schoolziek

Een weekend weg, mama missen en schoolziek?

Geplaatst door

Afgelopen weekend was ik met mijn moeder een weekendje weg. Even heerlijk weg, gezellig shoppen, lekker eten en een nachtje in een hotel. Voor de kinderen was dit nogal wat, maar ook voor mij. Het was de eerste keer dat ik weg ging en Mark alleen bleef met 3 kinderen. Ging dikke prima! Maar was Bram toch ineens schoolziek…

Een nachtje weg

Ik vond het nogal wat, natuurlijk is het heel gezellig en ook wel fijn om af en toe even tijd voor jezelf te hebben zonder kinderen. Maar ik moest wel even wennen. Zou alles wel goed gaan? Zou ik ze niet teveel missen? Zullen ze wel 2 hele dagen zonder mij kunnen? Allemaal onzin natuurlijk! Want Mark is de liefste en beste vader die ik me maar wensen kan. En natuurlijk kan hij voor die 3 kinderen zorgen zonder mij. Zolang zou ik nou ook weer niet weg zijn.

Shoppen met mijn moeder

Heerlijk shoppen in Utrecht dachten we. Viel dat toch even tegen. Utrecht vind ik erg leuk hoor. Vooral de terrasjes. Maar het was één van de eerste echte lentedagen en ja dan moet je maar een plekje zien te vinden. Het shoppen wou gewoon niet echt lukken. Na een urenlange zoektocht vond ik een broek en een paar gympen en mijn moeder een kraagje. Dat was het… Moe van het slenteren gingen we terug naar het hotel. Even wat opfrissen en op naar de plaatselijke griek. Heerlijk gegeten! Een aanrader! Sirtaki in Bunnik. De inktvisringen zijn er heerlijk! De volgende dag reden we op de terugweg naar Arnhem. Daar ging het los en zijn we beide goed geslaagd!

Kinderverjaardag, moe & schoolziek

Mark was met de kinderen nog op een kinderverjaardag. Toen ze thuis kwamen hadden de kinderen de knollen op. Knuffels en kusjes kreeg ik en de ” Mama ik hou zoveel van jou” werd een aantal keer uit de mouw geschut. Ook vertelden ze me dat ze me zo gemist hadden en dat het wel heel gezellig was met papa. Nou dat is toch fijn! Kan ik nog eens een weekendje weg haha! We hadden het er over dat ze maandag weer naar school moesten en of ze er al zin in hadden. Merel riep meteen JAAAAAA! Bram vroeg: Mam, moet ik morgen ook naar school? Ik antwoordde: Ja lieverd jij moet morgen ook naar school. Een aantal tellen later viel ik bijna om van verbazing. Zijn antwoord daarop was namelijk: Dan ben ik morgen ziek! Ik wil bij jou blijven, ik heb je gemist!! Schoolziek? Met 4 jaar oud? Dit geloof je toch niet haha.

Gezicht in de plooi uit de plooi

Ik geloof dat mijn wenkbrauwen tot aan mijn haarlijn kwamen, dan ben ik morgen ziek?? Begint dat nu al? Schoolziek was ik vast ook wel eens maar niet al met 4 jaar ;). Het is natuurlijk erg lief dat hij bij mij wil blijven. Hij heeft ook geen hekel aan school, is er dol op. Maar ergens moest ik toch wel heel erg lachen. Mijn kleine ventje van 4 jaar oud die zegt: Dan ben ik morgen ziek. Dat geloof je toch niet? Misschien niet heel pedagogisch verantwoord, maar we hebben er toch hartelijk om moeten lachen. Wat een uitspraak. Hij is trouwens gewoon zonder zeuren naar school gegaan hoor;)

 

Krijg jij ook wel eens van dit soort uitspraken te horen waar je vol verbazing van bent? Of is jouw kind weleens ”schoolziek”?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *