nationaal schoolontbijt

Het schoolontbijt. Hartstikke gezellig!

Geplaatst door

Het schoolontbijt!! Deze week ( 6 tm 10 november 2017 ) is het weer zo ver.  Gezellig met je klasgenootjes ontbijten in de klas. Leuk, lekker en gezond!


15e Editie van het schoolontbijt.

Dit jaar vindt het schoolontbijt voor de 15e keer plaats. Het thema is: Gezond eten is geen kunst! Het schoolontbijtpakket is uitgebreid volgens de schijf van vijf. In het pakket zitten o.a klassenposters, een groente- en fruitwijzer een fruitwijzer voor in huis, een hanger met ontbijttips voor de ouders en placemats. Het Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Jongeren Op Gezond Gewicht

 

Een goed begin van de dag begint met een goed ontbijt.

Ontbijten is ontzettend belangrijk, dat weten we natuurlijk allemaal. Maar ook slaan we (bijna) allemaal wel eens een ontbijtje over of verschuiven het een paar uurtjes. Toch is het beter om te ontbijten of dit niet te lang uit te stellen, als je jezelf een geestelijke en lichamelijke goede start wilt geven van de dag kan je dus ook het beste ontbijten. s’Nachts verbranden wij namelijk ook energie, die energie moet wel weer aangevuld worden om weer goed te kunnen functioneren. Je lichaam moet weer opgeladen worden. Een beetje zoals een laptop, tablet of telefoon… Als die niet worden opgeladen is het logisch dat ze het na een tijdje niet meer doen. Jouw lichaam moet dus ook weer opgeladen worden door te ontbijten.

nationaal schoolontbijt

Ook kinderen moeten ontbijten.

Ook voor kinderen is het erg belangrijk om te ontbijten. Een goed ontbijt zorgt er voor dat kinderen zich beter kunnen concentreren op school, het leren gaat beter en ze onthouden beter. Wist je dat kinderen die elke ochtend ontbijten trouwens minder snel (te) zwaar worden?

Wat is een goed ontbijt?

Een goed en best simpel ontbijt kan een volkoren of bruine boterham zijn, belegd met kaas of vleeswaren. Een lekker glas melk erbij of een kop thee.

Het beste is om zeker 2 boterhammen te eten, maar voor kinderen kan dit nog best wel veel zijn. Soms krijg ik er ook niet meteen 2 weg. Zorg dan in ieder geval dat je er eentje op eet. Dat is altijd beter dan niet ontbijten. De tafel gezellig dekken is altijd fijn, net zoals de tijd nemen voor het ontbijt.

nationaal schoolontbijt

 

Het  nationaal schoolontbijt is een feestje.

De tafels in de klas zijn gedekt, er staat vers brood met beleg en iedereen krijgt een glas melk. Het nationaal schoolontbijt is best een feestje hoor. Ik bedoel hoe vaak ontbijt je nou op school? Met al je vriendjes en vriendinnetjes. Dat is toch super tof!

 

Wat vind ik van het nationaal schoolontbijt?

Ten eerste, ik vind het echt behoorlijk jammer dat ik dit nooit gehad heb op school… Leek me echt ontzettend leuk en gezellig. Maar natuurlijk erg goed dat het initiatief er nu wel is! Een goede reminder waarom ontbijten zo belangrijk is en ouders daar ook de ogen voor te laten openen.

nationaal schoolontbijt

Donderdag heeft Merel het nationaal schoolontbijt op school. En weet je? Dat is een feest voor haar, maar ook zeker voor mij. Een ochtend even geen strijd, geen broodjes hoeven smeren om vervolgens te moeten horen: Maar ik wil hagelslag!! of maaaaaam ik heb geen honger. Of niet te moeten zeggen, kom op opschieten! We komen straks te laat, is dat nu elke ochtend hetzelfde? ( Herkenbaar? Lees deze blog dan ook, dat zal je waarschijnlijk ook herkenning en een flinke dosis humor bieden)

Meer info kun je vinden op de website van het nationaal schoolontbijt.

 

Hoe ontbijten jullie?

 

 

12 reacties

  1. Met brood voor de tv. Zo deden wij dat vroeger ook. Op school krijgen ze ook altijd 1 of 2 boterhammen mee en tussen de middag eten we gezellig aan een gedekte tafel.

  2. Als ik heel eerlijk ben vond ik altijd een gedoe. Want de kinderen moesten dan juist zonder ontbijt achter de kiezen naar school. Dat kon niet anders, maar toch wel maf gezien het idee dat het ontbijt zo belangrijk is.

  3. O wij deden dat op school ook wel eens, maar dat is toch wel langer dan 15 jaar geleden hihi (oops de tijd tikt door). Ik ontbijt bijna altijd met twee boterhammen of crackers. Inderdaad met kaas, vleeswaren of vlokken. Dat laatste is echt mijn guilty pleasure!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *