klachten van waterpokken
Gezondheid

Waterpokken zijn vervelend! Plus fantastische tip bij klachten van waterpokken!

Waterpokken is een kinderziekte met over het hele lichaam vlekjes, blaasjes en korstjes. Bijna iedereen krijgt als kind waterpokken, meestal in de winter of de vroege lente. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Merel & Bram hebben het allebei in de zomer gehad, 2 weken na elkaar. Gelukkig krijg je de waterpokken maar 1 keer in je leven. De uitzondering is wel, mocht je kindje het voor de 1e verjaardag gehad hebben het nogmaals terug kan komen. Hier lees je wat waterpokken precies zijn en vertellen we je wat je bij klachten van waterpokken zou kunnen doen.

In het kort:

Bijna elk kind krijgt een keer waterpokken.

-Je kindje krijgt vlekjes, blaasjes en korstjes over het hele lijf en soms ook in mond. Dit zijn de meestvoorkomende klachten van waterpokken.
-Er zijn geen medicijnen tegen waterpokken.
-Een verkoelende zinkoxide-lotion helpt tegen de jeuk.
-Binnen 10 dagen is je kindje meestal weer beter.
-Je kindje mag meestal gewoon naar school of het kinderdagverblijf.

Hoe krijgt mijn kind waterpokken?

Waterpokken wordt door een virus veroorzaakt. Het waterpokkenvirus wordt bij hoesten en praten via druppeltjes in de lucht overgedragen. Ook door contact met het vocht uit de blaasjes kan het virus worden overgedragen. Er is eigenlijk niets aan te doen. Na besmetting duurt het twee tot maximaal drie weken voordat de vlekjes ontstaan. De ziekte is heel besmettelijk, en je kind kan veel last van klachten van waterpokken hebben. vanaf één dag voordat de vlekjes zichtbaar worden totdat de blaasjes zijn ingedroogd. Dit duurt ongeveer tien dagen.

Lees ook: Darmkrampjes.

Wat kan ik doen met mijn kind met waterpokken?

Houdt de nagels schoon en kort en zorg dat je kind zich niet krabt. Dit is bijna onmogelijk maar probeer het te vermijden! Door krabben wordt de jeuk erger en kunnen infecties en littekens ontstaan.

Je kind mag gewoon in bad of onder de douche. Natuurlijk kreeg Bram de waterpokken tijdens een weekend weg in het pinksterweekend. Alle winkels dicht. Ik kon niets kopen. Ik deed een washandje met zemelen in het badje en besprenkelde dit over zijn lichaam. Dit leek naar mijn idee goed te helpen tegen de jeuk. Toen de winkels dinsdags weer open gingen heb ik een ander middeltje gekocht. Heltiq, ik ben er echt heel positief over. Echt de tip bij klachten van waterpokken! Een gel tegen de jeuk en verkoelend en er zaten zakjes met zemelen extract bij voor in bad. Dit hielp erg goed. Zeker een aanrader.

bol.com

Verkoeling

Bij pijnlijke blaasjes in de mond kan een waterijsje of koude drank de pijn tijdelijk verzachten.
Als je kind zich goed voelt, mag het naar school of naar het kinderdagverblijf. Het kan zijn dat de school of het kinderdagverblijf daar andere afspraken over heeft.
Meld de besmetting op school of op het kinderdagverblijf zodat andere ouders gewaarschuwd kunnen worden over een mogelijke besmetting.

Waterpokken zijn natuurlijk nooit leuk, komen nooit op een goed moment en kindjes hebben vaak klachten van waterpokken. Maar gelukkig krijgt je kindje het als het goed is niet meer nadat je kindje ze gehad heeft. Al zijn er uitzonderingen.

Waterpokken

Had je kindje er veel last van? Hier hadden ze er zeker last van. Maar gelukkig zijn we er nu vanaf!

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

18 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.