Tags en Bloghops – De rotklusjes van het ouderschap tag.

Geplaatst door

Bloggers zijn er dol op en niet bloggers weten waarschijnlijk vaak niet eens wat het is, tags en bloghops. Als je net als ik al langere tijd verschillende blogs leest, zul je het al vaker dan eens zijn tegengekomen. De ene na de andere tag heb ik in de afgelopen jaren voorbij zien komen, van icecream tag tot de loedermoeder tag en van 20 vragen tag tot de 100 vragen die niemand ooit aan je stelt tag en zo kun je nog wel even doorgaan. De bloghops vond ik vooral in het najaar van 2017 enorm aanwezig. Misschien lag het aan mij en kwam ik op juist die blogs die meededen aan de bloghops? De vtechbloghop, de oudejaarsbloghop, de nieuwjaarsbloghop. Ken jij De rotklusjes van het ouderschap tag al?

Wat is een tag? Wat is een bloghop? 

Een tag is eigenlijk niet meer dan een vragenlijst die je invult en na het invullen tag je een andere blogger die na jou dan ook dezelfde vragenlijst in ‘moet’ invullen op zijn of haar blog. Tags worden meestal ook verzonnen door bloggers, zelf vullen ze de tag dan als eerste in en taggen daarna meteen ook een aantal andere bloggers.

Een bloghop is iets anders, een actie waaraan verschillende bloggers meedoen die dan naar elkaar doorlinken. Bijv de eindejaarsbloghop, 31 bloggers maakten allemaal op dezelfde dag een blog met daarin aan het eind een winactie. En één voor één verwezen ze naar elkaar door, een soort bloggersketting met allemaal een winactie. Op een heel leuke manier leer je nieuwe blogs kennen die je nog nooit gelezen had, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een hele hop doorgeklikt heb…

De rotklusjes van het ouderschap – tag


Deze tag is bedacht en begonnen door  www.aukjeswereld.nl

Een tag die me de laatste dagen opviel, was deze. Rotklusjes van het ouderschap, de titel prikkelde me… Rotklusjes? Als er had gestaan de rotklusjes in het huishouden had ik je zonder nadenken een hele waslijst kunnen geven. Er zijn maar weinig huishoudelijke taken waar ik van geniet. Maar het ouderschap? Zijn er in het ouderschap rotklusjes? En als die er al zijn, zou ik dat dan hardop zeggen? Durf ik na jaren hunkeren naar een baby, liters tranen omdat wij geen kinderen hadden en zoveel dankbaarheid en genot dat we nu eindelijk ouders zijn, toe te geven dat ik ook dingen niet leuk vind?

De vragen op een rijtje…

  1. Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
  2. En de teennagels?
  3. Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
  4. Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
  5. Wie verschoont de vieze luiers?
  6. Wie staat er ‘snachts op als je kind wakker wordt?
  7. Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
  8. Wie regelt de oppas als jullie een avondje uitgaan?

Ik neem de vragen één voor één door…

Lees je mee? Ik vertel graag wat meer over mezelf!

1.Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Ja, hoe vaak doe ik dat eigenlijk? Toen ons jongste meisje bij ons kwam was ze nog zo’n klein baby’tje dat ik het écht eng vond om haar nageltjes te vijlen. Wij vielen min of meer in het ouderschap van een baby, geen zwangerschapscursus of voorbereiding op deze jonge leeftijd, ik dacht dat ons dat nooit meer zou gebeuren! En toen zaten we daar ineens met zo’n heel klein meisje mét te lange nageltjes. Op zich zou het me niet zo heel erg uitmaken, maar ze haalde haar gezicht open en dat vond ik enorm zielig…Die nageltjes moesten eraf, dus ik ging naar You Tube en daar hebben ze mij geleerg hoe ik de nageltjes korter kon maken. Erg spannend, maar het is gelukt!!! In de periode daarna vond ik eigenlijk telkens dat de nageltjes alweer veel te snel te lang waren, niet omdat ik het een rotklus vind, maar simpel omdat ik het heel eng vind!
Maar goed, inmiddels knippen we met een knippertje zo eens in de twee weken denk ik? Gewoon als het weer eens nodig is…

2.En de teenagels?

Eigenlijk controleer ik die altijd meteen als ik de vingernageltjes ook doe. Soms knip ik dan wel en soms niet, maar hoe vaak precies heb ik eerlijk gezegd nog nooit bij stilgestaan.
De nagels van onze grote kind hoeven overigens niet geknipt, hij is namelijk een enorme nagelbijter… Zo erg dat hij ook zijn teennagels bijt!! :S Mocht iemand nog tips hebben tegen nagelbijten, hou ik me enorm aanbevolen!

3.Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Het ledikantje van onze jongste verschoon ik iedere week en de hoogslaper van onze oudste verschoon ik samen met hem één keer per twee weken. Ons eigen bed doe ik ook één keer per twee weken, geen idee eigenlijk of dat vaak of niet vaak is…? Nooit over nagedacht hoe vaak andere mensen hun bed verschonen!! Een rotklusje? Tja die hoogslaper daar klim ik niet bovenop, dus daar is hij zelf de klos! De hoezen doe ik nog wel om dekbed en kussen, maar onderlaken en opmaken doet hij sinds de komst van de hoogslaper zelf…

4.Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Van onze baby moest ik toen ze nog écht baby was, bijna dagelijks haar oren schoonmaken en ook nu moet dat nog best vaak. Eigenlijk doe ik het wanneer het nodig is, ik ga niet voor niks in haar oortjes met wattenstaafjes, dus meestal doe ik het met een nat washandje en als dat niet lukt en het is écht vies, gebruik ik nog wel eens een babywattenstaafje, maar liever niet.
Van onze grote pleegzoon maak ik zijn oren niet meer schoon, ik meld het wel altijd even als ze vies zijn en hij maakt ze dan zelf schoon. Meestal met een tissue en als dat niet volstaat met een nat washandje…

5.Wie verschoont de vieze luiers?

Meestal doe ik dat, vooral omdat ik overdag meestal thuis ben en ook in het weekend ruik ik het sneller, heb ik sneller door dat de luier vervangen moet worden… Maar als ik manlief vraag of hij het wil doen, draait hij zijn hand er niet voor om! Dus geen klachten van mij! 😉

6.Wie staat er ‘snachts op als je kind wakker wordt?

De eerste maanden altijd ik en op een gegeven moment ging dat wel irriteren. Niet omdat ik het niet graag deed, maar Erik merkte het niet eens als er midden in de nacht een bed verschoond moest worden of ik uren op zat met een klaar wakkere baby. Ergens in de vierde of vijfde maand van ons kleine wondertje hebben we daar een pittig gesprek over gehad! Tijdens dat gesprek ontdekte ik dat het geen onwil was, hij wordt er gewoon écht niet wakker van! En hoe enorm ik me dat niet kan voorstellen, het is zo… Dus sindsdien doe ik nog steeds de meeste nachtelijke activiteiten, maar als ik een keer écht geen puf heb, maak ik Erik wakker en springt hij uit ben!

7.Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Ook hier ben ik de gelukkige, maar eerlijk gezegd begrijp ik deze vraag niet in de tag van rotklusjes. Tot nu toe kan ik me er nog enigszins in vinden dat je nagels knippen, luiers verschonen en middenin je REMslaap je bed uit moeten, rotklusjes zou noemen. Maar naar het consultatiebureau? Dat vind ik altijd een gezellig uitje! Kopje koffie en kletsen met andere moeders, even alle aandacht voor alle dingen die je dwars zitten of waar je tegenaan loopt. Je baby/kindje speelt een beetje of zit gezellig op schoot en ach die prikjes daar heeft ze ook nooit heel veel last van gehad…. Groot voordeel vond ik altijd dat ze bij thuiskomst gegarandeerd uren achter elkaar sliep na de prikjes! Heerlijk! Hahahaha!

8.Wie regelt de oppas als jullie een avondje uitgaan?

Oppas regelen doe ik én een avondje uitgaan regel ik ook. Stel Erik zou een avondje uit regelen, dan zou hij verwacht ik ook de oppas wel regelen, maar dat zit gewoon niet in hem. Hij geniet enorm van samen naar de bios, uit eten, avondje theater of in de zomer een picknick aan het water hier in de buurt, maar het zelf regelen zou niet eens in hem opkomen! Hij regels meer de weekend dingen als een dagje zeilen met het hele gezin! Maar oppas regelen, dat doe ik dus! Ook geen rotklusje, meestal is het in twee appjes wel geregeld!

Rotklusjes?

En nu zou ik dus dan iemand moeten taggen om deze tag ook te doen. Helaas ben ik op dit moment nog té nieuw in blogwereld om al andere bloggers te kennen, taggen gaat me dus niet lukken. Maar ik vond het eigenlijk wel leuk om op deze manier iets meer over mezelf te vertellen aan jullie, maar ook om er zelf eens wat meer over na te denken. Want wát zijn voor mij eigenlijk de rotklusjes aan het ouderschap? En ik heb erover nagedacht en behalve dat ik als ik m’n huis net zo schoon zou willen hebben als voor we kindjes kregen, ik de héle dag (ik maak geen grapje!!) aan het schoonmaken zou zijn, kan ik niet écht een rotklusje aan ouderschap verzinnen… En dat is natuurlijk iets om heel blij mee te zijn! En tja, eerlijk is eerlijk wij zijn natuurlijk nog maar zo’n drie/vier jaar onderweg… Wie weet hoe ik er over vijf jaar in sta.

Wat vind jij de rotklusjes van het ouderschap?
Zou het leuk zijn als ik een pleegzorgtag zou beginnen/verzinnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *