Van een meidenfeestje naar de 15 dingen die niemand vraagt-tag…

Geplaatst door

Afgelopen weekend vroeg een vriendin mijn hulp met het verzinnen van een meidenfeestje voor een meisje van negen. Het is een superlief meisje, maar ze begint hier en daar puberachtige trekjes te krijgen en dat is helemaal nieuw in onze vriendenkring… Pubers hebben we nog niet mee te maken gehad en dus was het verzinnen van een leuk kinderfeestje waanzinnig ingewikkeld…

Te saai

De dingen die we bedachten voor het meidenfeestje werden aan de lopende band afgekeurd met opmerkingen als “te saai”, “nee hoor, dat hebben we al zó vaak gedaan!”, “Ik ben toch geen baby meer?!”, enz. enz. En terwijl ons de moed langzaam in de schoenen begon te zakken, moest ik denken aan een boek dat ik met m’n vriendinnetjes in groep acht, zélf heb gemaakt.

“Het onsboek”

Als meisje van tien of elf jaar vond ik samen met mijn vriendinnetjes ook alles saai of voor baby’s, we wilden groot zijn en luisterden dus geen cd’s meer zoals in de jaren daarvoor. Nee hoor, wij luisterden heel volwassen naar de radio. En omdat al ons speelgoed kinderachtig was geworden, buitenspelen niet meisjesachtig genoeg was en we al onze boeken al uitgelezen hadden, bloeide daar het idee op om samen een boek te maken over het meest interessante onderwerp dat wij op die leeftijd konden verzinnen.

Een boek over onszelf!

Eigenlijk was het een soort dagboek waarin we om de beurt aan elkaar vragen mochten stellen. Rare vragen, leuke vragen, moeilijke vragen, persoonlijke vragen, eigenlijk alles wat we maar wilden weten. En leuk dat we dat vonden!!! Ook leuk voor een meidenfeestje.

Van een meidenfeestje naar de 15 dingen die niemand vraagt- tag

En zo was het idee voor een meidenfeestje geboren, vriendin, ik en de jarige jet schreven ons suf, 100 vragen ieder op een eigen papiertje dat twee keer dubbelgevouwen werd. Ieder meisje krijgt aan het begin van het feestje een boek met harde kaft en die kaft gaan ze eerst mooi versieren. Vervolgens trek je een vraag en beantwoord je die vraag in het boek dat je op dat moment hebt. Onze jarige jet is super-enthousiast, ik ben benieuwd hoe het feestje ontvangen gaat worden…

Honderd vragen verzinnen is best nog lastig kan ik je vertellen en zo kwamen m’n vriendin en ik op het wereld wijde web langs de “15 dingen die niemand vraagt – tag”. En omdat ik er zo van heb genoten én omdat ik ineens weer weet hoe leuk ik het als jong meisje vond om al die vragen te beantwoorden, zal ik hier nu voor jullie die 15 vragen beantwoorden! 😊

15 dingen die niemand vraagt – tag

 1. Slaap je met de deuren van je kledingkast open of dicht?
  Als je het mij vraagt dicht, ik doe altijd netjes alle kastdeuren dicht, maar manlief denkt daar anders over… Hij laat eigenlijk vrijwel alle deuren overal openstaan, dus als hij nadat ik naar bed ben gegaan nog iets uit zijn kast heeft gehaald… Dan slaap ik dus met de deuren van de kledingkast open…
 2. Neem je mini-flesjes shampoo enzo mee uit hotels?
  Absoluut wel! Love it!
 3. Heb je ooit een straatnaam bord gepikt?
  Nee, rare vraag vind ik dit eigenlijk best wel… Wie heeft ooit een straatnaambord gepikt? En wáárom?!!
 4. Gebruik je to-do lijstjes?
  Ja. Voor. Alles!!! Wat ik moet doen op een dag, wat ik moet doen in een week, ideeën om over te schrijven, inpaklijsten, boodschappenlijsten, menulijsten, ik maak overal lijstjes van!
 5. Heb je sproeten?
  Nee
 6. Heb je ooit in de bosjes geplast?
  Ja, wie niet?
 7. Hoe groot is je bed?
  1.80 – 2.05 m
 8. Ben je lui?
  Over het algemeen niet, maar als het mooi weer is en ik zit buiten, dan kan ik me soms ineens nergens meer toe zetten…. Dus ik noem het altijd mooi-weer-luiheid
 9. Is er iets waar je je nu aan irriteert?
  Ja, jeugdzorg op een aantal punten en de leerplichtwet… Maar dat is allebei te lang en ingewikkeld om even hier uit te leggen… 😉
 10. Kauw je op pennen en potloden?
  Nee, als kind deed ik dat wel…
 11. Heb je bij de padvinders gezeten toen je klein was?
  Nee dat had je niet in ons dorp, erg jammer!
 12. Kijk je nog wel eens naar tekenfilms?
  Ik wilde eigenlijk nee antwoorden, maar tegenwoordig kijk ik mee naar Nijntje en dat is ook een tekenfilm toch?
 13. Tel je de treden als je de trap op loopt?
  Ja, altijd!
 14. Dans je wel eens als er geen muziek te horen is?
  Natuurlijk! 😊
 15. Weet je hoe je het oliepeil van je auto moet checken?
  Ik denk het wel… Toch?!!

Vragen beantwoorden

Ja hoor, ook nu vond ik het leuk om te doen… 😊 Dit zijn mijn antwoorden. Zelf ben ik heel benieuwd hoe het feestje volgend weekend gaat zijn en wat de meiden ervan vinden! Ook hun antwoorden op de vragen zal mij erg benieuwen. Welke muziek luister je, wat wil je later worden, welke kleur zou je je muur schilderen als je zelf mocht kiezen en wat zou je op je verjaardag willen eten? Zullen de antwoorden met de jaren veranderen? Maar het uit in welke generatie je geboren bent? Of zijn meisjes meisjes en blijft het een beetje gelijk?

Heb je ooit een straatnaam bord gepikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *