foto

Terug in de tijd, een foto van mezelf als kind en mijn historie

Geplaatst door

Op deze foto ben ik denk ik een jaar of 6. Tijdens de balletles was er een student van de kunstacademie die foto’s maakte van ons klasje voor zijn afstuderen. Hij benaderde mijn moeder of hij mij mocht fotograferen bij ons thuis. Ik geloof dat dat was omdat ik zo donker ben en dus een groot contrast was voor de zwart/wit foto’s. Deze foto is bij ons thuis gemaakt, we kregen een hele reportage, ik moest lachen, huilen, boos kijken en deze foto is eigenlijk niets. Mijn gezicht neutraal. Zelf vind ik het een mooie foto.

Hier ben ik opgegroeid

Wij woonden toen in Maarssen-Broek. Op driejarige leeftijd verhuisden wij van Wijchen daarheen. Dat was voor ons toen een super leuke plek om te wonen. Veel kinderen van dezelfde leeftijd, veel vriendjes op straat. We hadden een mooie grote achtertuin waarin we eigenlijk de hele dag rond renden. Mijn moeder paste op, op kinderen uit de buurt. Het was altijd reuze gezellig en druk bij ons thuis. Toen ik acht was zijn we verhuisd naar Hilversum vanwege het werk van mijn vader. Een hele andere school en omgeving ten opzichte van waar we eerst woonden. Een plek waar mijn moeder al snel weg wilde. Anderhalf jaar later vertrokken we toen ook naar Nijmegen. Terug naar waar we vandaan kwamen.

Nijmegen, de stad die bij mij hoort.

Ik woon nog steeds in Nijmegen, met heel erg veel plezier. En onze kindjes groeien hier op. Nijmegen heeft alles. De ruimte aan de randen van de stad, de groene gebieden. De prachtige omgeving van Groesbeek en Berg en Dal. Duitsland is om de hoek, binnen tien minuten waan je je op vakantie. Regelmatig gaan wij een schnitzel eten. Nijmegen heeft een prachtig mooi oud centrum met veel historie en mooie panden. Het is een bourgondische stad waar je heerlijk kan eten en drinken. Hartelijke mensen en er is altijd wat te doen. We hebben de vierdaagse en zomerfeesten, grote concerten in het Goffertpark. Heel veel festivals met vooral eten en drinken in de hoofdrol. Nijmegen is een groot dorp waar iedereen elkaar kent en waar ik echt thuis ben. Nee, wij gaan hier niet meer weg hoor.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *