reclames

Waarom zijn er reclames op blogs en websites?

Geplaatst door

Als je blogs leest of op een site zit rond te neuzen kom je vaak reclames tegen. Afgelopen week kreeg ik de vraag weer waarom er nou reclames op Meer Met Mama stonden? Kort samengevat: Door te klikken help je Meer Met Mama.

Opvallende reclames.

Reclames die meteen opvallen zijn; Reclame die je tussen tekst zult vinden, maar ook reclame die als pop-up verschijnen. Ik moet zeggen dat ik me er soms best aan kan storen, maar toch begrijp ik echt wel waarom er reclame geplaatst wordt. Jij ook?

Pop-up reclames.

Dit vind ik persoonlijk de meest vervelende reclame. Een minuscuul klein kruisje om de reclame weg te klikken rechts boven. Natuurlijk gaat het de helft van de tijd fout en kom je op de site van de reclame. Ik vind het zelf voornamelijk vervelend omdat ik op dat moment opzoek ben naar iets of iets aandachtig lees en dan poef reclame. Ik ben de tekst kwijt en kan weer overnieuw beginnen.

Reclame naast of tussen de tekst.

Reclame die naast of tussen tekst staat kan mij zelf persoonlijk niet irriteren. Wekt de reclame niet mijn interesse, dan scroll ik door en lees gewoon lekker verder. Geen punt voor mij dus.

Waarom toch die reclames?

Je zult vaak reclame tegenkomen op het internet over producten waar je naar gezocht hebt. Ik kom vaak reclames tegen van babykleding. Dit komt doordat ik naar babykleding gezocht heb. Dit zal worden opgeslagen waardoor je het steeds weer tegen zult komen. Websites krijgen inkomsten binnen op het moment dat jij op zo’n reclame klikt.

Meer Met Mama en reclames, waarom?

Ook op www.meermetmama.nl zul je reclames tegenkomen. Vaak onder te tekst of in de zijkant. Ik denk dat dit niet vervelend is, je hoeft er niet op te klikken, mocht je wel interesse hebben natuurlijk gewoon doen.

Waarom www.meermetmama.nl met reclame werkt?

Op het moment dat jij op een reclame klikt help je Meer Met Mama als ware, Meer Met Mama genereert hier (kleine) inkomsten mee. Hier wordt jij dus niet slechter van maar wij hopen er wel beter van te worden. Alle beetjes helpen toch?!

Klik ik op reclame?

Ik volg en lees veel blogs. Als ik reclames tegenkom, wat eigenlijk op blog site’s wel gebruikelijk is klik ik er wel eens op ja. Ik weet namelijk dat een artikel niet uit 10 minuten typen ontstaat. De meeste bloggers zijn er erg druk mee. Bloggen niet alleen voor zichzelf, maar ook voor het vermaak, herkenning en bijvoorbeeld tips voor anderen. Dus ja, ik klik weleens op een reclame. Nee ik klik niet altijd en ook niet 100 keer op een dag. Maar zo nu en dan klik ik weleens op een reclame linkje van een andere website.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen uitleggen waarom bloggers gebruik maken van reclame. En natuurlijk, soms is het storend of vervelend, dat weet ik wel. Maar door geen pop ups op www.meermetmama.nl te hebben denk ik dat het best mee valt, toch?

Klik jij weleens op reclame?

3 reacties

  1. Ik heb zelf ook een blog, maar omdat het mijn “hobby” is zet ik er geen reclame op. Ik zou het natuurlijk kunnen doen 🙂 Daar moet ik nog even over nadenken! Maar natuurlijk snap ik het wel van jullie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *