tandenborstel voor kinderen

Tandenborstel voor kinderen? Wij kozen elektrisch

Geplaatst door

Tanden poetsen is hier niet altijd een succes, soms zelfs een drama. Toen de kinderen wat jonger waren, ik geloof dat Merel een jaar of 2 was heb ik haar een elektrische tandenborstel gekocht. Het was een nog groter drama! Het maakte veel geluid en ze vond het eng. Die hebben we toen maar weggegooid. Nu dan toch een nieuwe poging. 

Goed poetsen is belangrijk

Tanden poetsen is belangrijk, ook een kindergebit moet minimaal tweemaal per dag gepoetst worden en ook ongeveer twee minuutjes. Dit moet gebeuren om gaatjes in de tandjes te voorkomen en om natuurlijk een schoon en fris gebit te hebben. Ook al heeft je kind nog een melkgebit, gaatjes hebben is niet prettig.

De drie B’s

Ken jij de 3 B’s? Als je de 3 B’s ‘gebruikt’ zal er vast goed gepoetst worden.  Als je ze niet kent hier zijn ze:

 1. Buitenkant.
 2. Binnenkant
 3. Bovenop.

Als je de 3 B’s in gedachten houdt sla je niet snel wat over. Het kan natuurlijk voorkomen dat er wat overgeslagen zal worden, dit is natuurlijk geen drama. Dat komt weleens voor.

Samen een elektrische tandenborstel uitzoeken

Omdat ook voor kinderen elektrisch poetsen  echt aan te raden is zouden samen een elektrische tandenborstel uitzoeken. Ik was al op onderzoek uit geweest en bij de Action hebben ze voor maar € 4.99 per stuk leuke elektrische tandenborstels van de Minions van het merk Colgate. Ik liet Merel en Bram de keuze om een elektrische tandenborstel te kiezen van de Minions in de kleur die ze zelf leuk vonden. ( De tandenborstels zijn er in diverse kleurtjes )

De productspecificaties van de elektrische tandenborstel:

 • Kleur: Bonte kleurtjes, met Minions, diverse uitvoeringen.
 • Timer: Nee.
 • Oplaadbaar: Nee.
 • Batterij: AAA 2x inbegepen.
 • Opzetborstels meegeleverd: 1.
 • Verwisselbare opzetborstel: Nee.

Ervaring:

Ik heb de kinderen bewust een goedkopere elektrische tandenborstel laten uitzoeken. Ik wou namelijk niet teveel geld over mijn schouder smijten mocht het geen succes zijn. Dit is de reden waarom ik gekozen heb voor de Minions tandenborstel van Colgate voor € 4.99.

De kinderen konden niet wachten tot ze naar bed mochten en de tandenborstel mochten gebruiken. Dit is hier normaal nooit zo. Naar bed gaan kan best een dingetje zijn. Het poetsen ging zelfs erg goed, geen gezeur en geen gedoe. Het liefst bleven ze zelfs nog een tijd langer poetsen terwijl ik normaal gesproken al blij ben als ze richting de 2 minuten poetsen gaan. Dat kan namelijk een hele strijd zijn. Gelukkig pakt dit dus goed uit.

Zoals eerder aangegeven, heb ik bewust gekozen voor een variant met een klein prijsje. Er zit wel een klein nadeel aan. Hoewel de aanschaf van de tandenborstel goedkoop is in vergelijking met andere elektrische tandenborstels kan je deze tandenborstel niet te lang gebruiken. De batterij is te vervangen, maar de borstel zelf helaas niet. Daarom heb ik via bol.com al toffe elektrische tandenborstels van Oral B besteld.

Een goede keuze gemaakt?

Toch ben ik blij dat ik deze tandenborstels heb aangeschaft. Elektrisch poetsen gaat nu goed en er is een stuk minder gezeur. Waar ik best blij mee ben! Als eerste elektrische tandenborstel, om uit te testen hoe het gaat, heeft deze tandenborstel de test zeker gehaald.

 

Wat vind jij van elektrisch poetsen voor kinderen?

19 reacties

 1. Wij hebben dezelfde voor de kinderen. Dat van die 3B’s kende ik nog niet. Ik bedoel ik weet wel dat je dat moet poetsen maar ik heb het nog niet op die manier verteld aan de kinderen.

 2. Ah de drie B’s heb ik mijn kleuters moeten aanleren haha. Wat een leuke tandenborstels maar inderdaad een groot nadeel dat je de borstels niet kunt vervangen.

 3. Onze jongens hebben ook een elektrische tandenborstel. Heel handig vind ik: gewoon poetsen tot aan het muziekje en klaar. Ik blijf wel helpen, want anders slaan ze sowieso een aantal tandjes over 🙂

 4. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik weet nog van vroeger dat het fantastisch was om je eigen uit te kiezen. Tandenpoetsen is iets wat dagelijks, meerdere keren moet worden gedaan en wat automatisch kinderen minder leuk vinden. Door een elektrische en een eigen gekozen figuur maakt dit het alleen maar leuker!

 5. Kan me niet herinneren dat ik ooit een kind heb meegemaakt die tandenpoetsen leuk vindt. Dus dan is dit wel een oplossing! Kleurtjes en Minions doen ‘t altijd goed toch, wat het ook is… Handig artikel! #kanikmevastvoorbereiden

 6. De Oral B elektrische tandenborstels die onze kinderen hebben hebben wel nieuwe opzetstukjes nodig. Het is wel handig omdat je niet telkens een nieuwe tandenborstel hoeft te kopen. En ik koop ze bij een voordelige webwinkel dus daar bespaar ik ook wat centjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *