feestdagen

Waarom de feestdagen dit jaar voor mij anders zijn

Geplaatst door

2018 is in vele opzichten een ander jaar dan voorheen. Dit jaar kent bij mij vooral veel hoogtepunten. In februari ben ik begonnen met mijn baan als administratief medewerker. In de zomer ben ik naar Italië geweest. In november heb ik mijn eigen gedichtenbundel Jij uitgebracht en komend weekend ga ik met twee vrienden naar Oostenrijk. 2018 heeft er ook voor gezorgd dat ik over dingen ga nadenken. Dat is waarom de feestdagen dit jaar voor mij anders zijn. 

Nadenken over vriendschappen

Dit jaar stond voor mij ook in het teken van relaties. Samen met mijn coach ben ik gaan werken aan het onderhouden van vriendschappen en hoe ik initiatief kan tonen. Dat heeft geresulteerd in een aantal afspraken. Sommigen waren afgrijselijk en bij anderen heb ik mij kostelijk vermaakt. Als je maar iets te vertellen hebt, is mijn nieuwe motto. Dat is de ene kant van het verhaal. De andere kant is het onder de loep nemen van vriendschappen die ‘lopende’ zijn. Daar heb ik echter in geschrapt. Zo ben ik niet geweest op verjaardagen en heb ik verder niets van mij laten weten. Doodgebloed. Dat is enige woord dat hierbij aansluit. 

Feestdagen: nieuwe plannen

In de vrienden die ik heb, wil ik meer tijd investeren. Ik heb een leuk clubje waar ik mee omga. Bij hen vermaak ik mij veel beter. Daarom heb ik voor de feestdagen nieuwe plannen gemaakt. Met een groepje ga ik op locatie gourmetten. Hartstikke leuk en gezellig. Het is misschien even wat werk qua voorbereiding, maar met zijn allen ben je zo klaar. Dit is het eerste jaar dat ik de kerst op deze manier ga vieren. Dat vind ik dan ook wennen. Ik ben iemand die houdt van tradities. Maar misschien is het na bijna 23 jaar de tijd om eigen tradities in te stellen. 

Spanningen

De nieuwe plannen brengen ook andere ideeën met zich mee. Denk hierbij aan andere gedachten, maar ook spanningen. Wat zouden de andere mensen doen en hoe ziet straks mijn verjaardag eruit? Ja, ja. Mijn verjaardag is ook nog in deze decembermaand. Bij elkaar is het een tijd waar ik mijn vraagtekens bij kan zetten. Het klinkt wellicht een beetje zeurderig, maar ik maak mij lichtelijk zorgen over hoe het nu verder moet. Gelukkig lach ik en laat de feestdagen eerst maar eens voorbij zijn. We gaan volgend jaar wel verder met zorgen. 

feestdagen

Ben jij wel eens keihard geweest in vriendschappen? 
Ook vlak voor de feestdagen?
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *