bucketlist

Superhip: een bucketlist ja of nee?!

Geplaatst door

Het is superhip en iedereen lijkt er de laatste tijd één te hebben, een bucketlist. Letterlijk vertaald is het een emmerlijst en het werd eigenlijk echt bekend na de film “The Bucketlist” in 2007.(Aanrader!!!) Mocht iemand het nog niet weten, het is een lijst die je voor jezelf maakt met dingen die je voor je écht nog graag zou willen doen in je leven. Kleine dingen, maar vaak staan er ook hele grote dingen op. Denk hierbij aan grote reizen, dure verlangens of levenswensen zoals trouwen en het krijgen van een baby.

Van Amerika naar Nederland

Overgewaaid vanuit Amerika, zie je in Nederland ook steeds meer mensen die een bucketlist hebben. Zelf heb ik er nog nooit een gemaakt. De laatste tijd merk ik dat ik het eigenlijk best leuk zou vinden. Misschien dat het nooit hebben gemaakt van een bucketlist te maken heeft met mijn angst dat de twee belangrijkste dingen die ik erop zou zetten, nooit zouden gebeuren? Als ik tien jaar geleden een bucketlist gemaakt zou hebben was op nummer 1 en 2 gekomen: Zwanger raken en moeder worden…

Tijd om er zelf één te maken?

Inmiddels ben ik moeder geworden, ook al is zwanger worden nooit gelukt… Is het dan nu tijd om een bucketlist voor mezelf te maken? Het afgelopen jaar heb ik een herfstlijst gemaakt. Een herfstbucketlist met daarin leuke (gezins)activiteiten die ik in de herfst graag wilde doen. Er stonden dingen op als zelf appels plukken, naar een pompoenboerderij, herfstige foto’s maken met het hele gezin en zelf pepernoten bakken. Een mooie lijst die ik versierde met foto’s en we hebben bijna alle dingen gedaan en heel veel plezier gehad!

Het leven is soms zo druk en gehaast en iedereen heeft zo snel een volle agenda. Het beviel me eigenlijk heel goed om voor één seizoen een bucket-achtige lijst te hebben! De lijst hing in de gang dus we zagen hem regelmatig en dat zorgde ervoor dat ik er vaak aan herinnerd werd wat ik die herfst wilde gaan doen. En zo gingen we tegen alle verwachtingen in ook écht naar de nationale appelplukdag, we maakten prachtige foto’s, namen oma mee naar de pompoemboerderij én bakten samen pepernoten!

Seizoensbucketlist?

Ondanks het succes in de herfst heb ik in de winter niet nogmaals een lijst gemaakt… Best jammer eigenlijk! Dus ik heb het plan opgevat om voor deze lente wéér een Seizoensbucketlist te maken! Niet met grootse dingen die veel geld, tijd en planning kosten zoals op de bekende bucketlist. Maar een mooie lijst om in de gang te hangen, die ons eraan herinnert welke leuke dingen wij als gezin deze lente willen gaan doen! Zodat we niet tussen alle drukke plannen door, vergeten tijd vrij te maken voor ons gezin en voor elkaar!

Wat ik op een lente bucketlist ga zetten? Hij is nog niet af, maar een paar dingen weet ik al zeker! Zaadjes planten met de nieuwe moestuintjes van de AH, midgetgolfen, de auto wassen op de ouderwetse manier met spons en schuim, smoothies maken, naar een leuk museum, een spelletjesmiddag, de eerste BBQ, samen een klusweekend houden, kinderen uit logeren en buiten eten! Hebben jullie nog leuke aanvullingen?

Persoonlijke bucketlist?

Naast de lente-bucketlist voor ons gezin, denk ik dat ik toch een persoonlijke bucketlist ga maken. Deels omdat ik het leuk vind om erover na te denken. Om te dagdromen over wat ik ooit in mijn leven nog zou willen doen. Maar ook omdat ik het belangrijk vind om ook mezelf te blijven en niet te verdrinken in het moeder zijn…. Ik ben niet alleen de moeder van onze kindjes. Ik ben ook nog gewoon Emma een vrouw die nog een heel leven voor zich heeft! En hoewel ik nu nog niet weet wat ik er precies allemaal op wil zetten, ga ik er tóch alvast aan beginnen. En bij alles wat ik erop zet, schrijf ik erachter wanneer ik het erop gezet heb…

Heb jij een bucketlist?
Vind je het maken van een seizoens/gezinsbucketlist leuk?
Wat zou jij op een lentebucketlist zetten?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *