sneeuwpret

Sneeuwpret! Lekker naar buiten in de sneeuw.

Geplaatst door

Sneeuwpret! Buiten in de sneeuw, dat vinden de meeste kinderen helemaal geweldig. Die van mij tenminste wel. In mijn kinderjaren sneeuwde het niet elk jaar, tenminste niet in de mate dat het bleef liggen en we konden spelen. Mijn kindjes hebben het geluk dat de laatste paar jaar er hier in Twente toch nog elk jaar zeker een dag in de sneeuw gespeeld kon worden.

sneeuwpret

Code geel, oranje, rood.

Het KMNI gooit je met allerlei code’s om de oren. Code geel, code oranje en zelfs code rood. Koning winter is in ons landje aangekomen en dat betekend gladheid, ijzel, regen en ja ja ook sneeuw.

Het advies op maandag 11-12-2017 was zelfs niet je huis uit als het niet noodzakelijk is. Kinderen kregen ijs/sneeuw vrij en veel mensen bleven thuis werken of namen een snipperdag op.

 

Sneeuwpret en er is maar 1 code: Code Sneeuw.

Code sneeuw, dat was het hier in ieder geval. Van zondag 10-12-2017 lag er nog heel wat sneeuw, hier en daar wat bevroren maar oke, op maandag 11-12-2017 viel er nog een behoorlijke portie bij. Zeg wie heeft dat besteld?

Sneeuw hier, sneeuw daar, sneeuw overal. Keek je in wierden om je heen dan zag je alleen maar sneeuw. Ziet er best mooi uit he?!

sneeuwpret

Sneeuwpret | vroeger & nu |

Vroeger in mijn jongere jaren was ik dol op sneeuw. Viel er een keer sneeuw dan was ik buiten, sneeuwpoppen maken, sneeuwballen gevechten en niet te vergeten sneeuwengeltjes maken. Nu ik moeder ben zijn de gevoelens over sneeuw toch wat veranderd. Ik ben er dol op, als ik maar niet naar buiten toe hoef en lekker achter de geraniums, lees: kerstboompjes naar buiten kan kijken.

 

sneeuwpret

Sneeuwpret.

Mijn kinderen zien dat toch iets anders, ach ja we zijn allemaal kind geweest toch? Ik genoot als kind ook van de sneeuw dus ik snap het heel goed.

Mijn kindjes zijn dol op sneeuw, zodra het eerst sneeuwvlokje uit de hemel dwarrelde had Merel haar snowboots aan klaar om naar buiten te gaan. Wat een teleurstelling was het zaterdag dat het niet meteen bleef liggen en het zondag toch ook echt nog wel een paar uurtjes duurde voor ze de sneeuw in kon.

sneeuwpret

Toch kregen we van koning winter een behoorlijk pak sneeuw voor onze kiezen. Kindjes blij. Mama blij. Niet om de sneeuw maar om het intense geluk van de gezichten van mijn kindjes te zien stralen.

sneeuwpret

 

Zijn jouw kinderen ook zo dol op sneeuw?

 

 

 

26 reacties

  1. De eerste dag vond ze het erg leuk om in de sneeuw te spelen. Nu wil ze weer graag naar het zwembad. De oudste was er meteen al klaar mee want verpeste haar schoenen…

  2. Zo leuk, al die foto’s in de sneeuw! Houd er zelf ook echt van. Straks lekker weer een wandelingetje maken en daarna warme chocolademelk! Hoe ydillisch is Nederland dan opeens! Gezellige foto’s, schattige kindjes heb je!

  3. Ooh het zag er echt heel erg leuk uit! Wij zijn ook helemaal gek van de sneeuw. Zondagochtend deden we snel onze pyjama’s uit om ons lekker dik aan te kleden zodat we in winter wonderland konden spelen.

  4. Geweldig he? Ik vind het zo fijn dat we in elk geval een paar dagen sneeuw hebben gehad. De kinderen vonden het fantastisch. En stiekem hoop ik dat het dit jaar nog genoeg gaat vriezen zodat ze ook nog ijspret meemaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *