je meer mee kunt nemen.
 21. Amerika of Azië?
  Allebei nog nooit geweest maar ik denk dat ik Amerika kies… Geen idee precies waarom, iets bekender misschien
 22. Komedie of horror?
  Komedie, liefst lekker romantisch en voorspelbaar mét mooie muziek!
 23. Boek of tijdschrift?
  Boek, tijdschriften lukt mij écht niet… Een Allerhand nu en dan, maar verder kom ik gewoon écht niet. Ik krijg soms van vriendinnen of de buurvrouw ‘Vriendin’, ‘Flow’, ‘Margriet’, enz. maar ik kom er gewoon niet toe…
 24. Dronken of nuchter?
  Nuchter, ik drink eigenlijk vrijwel nooit alcohol. Met oud en nieuw en kerst en heel soms op mijn of iemand anders’ verjaardag.
 25. Stiften of potloden?
  Als kind potloden, maar nu kinderen willen dat ik meedoe heb ik de voorkeur voor stiften.
 26. Merk of huismerk?
  Huismerk als het net zo lekker of goed is, dus ik probeer het altijd wel maar bij sommige dingen kom ik tóch bij het merk uit…
 27. Fruit van de markt of uit de supermarkt?
  Liefst fruit van de markt, maar wie heeft er tijd voor?!!
 28. Papieren of digitale agenda?
  Papieren tot irritatie van Erik die graag onze agenda’s wil synchroniseren. Ik ben best bereid om één avond in de week mijn agenda voor te lezen zodat hij het over kan typen, maar dat is blijkbaar dan weer niet de bedoeling.
 29. Papieren boek of ereader?
  Papieren boek en ook hier worden tips enorm gewaardeerd!
 30. Bloggen of Vloggen?
  Hahahaha! Ik ga het bloggen nu op deze website dus proberen, heb er enorm zin in!

Wat ik nog wilde zeggen…

Tot zover mijn voorstelrondje, dit is die vrouw…

Ik ben nieuw in bloggersland, nieuw in deze wereld en ik wil graag schrijven over pleegmama zijn, pleegzorg en pleegkinderen, maar ook andere dingen als creativiteit en soms iets leuks/lekkers bakken? Maar vooral over het pleegzorg gedeelte wil ik ook graag vragen beantwoorden, dus heb je vragen stel ze gerust onder deze of één van m’n andere blogs en ik zal ze beantwoorden. Misschien doe ik dat in de comments of misschien schrijf ik speciaal om jouw vraag te beantwoorden een hele nieuwe blog, je weet het nooit!

Kies jij ook één van de vragen én een dillema om te beantwoorden? Dan leer ik jullie ook wat beter kennen!

En heb je vragen over pleegzorg, pleegmama zijn of pleegkinderen?

2 reacties

 1. Vind je het niet moeilijk omdat je niet hun biologische moeder bevt? Ik had ook gelezen dat je dan geen beslissingen mag nemen over het kind. Zelfs een knipbeurt bij de kapper moet eerst bij de ouders besproken worden. Of is dat bij jou anders?

  1. Hallo Sarah,

   Tijdens het hele voorbereidingstraject was dit inderdaad één van de dingen waar ik me toch ergens diep van binnen een beetje zorgen over maakte… Hoe gaat dat straks in zijn werk als ik voor een kind en ik mag helemaal niks beslissen?!
   Maar toen kwam het eerste kind en was de kapper eigenlijk het laatste waar ik over nadacht. Dat verdrietige, bozige en grenzeloze jongetje sprong met een aanloop in mijn hart en samen werden we een gezin. Uiteindelijk schat je zelf in wat slim is, ik heb 1 x aan biovader gevraagd of we naar de kapper mogen, maar eigenlijk vinden ouders vanaf het begin af aan alles best….
   Ook bij onze tweede plaatsing is dit nooit aan de orde geweest, dus ik heb er nog niet echt irritatie ofzo van gehad. Wij beslissen eigenlijk alles over de kinderen, welke school, kleding, spullen, enz. enz. Bioouders zien ze 1x per maand (in het begin is dat anders, bij onze zoon was het eerst 1x in de week en bij onze dochter hebben ouders zich de eerste vijf maanden niet laten zien…) en dan praten we over andere dingen dan kappersbezoek.

   Wel hebben we om naar het buitenland te gaan, allerlei formulieren nodig om te bewijzen aan de grens dat we met deze kindjes mogen reizen. Dát vind ik qua gezag nog het lastigste, het idee dat we niet vandaag kunnen bedenken dat we een weekendje naar Parijs gaan. Hoewel we dat voorheen eigenlijk nog nooit op vrijdag bedacht hebben en dan ook gegaan zijn, voelt het ‘zwaar’ dat dat nu niet meer kan of zoiets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *