Mediakit van Meer met mama

Een 3e kindje kan best zwaar zijn in het begin!

Geplaatst door

Een 3e kindje, ik dacht het er zo even bij te doen. Merel en Bram schelen 11 maand en dat ging eigenlijk super makkelijk. Helemaal niet zwaarder dan 1 eigenlijk als ik terugkijk. Emma is er nu bij en dat gaat toch wel even iets anders. Soms kan het best zwaar zijn omdat er toch 4 jaar leeftijdsverschil tussen de 2 jongsten zit. Wil je weten waarom? Lees dan verder.

11 maand tussen 2 kindjes.

Merel en Bram zijn beide in 2013 geboren. Merel in januari en Bram in december. Hoewel veel mensen me vertelden dat het zwaar zou worden was het eigenlijk best ”peanuts”. Allebei in de luiers, allebei samen dingen leren, samen spelen, elkaar vermaken. De beste vriendjes en zo af en toe ook elkaars grootste ”vijanden”.

3e kindje

Na 3 jaar toch weer zwanger.

Vlak nadat Bram 3 jaar werd was ik weer zwanger. Bewust kozen wij er voor om voor een 3e kindje te gaan. Het te proberen, want hoewel Merel en Bram er al waren weet je natuurlijk nooit wat er gebeuren kan en zou. Zielsgelukkig waren wij dan ook toen ik zwanger bleek te zijn. Dacht ik toch even dat ik dit ook wel zo even zou doen. I couldn’t be more wrong.

Een 3e kindje is natuurlijk drukker, dat hadden we wel ingecalculeerd. Kan natuurlijk ook niet anders. Maar omdat er zo’n verschil zit in de leeftijden van de oudste 2 en Emma is het toch wat zwaarder dan verwacht.

Waarom een 3e kindje zwaarder is als het leeftijdsverschil groter is dan bij de 2 voorgaande kinderen:

  • omdat je s’ochtends een spitsuur hebt waar je u tegen zegt. Emma de fles, de andere kindjes eten, tandenpoetsen, de kleren aan en naar school lopen.
  • Gelukkig hebben ze dan een continurooster maar Emma besluit altijd de fles te willen als ik weg moet.
  • Omdat de dagen voorbij vliegen en dat toch ergens wel heel erg zonde is. Iets met te weinig tijd en te veel moeten en willen doen.
  • De oudste 2 nog steeds de aandacht nodig hebben die ze verdienen en je de aandacht nu meer verdelen moet.
  • Een dutje? Ver van mijn bed show! Wat dacht je van de was? Het huishouden? De boodschappen.
  • Je omgeving ziet dat het prima gaat zo en soms verwacht dat je overal bij kan zijn.
  • Slapeloze nachten je nog meer opbreken.
  • Je politieagent mag spelen en tegelijkertijd aan het voeden bent.
  • Het genieten er door het drukke leven wel eens bij in schiet
  • Je af en toe snakt naar tijd met je partner alleen, maar waar breng je 3 kinderen tegelijkertijd onder? Heel fijn hadden wij afgelopen week een dagje alleen. Dan waardeer je dat des te meer.

Zonder mijn lieve ouders en schoonouders zouden we het nog een stuk zwaarder hebben hoor. Dus eigenlijk mag ik niet klagen. Maar toch doe ik het even. Gewoon omdat het kan.

 

Zielsgelukkig.

Ondanks dat het soms zwaar is en uitputtend zijn wij zielsgelukkig met Emma. Zouden we haar voor geen goud willen missen en zouden we het zo over doen.

 

Hoe ervaar jij het moederschap?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *