Koningsspelen 2018

Vandaag op veel scholen! De koningsspelen 2018!

Geplaatst door

Vandaag zullen op veel scholen de koningsspelen plaatsvinden. Ook de school van Merel en Bram doet mee aan de Koningsspelen 2018. Weken hebben ze zich er op verheugt. De Koningsdans is hier bijna elke avond geoefend en vandaag is het dan eindelijk zover. Maar wat zijn de Koningsspelen dan precies?

De Koningsspelen en hoe het begon

De Koningsspelen zijn bedacht door Richard Krajicek, toen Koning Willem Alexander op 30 april 2013 werd ingehuldigd zat hij in het Nationaal Comité inhuldiging. Sindsdien komen de Koningsspelen elk jaar weer terug op de laatste vrijdag vooraf aan Koningsdag. Alleen volgend jaar (2019) zal hier van worden afgeweken. Dit in verband met Goede Vrijdag. De Koningsspelen zullen dan een week eerder gevierd worden op vrijdag 12 april 2019.

Een sportief en actief feest

De Koningsspelen zijn een sportief en actief feest dat bijdraagt aan verbondenheid. Het is een feest voor basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribische gedeelte van het Koninkrijk.

Gek op kortingen? Dan wil je DIT artikel zeker lezen.

Samen ontbijten

Tijdens de vrijdag van de Koningsspelen zullen de kinderen eerst gezamenlijk ontbijten op school. Jumbo verzorgt voor de zesde keer het Koningsontbijt. Samen gezellig ontbijten dat is toch super leuk?! Dit jaar is het Koningsontbijt voor de eerste keer samengesteld door en voor kinderen. Het pakket is zo samengesteld dat het ook dit jaar weer in richtlijnen van de Schijf van Vijf volgens het Voedingscentrum ligt.

Koningsspelen 2018

De terugkomende onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. Dit om de boodschap aan kinderen én ouders mee te geven hoe belangrijk gezond ontbijten en bewegen wel niet is. Door het goede ontbijt hebben de kinderen genoeg energie voor de sportdag van de Koningsspelen. Dit is een vrije keuze van de school en gemeenten. Door de Koningssportdag wil de organisatie duidelijk maken dat het erg belangrijk is voor elk kind om elke dag minimaal een uur actief te bewegen.
Ook dit jaar is er weer een Koningsdans en hier zullen de kinderen dan ook aan mee doen. Dit jaar is gekozen voor de Fitlala van kinderen voor kinderen

De Koningsspelen worden ook dit jaar georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.

Doet jouw kindje mee aan de Koningsspelen 2018?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *