Wat te doen met 1 miljoen?!

Geplaatst door

Wat te doen met 1 miljoen? Allereerst spring ik natuurlijk een gat in de lucht. 1 miljoen maakt het leven een stuk makkelijker! Ik hoor veel mensen roepen ik stop dan met werken. Nou zit ik ziek thuis maar dat zou voor mij geen optie zijn. Ik leg je uit wat ik zou doen en waarom.

Rentenieren? Vergeet dat maar!

Met een miljoen kan je nog niet rentenieren. Je betaalt immers vermogensbelasting dus op dit moment teer je dan zelfs in op je vermogen. Daarnaast valt je inkomen weg als je stopt met werken en je moet dan dus inkomen uit je miljoen halen. Hoe lang hou je dat vol?

Opknappen van het huis

Wij hebben afgelopen maart ons droomhuis kunnen kopen. Met 1 miljoen zou ik ons huis opknappen, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, veranda achter het huis, tuinen laten opknappen en het souterrain verbouwen. Wij hebben dan vier verdiepingen waardoor het huis veel meer waard wordt.  Meer vierkante meters is meer waarde. En een toename van 20% in meters is best rendabel.

Mijn ouders

Mijn ouders hebben nog een kleine hypotheek, ik zou deze voor hen afbetalen. Zij hebben zoveel voor mij en mijn gezin gedaan dat ik wel iets moet terugdoen. En dan stuur ik ze ook lekker op vakantie. Papa wil graag naar Zuid- Afrika dus kan hij daar lekker heen. Mijn moeder zoekt dat niet zo maar goed daar kan ze ook lekker wandelen. Mijn moeder heeft geen enorme wensen of dromen. Misschien een nieuwe fiets. En een jaarlijks weekendje weg met de hele familie.

In gesprek met een adviseur

Joris, mijn man, is zelfstandig dus ik ga in gesprek met een adviseur over zijn pensioen. Hoe bouwen we het op en hoe houden we het buiten ons eigen vermogen? Waarschijnlijk wordt dat een belegging met redelijk wat risico.

Ik koop een pand om te verhuren, zo genereer ik een vast inkomen voor de komende jaren. Een fatsoenlijke woning die ik in kamers of studio’s kan verhuren. Uiteraard als goede huisbaas, met rendabele maar geen idiote huurprijzen.

Aflossen

Ook los ik zo veel mogelijk af van onze hypotheek om de vaste lasten te reduceren. Dan heb je later veel minder nodig om rond te komen. Minder maandlasten betekent dat je ook minder pensioen nodig hebt, je hebt je hypotheek al afgelost dus ons scheelt dat al €1100,- per maand. Wel even uitzoeken hoe het zit met de boetes voor vervroegd aflossen en de inkomstenbelasting!

Sparen!!!

Voor Depp, Joey en Amy (mijn kinderen en nichtje) zet ik een flinke spaarrekening op zodat zij zorgeloos kunnen studeren en met 1 miljoen moet dat goed lukken.challenge Natuurlijk erven de kinderen ook ons huis en gekocht pand wat het ze hopelijk nog meer ruimte geeft. Ik vind het ook heel belangrijk dat de kinderen meer talen leren spreken, dus als ze dat leuk vinden krijgen ze lessen Spaans en Italiaans.

Op normale voet verder

En wij, wij gaan dus gewoon zo door als we nu doen. Wel met een paar mooie reizen en heerlijke diners in ons verschiet, vooral als de kinderen ouder zijn zodat ze de wereld kunnen zien. En misschien een heerlijk huisje in Italië? Of is mijn miljoen al op?

miljoen

Wat zou jij doen met een miljoen?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *