pasta met garnalen

Recept: pasta met garnalen en kabeljauw

Eten & Drinken By sep 21, 2018 No Comments

Altijd een succes en makkelijk te maken! Gek op heerlijke frisse pasta met vis? Dit recept is voor vier personen en onze kinderen vinden het ook super lekker! Ook jij kunt een simpele pasta met garnalen en kabeljauw maken, het is een fluitje van een cent! En erg lekker, is ook belangrijk he?!

Wat hebben we nodig?

  • Koekenpan
  • Wokpan
  • Pan voor de pasta
  • Olijfolie

Wat gaat er nog meer in deze overheerlijke pasta met garnalen en kabeljauw?

  • 250 gram pasta naar keuze, ik kies zelf altijd voor de volkoren variant.
  • Flesje kookroom, bij de Lidl kan je kiezen voor gewoon of Light, de keus is aan jou.
  • 200 gram wokgarnalen
  • Kabeljauw filet, ik koop een zak uit de vriezer en zoek voor iedereen een mooi stukje uit. Hoeveel gram weet ik zo niet precies. De filets laat ik ontdooien op een bord.
  • Citroensap
  • Vis of groende boullionblokje
  • Knoflookpoeder
  • Peterselie vers of de gedroogde potten van de Lidl
  • Roomboter
  • Geraspte kaas, liefst harde Italiaanse
  • En natuurlijk de garnalen of gamba’s. 

Hoe maken we de pasta met garnalen en kabeljauw?

  1. Zet een pan water op voor de pasta en bereid deze zoals op de verpakking staat. Ik probeer wel in de gaten te houden dat het geen super zachte pasta wordt. Met een warme saus erbij gaart het ook nog verder namelijk.
  2. Wok de garnalen met een beetje olijfolie totdat ze net roze zijn. Als je geen gemarineerde garnalen hebt gekozen mag je er knoflookpoeder en peterselie bij doen. Een scheutje citroensap erbij is ook lekker!
  3. In de tweede koekenpan bak ik de kabeljauw op een heel laag vuurtje met een flinke klont roomboter. Ook dit kan gezonder natuurlijk met bijvoorbeeld olijfolie, maar het is wel lekkerder. Ik zet het vuur met opzet laag zodat ik de kabeljauw niet kan laten aanbakken.
  4. Voeg het flesje kookroom bij de garnalen met het bouillon blokje en zorg dat deze goed oplost.
  5. Dan mag er citroensap bij, een paar scheuten en dan even proeven wat je ervan vindt. De een houd meer van citroensap dan de ander.
  6. De geraspte kaas gebruik ik als een soort van bindmiddel. Mijn man vind de saus anders ’te nat’. Mocht jij daar géén problemen mee hebben dan kan je de kaas ook weglaten. Anders voeg je de kaas toe totdat de saus de gewenste dikte heeft.
  7. Giet de pasta af.
  8. Schep de pasta in diepe borden, vervolgens de garnalensaus en als laatste de kabeljauw filet, een beetje peterselie en wat druppeltjes citroensap erover en het is helemaal af!

Ik heb de pasta met garnalen en kabeljauw meerdere malen voor gasten gemaakt en iedere keer valt het goed in de smaak. Je hebt er niet veel voor nodig en bent zo klaar. Het is ook een mooi tussengerecht in kleinere porties.

Je maakt de pasta met garnalen en kabeljauw af met een salade, want veel groente zit er natuurlijk niet in 😉

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.