vieren

Wat vieren we nog meer in december?

Geplaatst door

Wat wij nog meer vieren in december? Nou genoeg! Onze draak is op 7 december geboren dus die verjaardag moet natuurlijk ook gevierd worden. Mijn advies aan nieuwe ouders zou zijn om de eerste twee jaren wat rustiger aan te doen, dat realiseer ik me nu wel maar ja achteraf is het makkelijk praten. Onze zoon wilde ik graag verwennen alleen zorgt dat nu voor een overvloed aan speelgoed in huis.

Groots uitpakken

Ik houd er wel van om mensen thuis te ontvangen en groots uit te pakken mijn man is daar minder enthousiast over. Vorig jaar, op haar eerste verjaardag, sneeuwde het dusdanig dat we amper gasten hadden want het was gewoon geen doen. Dat maakte haar verjaardag wel lekker rustig. Maar dit jaar gaan we er gewoon weer vol voor hoor! Veel vrienden en familie, lekkere hapjes en een gezellige borrel met iedereen.

Een verjaardag vieren in de maand waarin kerst én Sinterklaas worden gevierd is op meerdere vlakken een uitdaging. Onze zoon is van april, ideaal! Lekker weer, we kunnen naar buiten én er zit wat tijd tussen de twee grootste feesten voor een kindje.

De datum, wanneer plan je de verjaardag?

Ik bedoel iedereen met kleine kinderen viert Sinterklaas dus daar heb je rekening mee te houden. Zelf houd ik niet van een drukke agenda maar in deze maand kom ik er niet onderuit. Gelukkig valt Sinterklaas dit jaar middenin de week dus op 2 december hebben we pakjesavond met de héle familie en 9 december vieren we haar verjaardag. En op 5 december een kleine pakjesavond met het gezin en op haar verjaardag zelf eten we ook wat taart. Drukke week of niet?

Het tweede probleem, wat geef je haar?

Cadeautjes horen er nou eenmaal bij en vooral met een oudere broer is alles al in huis en moeten we haar wel wat geven, hij ziet immers ook alles. Met kerst doen we ook wat cadeautjes dus dat zijn drie momenten in een maand waarbij mevrouw cadeaus krijgt. Maar wat dan? Duplo hebben we al meer dan genoeg, alles hebben we al genoeg het is echt zoeken om wat te geven.

Had ik al verteld dat we getrouwd zijn op 31 december 2015? Zie dat maar eens te vieren op je trouwdag zelf. Alle restaurants zijn dicht en in de stad zijn alleen maar feesten. Dat vieren we dus op een ander moment. Nu is het gewoon met de kinderen thuisblijven en gezellig samen zijn. Ook geen straf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *