weer naar school

Ze zijn weer naar school, nu heeft mama vakantie!

Geplaatst door

De kindjes zijn weer naar school, de vakantie is voorbij. Vlak voor de vakantie waren ze ook echt aan vakantie toe. We zijn ook nog heerlijk een week weggeweest en vlogen naar Gran Canaria. Back to reality! Bij aankomst in huis midden in de nacht, gingen we zo snel mogelijk naar bed. De rest zou later wel komen..

Leuk joh op vakantie gaan!

Begrijp mij niet verkeerd, het was heerlijk! We hadden het allemaal ook echt even nodig en we hebben maximaal genoten. Echter… hebben wij ook 2 konijntjes. Die wouden ook op vakantie! Vrienden van ons kwamen ze verzorgen en tot hun schrik hadden de konijntjes zich een tunnel weten te graven door een stukje zand van 2cm  breed bij de schutting. Tof hoor, die konijnen. Maar goed, we waren weg en konden er niets aan doen. We zouden het wel zien bij thuiskomst. Natuurlijk, alsof ze het wisten, huppelden ze vrolijk achter het huis rond in de tuin. Grapjassen. Een grote berg zand voor de schutting en die 2 cm waren heel wat centimeters meer geworden.

Acclimatiseren

De kinderen moesten wel echt weer aan het gewone ritme wennen. Op vakantie lagen ze natuurlijk niet elke dag om 19.00 uur in bed en waren er ook niet weer om 07.00 uur uit. Want we moesten natuurlijk elke avond naar de kinderdisco. Dat snap je wel 😉 . Eenmaal thuis waren ze dan ook erg uit hun doen en terug naar rust en regelmaat is dan niet in een minuutje gepiept. Ze hadden er moeite mee. Nu zijn we wel weer aardig op de goede weg hoor. Tussen 18.30 uur en 19.00 uur naar bed en om 07.00 uur er weer uit.

Vervelend

De laatste paar dagen van de vakantie waren ze ook strontvervelend. Ze wouden niets, luisteren? Wat is dat? En zeuren en ruzie maken met elkaar om niets ging ook perfect! En dan niet te vergeten de hele tijd aandacht willen van Emma, die daar op een gegeven moment ook helemaal klaar mee was. Goh, wat was ik ze zat! En wat was ik blij dat ze weer naar school zouden gaan. Goed voor hun en ook goed voor mij. Even rust.

Kindjes naar school, mama vakantie!

Klinkt wel heel dramatisch he? Valt reuze mee hoor, denk dat het voor vele mama’s herkenbaar is. Je bent er super gek mee, kunt en wilt niet zonder ze. En dan toch is het soms heel fijn om momentjes voor jezelf te hebben. 2 weken vakantie is natuurlijk ook niet niets voor de kinderen. Maar nu ze weer naar school gaan geniet ik daar ook wel weer van hoor. Het huis is tenminste een gedeelte van de dag netjes. Ik kan rustig even in de tuin zitten en heb de volle aandacht voor Emma en als die slaapt even voor mezelf. Want momentjes voor jezelf zijn erg belangrijk ben ik wel achtergekomen!

 

Was jij ook blij dat de kinderen weer naar school gingen of had je ze wel een weekje langer in huis willen hebben?

8 reacties

  1. Gran Canaria is zo mooi, ben ik ook geweest met mijn mama🌸💕 Ohhhh en wat een boeffies die konijnen, heerlijk!

    Fijn dat jullie genoten hebben en nu weer terug naar de rust en regelmaat!

  2. Van mij hadden ze nog wel een week vakantie mogen hebben, maar ik merk dan ook echt dat ze hier ouder worden en zich ook in de vakantie prima vermaken. Ik herken het zeker van dat ze jonger waren, toen had ik na een vakantie echt tijd nodig om bij te komen. En wat een toestand met de konijnen, dat is me toch ook wat.

  3. Regelmaat en structuur brengt rust, hè, die regelmaat schiet er vaak in als je op vakantie bent. Ik hou eigenlijk om die reden ook wel van het terug thuis komen na vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *