flesjes voor baby's

Flesjes voor baby’s en voeding voor baby’s.

Geplaatst door

Borstvoeding of flesvoeding? Het is soms nogal een dingetje.. Er zijn vrouwen die vinden dat borstvoeding een echte must is en er zijn vrouwen die er niet zo erg aan tillen.. Ik zelf hoor bij de laatste groep. Maar of je nou flesvoeding of borstvoeding geeft, flesjes voor baby’s zijn altijd handig om te hebben. Ook als je borstvoeding geeft en kolft.

Ik til niet zo zwaar aan borst of flesvoeding

Oke, alle specialisten zeggen dat borstvoeding het beste is. Het zorgt ook voor een goede band met je kind. Zal allemaal zeker waar zijn. Maar wat nou als borstvoeding niet kan of mag? Ben je dan meteen een slechte moeder? Ik vind absoluut van niet. Al zijn er zeker vrouwen die mij nu voor gek verklaren.

Bij Merel heb ik borstvoeding gegeven, even dan. Half om half, de ene voeding borstvoeding en de andere fles. Waarom? Omdat er niet genoeg voeding was. O en een kindje met spruw, geloof me niet prettig. Om over een borstontsteking nog maar te zwijgen.. Op alleen flesvoeding deed Merel het een stuk beter.

flesjes voor baby's

Bij Bram ben ik er niet eens aan begonnen. En weet je? Ik vond het heerlijk. Ja heel egoïstisch zullen sommige mensen dit vinden. Maar weet je? Ook Mark kon Bram zo voeden, iets wat hij erg fijn vond. En ik moet bekennen, ik vond het heerlijk dat Mark er s’nachts ook uit ging.

En bij Emma ben ik ook meteen met de fles begonnen, dit omdat het me bij Bram zo goed beviel en ik het ook niet helemaal zag zitten met nog 2 kinderen in huis die ook aandacht nodig hebben, de fles is dan net even wat makkelijker. Ze heeft ook echt flesvoeding nodig want het is een hongerige baby. Ja je leest het goed, Emma heeft ook speciale voeding voor hongerige baby’s.

 

Flesjes voor baby’s in allerlei soorten en maten.

Flesjes voor baby’s zijn er in allerlei soorten en maten. Dat wist ik al wel. Ik heb al aardig wat flesjes ingeslagen.

Ik kreeg er wat van Avent bij de gratis babydozen, bij bol.com hebben ze er een leuk starterspakket van. En ook diverse kolfapparaten.

Maar mijn favoriet is toch echt wel Difrax. Difrax, ook met leuk starterspakket, heeft kleine compacte flesjes voor de eerste tijd. De flesjes hebben een prettige vorm om vast te houden en de ‘lucht’ kan ontsnappen zodat je baby minder last heeft van krampjes.

Ook heeft Difrax een kolfapparaat waar de S-flesje op kunnen. En ken je de 1-2-3 speen al? Ideaal voor als je kindje te snel in slaap valt tijdens het voeden..flesjes voor baby's

En de fles die je baby zelf kan vasthouden als je baby groot genoeg is.

Kolven met een 2e hands apparaat? Let dan goed op!!

Een kolfapparaat is beter om nieuw aan te schaffen. Dit in verband met besmettingsgevaar. Mocht je toch een 2e hands kolfapparaat willen gebruiken check dan wel of het een kolf met gesloten motor is. Bij een open motor kan besmetting gebeuren. Met een gesloten systeem rond de motor komt melk niet in contact met het apparaat. Dit is veiliger.

Wat doe of deed jij? Borstvoeding? Flesvoeding? En wat voor een flesje voor baby’s?

Wat doe of deed jij? Was jij echt van de borstvoeding? Lukte het? Kan me voorstellen dat het erg prettig kan zijn als het goed loopt.

En als je flesvoeding gaf of borstvoeding en de kolf gebruikte, wat voor een soort flesjes voor baby’s gebruikte jij?

Ik hoor jullie verhalen graag.

16 reacties

  1. Ik ben nog in afwachting van ons meisje. Maar we hebben voor nu al de difrax S flessen aangeschaft. In mijn omgeving hoorde ik daar hele goede verhalen over, vandaar.

  2. Super fijn artikel, een artikel dat heel inspirerend kan zijn voor mama’s in spé of die net mama geworden zijn. Altijd leuk om tips van een andere mama te krijgen.

  3. Ik gaf zo’n 10 maanden borstvoeding. Was wel intensief, maar ben blij dat ik het heb gedaan (en dat het lukte). Daarnaast ook wel eens gekolfd en daarbij had/heb ik alles van Philips Avent, waar ik erg tevreden mee was.

  4. Bij de eerste kwam de borstvoeding moeizaam opgang en lukte alleen met een tepelhoedje en dat heb ik 3 maanden volgehouden. De tweede ging makkelijker en daar heb ik 5 maanden borstvoeding gegeven. Alleen wilde zij daarna maar moeilijk aan de fles…

  5. Heel herkenbaar! Ik ben heel enthousiast begonnen met borstvoeding, maar ben niet van plan dat nog eens te herhalen. Idd spruw, borstontsteking! De flessen van Avent gebruik ik hier nog steeds! Heel fijn!

  6. Hier telkens borstvoeding gegeven, maar nooit lang. Na enkele maanden al op flesjes, omdat dit in ons ‘huidige drukke leven’ gewoon praktischer is. Ik heb trouwens een hekel aan ‘hyper-pro-borstvoedingsgedoe’. Om nog maar te zwijgen over mama’s die er niet mee kunnen/willen ophouden na jaaaren.

  7. De oudste twee gaf ik een paar weken/maandjes borstvoeding, de jongste wel heel lang (en dat terwijl ik de laatste keer eigenlijk het liefst snel wilde overstappen op de fles haha). Er is volgens mij geen verkeerde keus. Een gestreste moeder die liever geen borstvoeding wilde geven, maar het doet uit plichtsgevoel is ook niet goed voor het kindje (denk ik dan). En soms kan het idd niet.
    Flessen eigenlijk altijd Difrax, die S-fles. Kolven heb ik bijna niet gedaan, ellende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *