vitaminepillen

Pilletjes en kinderen, zo wil je kind wel vitaminepillen. | Omdenken |

Geplaatst door

Pilletjes, de meeste kinderen rennen al weg bij het woord als ze een pilletje moeten nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aspirine. Persoonlijk vind ik dat er geen smaak aan zit, maar goed. Mijn kinderen wouden ook geen vitaminepillen. Toch is dat wel iets belangrijks, vind ik. De aanvullende vitaminen op een goede gezonde voeding zijn iets wat ze naar mijn mening gewoon wel nodig hebben.

‘Panisch voor pillen’.

Om de één of andere reden zijn mijn kinderen panisch voor pillen. Ze willen ze niet, het is één groot drama. De vitaminepillen, die zijn zelfs nog speciaal voor kinderen gemaakt. Leuk vormpje en een lekker smaakje. Toch wouden ze de vitaminepillen niet proberen. Moedeloos werd ik er van. Het is gewoon onzin dat ze ze niet wouden hebben, vond ik dan hé?! En dan ook nog te bedenken dat die krengen van pillen nog duur zijn ook! Ik haal ze in de aanbieding, maar dan nog wil ik dat mijn kinderen ze gewoon opeten!

vitaminepillen

Dramaqueen.

Merel kan helemaal een dramaqueen zijn, bij voorbaat is het al; Dat lust ik niet.. Daar kan ik dan weer heel, heel, heel erg slecht tegen. Ze moeten, ja van mij moeten ze, ze moeten het proberen. Vaak weet ik er wel een draai aan te geven zodat ze het wel proberen hoor. Ik zou ze echt niet vastbinden en het eten in de mond stouwen 😉 .

En toen had ik een ingeving.

Prei lusten ze niet, ahum… Boerenkool wel, in de paste heet de prei bij ons dan ook boerenkool. Werkt fantastisch! Maar even verder, de meeste kinderen houden wel van een snoepje. Zo ook die 2 van mij. En snoep, dat eten ze hier misschien 1 keer in de week.. Er staat een snoeptrommel in de kast en als ze er naar vragen mogen ze echt wel een snoepje. Ik ben de beroerdste ook weer niet.. Ze vragen er gewoon niet veel om in huis en ik breng het niet onder de aandacht. De ‘vitaminesnoepjes’ zoals de vitaminepillen hier heten. Daar vragen ze echter wel elke dag naar, voor het tanden poetsen en slapen gaan krijgen ze er beide 1 of soms 2. En dat weten ze ook. Heerlijk vonden ze de vitaminepillen ineens toen ik mijn kinderen vertelde dat het geen pillen waren… ”Wat was dat dom van mama zeg, ik bedoel vitaminesnoepjes!” Hatseflats, ik presenteer u 2 kinderen die moeiteloos, zonder zeuren de vitaminepillen nemen. Gewoon soms even omdenken, een ander woord kan wonderen doen.

 

 

 

10 reacties

  1. Da’s nu eens echt een manier het aan te pakken! Hier totaal het omgekeerde, ze denkt hier dat pilletjes de oplossing zijn voor alles. Dat heb ik ook moeten omdenken.
    Ik probeer ze van dat idee vanaf te krijgen maar soms is de enige oplossing : een TICTACJE! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *