fuerteventura met kinderen

Vakantietip: Fuerteventura met kinderen

Vakantie & Uitjes By sep 05, 2018 No Comments

De Canarische Eilanden, wie kent ze niet? Ik ben er aan verkocht en zou het liefst elke vakantie die we boeken naar een Canarisch Eiland gaan. Op vakantie gaan naar de Canarische Eilanden is echt even helemaal weg! Fuerteventura met kinderen is ook erg leuk! Er is van alles te doen en het hele gezin kan zich hier prima vermaken. Ook in het najaar is dit echt een tip!

Mooi weer

Als we op vakantie gaan willen we ook een beetje mooi weer hebben toch? Dan zit je op een Canarisch Eiland zoals Fuerteventura helemaal goed. Op dit Spaanse eiland is het eigenlijk bijna altijd mooi weer met temperaturen rond de 25 graden. Is toch heerlijk?! In de herfst er nog even tussen uit? Dat kan hier prima.

Fuerteventura met kinderen is een paradijs op aardeFuenteventura met kinderen

Het weer is er dus bijna altijd goed, maar voor kinderen is dit een paradijsje op aarde hoor! Je kunt genieten van zon, zee en strand, maar ook zijn er verschillende leuke kinderexcursies en activiteiten op Fuerteventura. Oasis Park is bijvoorbeeld echt een aanrader om naar toe te gaan met de kids. In Oasis Park kun je mee doen aan een kameelsafari of een bezoekje brengen aan de andere wilde dieren. Ook kun je met een safaritruck naar de botanische tuin gebracht worden.

Een dunbevolkt eiland

Tenerife en Gran Canaria zijn de grootste Canarische Eilanden, daarna volgt Fuerteventura. Fuerteventura is het dunst bevolkt van alle Canarische Eilanden. Met kinderen is dit dus helemaal ideaal. Er zijn in het noorden van Fuerteventura prachtige woestijnlandschappen en in het zuiden van het eiland vind je er zandstranden. In vergelijking met bijvoorbeeld Gran Canaria is Fuerteventura rustig, maar toch is Fuerteventura een eiland dat prima geschikt is voor ouders met (jonge) kinderen.

Een toeristische vakantie op Fuerteventura met kinderen is zeker mogelijk, dit eiland is te verdelen in twee regio’s met toerisme. In het noorden vind je de badplaats Correlejo en langs de zuidkust vind je toeristische plaatsjes als Morro Jable, Costa Calma en Jandía.

Playa Sotavento

Lekker spelen en relaxen op het strand kan hier prima. Hier zijn mooie fijne zandstranden te vinden, ik kan je Playa Sotavento aanraden! Het is een strand waar in elk seizoen een (rustig) plekje te vinden is. Het water is ontzettend helder en je kunt er zelfs snorkelen en duiken met kinderen. Ook kun je paardrijden op de stranden, ideaal voor paardenmeisjes.

Corralejo

Correlejo is een leuke badplaats in het noorden en staat bekend om het lange strand van zo’n 11 km. Hier vind je een gezellige boulevard met allerlei barretjes en restaurantjes waar je na of tijdens een bezoekje aan het strand lekker wat kunt eten en of drinken. Ook ligt het Baku Aquapark in het noorden mocht je nog wat hoge glijbanen af willen gaan. Ook een mooie wandeling of in alle rust een zandkasteel bouwen kan prima in Corralejo, de duinen zijn fantastisch. Je krijgt het gevoel in de woestijn te zijn, dit gebied is trouwens beschermd gebied. Ook is het strand van Corralejo een mooi en tevens veilig zandstrand dat uitermate geschikt is voor kindjes. Het fijne is dat de zee erg geleidelijk afloopt. Ook de haven is mooi om te bezoeken en te bekijken.

fuerteventura met kinderen

Tip:

Visjes bekijken is fantastisch! Dit mag zeker niet ontbreken op een vakantie op Fuerteventura met kinderen. Vanaf Corralejo kun je naar Los Lobos (een klein vulkanisch eilandje) varen. Dit eilandje ligt op ongeveer 3 km afstand van de kust van Fuerteventura. Met een glasbodemboot maak je dit tripje helemaal af, je kind(eren) zullen genieten van al het moois dat de zee ze te bieden heeft.

Leuke markten op Fuerteventura

Het is erg leuk om één (of meerdere) van de markten op Fuerteventura te bezoeken. Ook voor kinderen is dit vaak erg leuk. Hieronder licht ik een aantal markten uit:

De ambachtsproductenmarkt in Corralejo

Deze markt kun je elke maandag en vrijdag bezoeken. De markt begint om 09.00 uur en zal duren tot 14.00 uur. Deze markt is de grootste markt van het eiland, op de maandag komt voornamelijk de lokale bevolking hier boodschappen doen, maar dat betekent niet dat je minder welkom bent. Hier kun je verse producten vinden maar ook bijvoorbeeld souvenirtjes of sieraden.

fuerteventura met kinderen

Costa Calma, de Afrikaanse ambachtmarkt

Deze markt wordt ook wel de Afrikaanse markt genoemd in Costa Calma. Dit komt doordat er eigenlijk alleen maar verkopers van Afrikaanse komaf zijn, op een enkeling na dan. Hier kun je geen eten vinden. Wel veel namaak en handgemaakte ambachtsproducten.

fuerteventura met kinderen

Lokale producten markt in Puerto del Rosario

Een bourgondier en gek op eten? Dan is dit de plek voor jou! Hier kun je heel wat lekkere en verse producten vinden. Het is een soort van boerenmarkt die plaatsvindt op zaterdag tussen 09.00 uur en 14.00 uur. Hier worden lokale producten op een heerlijke manier voor je gemaakt en bereid.

Aanvullende informatie

Reisduur: Vanaf Schiphol naar de vluchthaven op Fuerteventura (Puerto del Rosaria) is het zo om en nabij 4,5 uur vliegen. Oke, is iets verder dan een Mallorca, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat de kinderen iets te doen hebben in het vliegtuig. Neem kleurboekjes, tablets oid mee waar ze zich mee kunnen vermaken. Ook is het goed om oordopjes of snoep waar goed op gekauwd moet worden mee te nemen om te gebruiken tijdens het stijgen en dalen.

Taal: De taal de gesproken wordt op Fuerteventura is Spaans.

Munteenheid: Op Fuerteventura kun je gewoon met de Euro betalen. Ook kun je bij veel winkeltjes gewoon met de pin betalen en er zijn genoeg pinautomaten op het eiland te vinden.

Tijdsverschil: Het tijdsverschil met Nederland bedraagt 1 uur. Het is op Fuerteventura 1 uur vroeger dan dat het in Nederland is.

Visum: Je hebt geen Visum nodig om naar Fuerteventura te gaan. Wel hebben alle reizigers een eigen reisdocument nodig. Ga je op vakantie naar Fuerteventura met kinderen, dan hebben ook je kinderen een eigen ID kaart of paspoort nodig.

Vaccinaties: Om af te reizen naar Fuerteventura hoef je je niet eerst in te laten enten. Er zijn dus geen aanbevolen vaccinaties.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.