gezonde lentegerechten

Wat zijn gezonde recepten voor de lente?

Eten & Drinken By apr 11, 2021 No Comments

Ben je op zoek naar lekkere en gezonde recepten voor de lente? Dan hebben we hier drie leuke recepten voor je! Gezond eten kan op diverse manieren en het maken hoeft niet moeilijk te zijn. Gezond eten willen we toch allemaal? Doe hier inspiratie op voor gezonde recepten voor de lente die je in een mum van tijd op tafel zet.

 

Lentesoep van warmgerookte zalm en doperwten

gezonde lente recepten

Voor dit recept heb je nodig:

De ingredienten voor 4 personen:

Aan de slag:

  1. Als eerst verhit je de olijfolie in de pan.
  2. Fruit de sjalot tot het glazig is in plus min 4 minuten.
  3. Verwarm de oven alvast voor op 180ºC.
  4. Voeg de aardappelblokjes en de bouillon toe en zorg er voor dat het in 10 minuten gaar is.
  5. Nu ga je de peterselie plus de doperwten aan de bouillon toevoegen en nog zo’n 2 minuten koken.
  6. Snijdt de zalm in reepjes of blokjes en verpak deze in aluminiumfolie. Zodra de oven klaar is met voorverwarmen kan dit de oven in.
  7. Pureer de soep nu glad en giet daarna terug de pan in om de bleekselderie toe te voegen.
  8. Serveer de soep in je mooiste soepkommen en verdeel de zalm natuurlijk over de koppen.

Garnalensalade met groene asperge en zoete aardappel

gezonde lente recepten

Aan de slag

  1. Snijd de zoete aardappelen in blokjes en kook ze. Meng vervolgens de knoflook met de olijfolie en bestrijk de grote garnalen hiermee. Laat dit vervolgens zo’n 10 minuutjes intrekken.
  2. Snijd het onderste gedeelte van de asperges en kook deze in kokend water met een snufje zout in zo’n 8 minuten gaar.
  3. Als de asperges gaar zijn laat ze dan in koud water afkoelen en laat ze uitlekken op een schaal.
  4. Bak vervolgens de garnalen met de champignons op middelhoge stand gaar in zo’n 5 minuutjes.
  5. Meng vervolgens de dille, azijn, zure room, mayonaise en ui met de zoete aardappelen, garnalen, champignons en asperges.

Pipe rigate met rode pesto en kip

lente gerechten

Pipe rigate is een pastasoort waar we hier in huis gek op zijn. Een heerlijk pastagerecht met alleen maar verse ingredienten. Het is in een mum van tijd klaar en ontzettend makkelijk om te maken. Voor het gehele recept klik je hier.

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.